精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
13.Of all the students of Grade Four,Bill is the tallest.He's thirteen,and of course,he's the oldest,too.But he's the worst and the most foolish (愚蠢的).He can't answer the easiest questions in class.And he never passes the exams.
     But the boy is the strongest in his school.Even the boys in higher grades are afraid of him.So he leaves home with an empty bag.When he gets to school,his bag is full of fruit and cakes.Sometimes he brings some home.His mother,Mrs.King,is always happy when she sees them.She praises her son,for she can save some money.
This morning,Mrs.King went shopping in the market.She saw an old man selling eggs there.She chose twenty-four but paid only for twenty.The old man was too busy to count them.She hurried off and told her husband as soon as he came back for lunch.
"How clever you are!Mr.King said happily.And Bill was busy eating the eggs,so he didn't say a word.
"What's your favorite food,dear?"asked Mr.King.
"Eggs,of course."
"Well,then",said the man,"Can you tell us what can lay eggs?
The boy thought for a while and said,"Hens,ducks,geese (鹅)…and…and mum!
"Oh?But why?
"I often hear they call me‘BAD EGG'.
根据短文内容,判断下列句子正误.正确的用"A"表示,不正确的用"B"表示.
31.Bill never passes the exams because he is the strongest and the oldest in his class.B
32.Bill's parents buys him lots of fruit and cakes so his bag full of them when he gets to school.B
33.That morning,Bill's mother bought twenty-four eggs,but four eggs couldn't be paid.A
34.Bill kept on eating the eggs without one word.A
35.Bill's mother could lay"BAD EGG".B.

分析 全文大意:
在所有四年级的学生中,Bill个子最高,他十三岁,年龄也是最大的.但是他成绩最差、最愚蠢.在班里最简单的问题也答不上来.而且考试从不及格.但是这个男孩是全校最壮的学生.甚至高年级的学生也害怕他.所以他拿着一个空书包离开家.到了学校,他的书包就会装满水果和蛋糕.有时他也把一部分东西带回家.他的母亲King夫人看到了总是很高兴.她夸赞儿子,因为这样会给家里省钱.今天早上,King夫人去商店,她看到一位老人在卖鸡蛋.她挑了24个鸡蛋,但是只付了20个鸡蛋的钱.老人很忙没有数.她急忙回家了.在吃午饭时她告诉了丈夫这件事.King先生高兴的说"你真聪明."Bill在忙着吃鸡蛋没有做声.King先生说"亲爱的,你最喜爱的食物是什么?""当然是鸡蛋."King先生又问道"你能告诉我们什么能下蛋?"男孩想了一会儿说"母鸡、鸭子、鹅…还有…还有妈妈.""什么,为什么?"男孩答道"我经常听他们喊我‘坏蛋'."

解答 答案:
31、B     推理判断题       根据第一段Of all the students of Grade Four,Bill is the tallest.He's thirteen,and of course,he's the oldest,too.But he's the worst and the most foolish (愚蠢的).He can't answer the easiest questions in class.And he never passes the exams.可知在所有四年级的学生中,Bill个子最高,他十三岁,年龄也是最大的.但是他成绩最差、最愚蠢.在班里最简单的问题也答不上来.而且考试从来不及格.结合题目意思"Bill考试从来不及格是因为他是班上最壮和最高的"可知与原文意思不符,故判断该题错误,故选B
32、B     推理判断题       根据But the boy is the strongest in his school.Even the boys in higher grades are afraid of him.So he leaves home with an empty bag.When he gets to school,his bag is full of fruit and cakes."但是这个男孩是全校最壮的学生.甚至高年级的学生也害怕他.所以他拿着一个空书包离开家.到了学校,他的书包就会装满水果和蛋糕."可推知水果和蛋糕是同学给他的,结合题目意思"Bill的父母给他买了许多水果和蛋糕,所以当他上学时他书包里装满水果和蛋糕"可知与原文意思不符,故判断该题错误,故选B
33、A     推理判断题       根据第三段 She chose twenty-four but paid only for twenty.可知她挑了24个鸡蛋,但是只付了20个鸡蛋的钱,结合题目意思"那天早上,Bill的妈妈买了24个鸡蛋,但是4个鸡蛋没有付钱."可知与原文意思相符,故判断该题正确,故选A
34、A     细节理解题      根据第四段And Bill was busy eating the eggs,so he didn't say a word.可知Bill在忙着吃鸡蛋没有做声.结合题目意思"Bill一直在吃鸡蛋没有说话"可知与原文意思相符,故判断该题正确,故选A
35、B      推理判断题      根据短文讲了在所有四年级的学生中,比尔个子最高,年龄最大,学习成绩最差,好欺负其他同学.同学们都不喜欢他,都叫他"大坏蛋".结合题目意思"Bill的妈妈会下‘坏蛋'"可知与原文意思不符,故判断该题错误,故选B

