精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
1.In fact,at the time they seemed to be ordinary events,but now everything seems different.I had spent 10years away from the place where I was born.Even though I made the decision to leave my country by myself,I miss a lot of things now.The person that brought me the happiest memories is my best friend.She is the greatest person in the world,and I am not exaggerating(吹嘘).She is kind,funny,polite,and always willing to listen,and has been a great friend.I always recall (回想) events from our childhood.I think about the school where we met in the first grade and went on until the 5th grade.I think about the talks we had and the things we did together.If someone wants me to describe our friendship,I'd say we have been close friends for 17years and we never got angry with each other.It's amazing,isn't it?I haven't been able to do that with anybody else.Sometimes I even feel guilty(有罪的).I miss her more than my own brothers and sisters.And of course besides those memories,my kids are number one in my life.I have plenty of beautiful memories with them,especially when they were born,which also turned out to be a sad moment for both of them,because they were premature babies(早产儿).Anyone,who has had an experience with a premature baby,can figure out what I mean.
72.How does the writer feel about her best friend?A
A.She is patient and fun.
B.She is famous in the world.
C.She is more important than her sons.
D.They have been best friends and lived close.
73.How long has the writer spent with her friend?D
A.For 5years.
B.For 6years.
C.For 10years.
D.For 17years.
74.Which of the following words has the same meaning of"figure out"?C
A.Guess.
B.Look for.
C.Understand.
D.Point out.
75.What can we learn from the passage?B
A.The writer still lives in her own country.
B.They got to know each other in their childhood.
C.The writer felt tired of looking after her children.
D.It's common that the writer never quarreled with her friends.

分析 作者首先描述自己与一位朋友的关系,这个朋友与作者的关系甚至超过了作者与其兄弟姐妹的关系,作者与这位朋友在一年级相识,这个朋友是世界上最好的人,她非常的和善、有趣、知书达理并且愿意倾听.在她们相处的17年里,彼此之间没有发生过争吵.
之后作者写了自己的另一段记忆,除了朋友之间的友谊,最难忘的就是自己与孩子之间的感情,作者示自己的孩子为第一位.当孩子们出生时,是最高兴的一刻,也是最悲伤的一刻,因为孩子是早产儿.

解答 72.A.细节理解题.根据She is kind,funny,polite,and always willing to listen,and has been a great friend.可知,作者的这位朋友非常的和善、有趣、有礼貌并且经常倾听,是作者最好的朋友,always willing to listen 与patient意思相近,就是有耐心,因此答案为A.She is patient and fun.
73.D.细节理解题.根据If someone wants me to describe our friendship,I'd say we have been close friends for 17 years and we never got angry with each other.可知,如果有人问作者他和这个朋友之间的关系,作者会说她们有17年的友谊而且没有和对方生过气,因此可知该题的答案是D.For 17 years.
74.C.词义猜测题.划线词前面的句子写了作者在生下孩子之后既高兴又悲伤,原因是自己的孩子是早产儿,根据Anyone,who has had an experience with a premature baby,can figure out what I mean.可知,任何人如果具有一个早产儿,都会明白作者说这话的意思,由于后文提到的what i mean,因此这里的figure out 的意思与选项中的understand相同
75.B.推理判断题.根据I had spent 10 years away from the place where I was born.可知,作者已经在外地生活了10年,因此作者现在没有生活在自己的国家,因此A错误;根据I think about the school where we met in the first grade and went on until the 5th grade.可知,作者在一年级的时候就与这位朋友认识了,且后问题到她们之间的友谊已经有17年了,因此B正确(她们在童年的时候就认识了);根据And of course besides those memories,my kids are number one in my life.可知,作者把自己的孩子放在第一位,因此作者并不会感觉带孩子很累,因此C错误;根据If someone wants me to describe our friendship,I'd say we have been close friends for 17 years and we never got angry with each other.可知,作者在与朋友相处的17年间,没有互相争吵(quarrel)过,而后面提到I haven't been able to do that with anybody else.可知作者与别的朋友达不到这层关系.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.Now more and morevisitors(visit) are coming to visit China from other countries.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.-Would you mind not lying to me any more?
--__________.I will try to be an honest man.(  )
A.Yes,I wouldB.No,I am afraid I would
C.I am glad to hear thatD.Sorry,I won't do it again

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.Mary likes _______ noodles very much.(  )
A.beef and potatoesB.eggs and tomatoes
C.beefs and potatoD.egg and tomato

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.--I will have a match tomorrow.I hope I can win.
--            .(  )
A.No ideaB.That's such a pity
C.Good luckD.It's all right.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.-What's your plan for the summer vacation after senior high school entrance examination?
-Well,I need to do something meaningful.So I have decided to be a volunteer in a village school ____ play computer games at home.(  )
A.ahead ofB.instead ofC.rather thanD.along with

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.Mum is cooking in the kitchen and Dad iscutting the cake.(cut)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

16.配对阅读.下面是5个中学生遇到的难题和某报专栏编辑给他们的建议.请将问题与建议配对.并将答案的字母编号填写在题前的括号内.
41.Sometimes I get angry easily and shout at my friends.That makes them think I'm not being friendly to them.D
42.In my teachers'eyes,I am a good student.Both my classmates and my parents also think so.No one knows what my problem is.I often feel worried about my school work.F
43.My parents never allow me to play computer games at all.They want me to study all day and do well in my exams.I feel unhappy.G
44.I want to join in some after-school activities,but my parents think they are too dangerous and don't allow me to go out alone.A
45.My mother gets me to take piano lessons.She makes it a rule that I must practice two hours a day.I really try my best,but I just can't play well.C
A.Let your parents know you will not be alone.Also,you can ask a teacher to talk to your parents about the after-school activities.
B.Don't worry.You can still have some indoor sports.They are also fun.
C.Don't worry,even great piano players have to practice.Hard work and a lot of practice are the only ways to become a good piano player.
D.When you feel angry you should stop talking and count to ten or walk away until you keep quiet.
E.Tell your friends how you are feeling.You are in a new class,so you still need their friendship.Also,you can make new friends.
F.Don't worry.Everybody worries about their school work,even those students like you who study well.Find a hobby or a sport to help you relax for a while.
G.Tell your parents that many kids play computer games and do well at school,too.Ask them to let you play computer games for a short time on weekends.
H.If you feel unhappy,go to talk to others or have a good sleep.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.-Who is the student on the playground?
-Andy._________ often takes a walk with _________.(  )
A.He; meB.She; meC.He; sheD.She; I

查看答案和解析>>

同步练习册答案