点评 这是一篇阅读判断题,做题时要先通读短文,弄清楚短文大意,然后在文中找出相关句子,根据句子判断所做小题描述是否正确

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.The word"day"has two meanings.When we talk about the number of days in a year,we are  using"day"to mean 24hours.But when we talk about day and night.we are using"day"to mean the time between sunrise and sunset.Since the earth looks like a ball,the sun can shine on only half of it at a time.Always one half of the earth is having day and the other half night.A place is moved from day into night and from night into day over and over by the spinning(旋转)of the earth.At the equator(赤道) day and night are sometimes the same length.They are each twelve hours long.The sun rises at 6o'clock in the morning and sets at 6o'clock in the evening.For six months the North Pole is tilted(倾斜)toward the sun. In those months the Northern Hemisphere(半球)gets more hours of sunlight than the Southern Hemisphere.Days are longer than nights.South of the equator nights are longer than days.For the other six months the North Pole is tilted away from the sun.Then the Southern Hemisphere gets more sunlight.Days are longer than nights.North of the equator nights are longer than days.Winter is the season of long nights.Summer is the season of long days.

25.When the Eastern Hemisphere is having day,the Western Hemisphere is havingD
A.both day and night    
B.day    
C.neither day nor night     
D.night
26.A place is moved from day into night and from night into day over and over byCof the earth.
A.the pushing    
B.the pulling   
C.the spinning    
D.the passing
27.When it is winter in China,D.
A.the USA is tilted toward the sun
B.the South Pole is tilted away from the sun
C.the North Pole is tilted toward the sun
D.the North Pole is tilted away from the sun.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.--Doctor,I caught a bad cold,and I had a sore throat.
--How long _______like this?(  )
A.did youB.have you beenC.were you

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

1.补全对话,根据对话内容,选择恰当的句子完成对话,并将答题卡上该选项涂黑
A:Hi,Molly.Where's your brother Larry?I thought he was joining us.
B:Hi,Kathy.I'm sorry.(51)BHe is working late tonight.
A:Oh,Larry's working late again?
B:Yeah,he is.
A:I see…I really don't think sixteen-olds should be
allowed to work at night.(52)D.
B:Oh,i disagree with you.Teenage boys never get tired.
A:Well,maybe.(53)F
B:That's true.He needs time to do homework.
A:And you know,Molly…he should really cut his hair.
B:Oh,I don't know.(54)A
A:Yes,I do.It doesn't look clean.And I think he should stop wearing that silly earring.
B.Hmm…I disagree.I kind of like it.It looks cool!
A:You know another thing that worries me?(55)E
B:Yeah,I know.I think he shouldn't work on weekends.
A:That's right.He needs to spend time with friends.

A.Do you think it's to long?
B.Larry can't join us after all.
C.I think teenagers should go out.
D.Young people need to sleep.
E.Larry doesn't seem to have many friends.
F.But Larry shouldn't work every night.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

8.(A-Grandma     B-Jack)
A:Listen!What soft music!Where is it coming from?
B:Ha…It is the ring tone of my mobile phone.
A:Really?Your mobile phone can play (71)music?
B:Sure,Grandma.I can do a lot of things with it.Look,let me (72)tell you.
A:OK.
B:Click here,and you can( 73)surf the Internet.If you click here,you can watch a movie.And if you click here,you can play games.And if you click here,music comes!
A:How amazing!You can do so many things with such a small box?Who( 74)inventedit?
B:I don't know.But I am sure it was invented by a (75)clever person.
A:You are also a clever boy,dear.Maybe you can invent something better than this box (76)when
you grow up.
B:Yes,Grandma.If I had the chance,I would invent something to stop people from becoming old.
A:Then I would be the first one to try it!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

18.Hello,everyone,nice to meet you!Before moving to Shanghai from my hometown New New York,I had little idea of what China would be like.It was a surprise to go to the hotel by taking the maglev(磁悬浮列车) because I had ever thought everyone in China rode bicycles.
Recently,I've been introducing the"must-knows"of Chinese culture to my friends."Don't  stick your chopsticks in rice,"I tell them;"Don't buy a Sim Card with lots of 8s in the number.The number 8has good meanings for the Chinese so that kind of card is more expensive!"
But the world has more to offer than knowledge and facts.We leam more from experiences and feelings.
For a long time,I am amazed by the fast pace(步伐),crowded streets and high buildings of Shanghai.I need a way to become part of it,so I bought a bike there.I think the farther I go on my bicycle,the more I can see,leam and feel.
At first,it seemed like a dangerous move.Buses run fast;people rush in front of my bike.And it seems that bikers don't want to stop forever.Now I realize why vehicles(车辆) and bikers in Shanghai do so.This is just how Shanghai works.

81.Where does the writer come from?C
A.Canada
B.Britain
C.America
D.Korea
82.The writer ever thought the main transportation in China wasA
A.bikes
B.maglevs
C.cars
D.buses
83.According to the passage,the writer's friends must pay close attention to the Chinese'sB
①way of communication   ②.number culture   ③eating custom  ④wearing  habit
A.①②
B.②③
C.①④
D.②④
84.Why did the writer buy a bike in Shanghai?C
A.Because he liked to travel by bike.
B.Because he wanted to do some exercise.
C.Because he wanted to know Shanghai better.
D.Because he wouldn't be worried by the heavy traffic.
85.What does the writer think of people's work in Shanghai?D
A.It's relaxing
B.It's interesting
C.It's regular
D.It's busy.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.Mr.Right had to sell the house even though it was ________ his own wishes.(  )
A.onB.forC.aboveD.against

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.My mother often goes to the supermarket after she finishes ________ the house.(  )
A.cleanB.cleaningC.to cleanD.cleaned

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.Dear Mom,
I'm sorry that I can't go back home for Mother's Day next week.On that day,I'll have to go to an important meeting for my boss,who helps me a lot with my work and life here.But I'll find time to see you at home soon.
Mom,thank you for everything you've done for Tim and me.After Dad died ten years ago,you had to work in a supermarket in the daytime and in a restaurant at night.But you always gave us two your love and care.Though you don't have to work now,I still remember your coming home and feeling tired many evenings.
Tim is going to finish his studies next month.He said he would move back from school and look for a job near home.I'm glad you won't live by yourself anymore.Let's plan to take a trip in the near future.It's been years since the three of us took a trip together.
Happy Mother's Day.I love you,Mom.
John
71.John wrote this letter toA.
A.his mother
B.his father
C.his brother
D.his boss
72.John willC on Mother's Day.
A.go back home    
B.go to see his boss   
C.go to a meeting     
D.go to the movies
73.John's mother used to workD at night.
A.on a farm         
B.in a factory        
C.in a supermarket  
D.in a restaurant
74.Tim will look for a job near home because he wants to liveB.
A.with John        
B.with his mother     
C.with his friend     
D.by himself
75.Which of the following is true?C
A.John's mother still works day and night.
B.John visits his mother once a week.
C.John hopes to take a trip with his family.
D.John bought a gift for his mother.

查看答案和解析>>

同步练习册答案