After my husband died, my world crashed around me. My six children were 10, nine, eight, six, three and 18 months, and I was overwhelmed(压垮) with the responsibilities(责任) of earning a living, caring for the children and simply keeping my head above water.
I was lucky to find a wonderful housekeeper to care for the children during the week, but from Friday nights to Monday mornings, the children and I were alone, and frankly(坦诚地) I was uneasy. Every unusual noise or any late-night phone call filled me with fear. I felt really lonely.
One Friday evening I came home from work to find a big beautiful German shepherd(牧羊犬) on our doorstep. It was obvious he wanted to make the house his home. The children took an instant(紧迫的) liking to "German" and begged me to let him in. I agreed to let him sleep in the basement(地下室) until the next day. That night I slept peacefully for the first time in many weeks. The following morning we made phone calls and checked lost-and-found ads for German’s owner, but with no results. Saturday night he was still with us.
On Sunday I had planned to take the children on a picnic. Since I thought it best to leave German behind in case his owner came by, we drove off without him. When we stopped to get gas at a local station, we were amazed to see German racing to the gas station after us. He stayed again Sunday night.
Monday morning I let him out for a run while the children got ready for school. He didn’t come back. We thought we’d never see him again. On Friday evening, German was back again. We took him in, and again he stayed until Monday morning, when our housekeeper arrived. It went like this for almost 10 months. We looked forward to his coming each Monday morning he left home.
Each week, between German's visits, I grew a little braver, but every weekend I enjoyed his company. Then one Monday morning we patted his head and let him out for what turned out to be the last time. He never came back.
1.How long did the German shepherd stay with the family every week?
A.One day. B.Two days.
C.Three days. D.Four days.
2.What does the underlined part in the first paragraph mean?
A. trying to keep calm in public
B. trying to get attention from other men
C. showing her high spirit in the face of trouble
D. managing to continue to live
3.When the author’s husband died, ______.
A. she couldn’t raise the six children on her own
B. she couldn’t relax on the weekends
C. The housekeeper only came on weekends
D. she was too busy to feel lonely
4.Which of the following is Wrong according to the article?
A. German was fond of living with the family.
B. The writer felt safe and protected with German around.
C. The dog stayed until the writer was strong enough to go on alone.
D. The writer was too busy that weekend to go find the dog’s owner.
5.Which is the best title for the passage?
A. A homeless dog B. A friend’s strength
C. How to keep a dog D. Keep up when in trouble
1.B
2.D
3.B
4.D
5.B
【解析】
试题分析:这篇短文主要讲述的是作者在丈夫去世后,感到生活压力很大,她有六个孩子需要照顾。每到周末作者和孩子们单独在一起的时候,心里总是感到不安。幸好有一只牧羊犬来到了作者的家里,它总是周五晚上来,周一早上离开。在有牧羊犬做伴的日子里,作者感受到了安全,慢慢地变得有勇气。
1.细节理解题。根据短文中One Friday evening I came home from work to find a big beautiful German shepherd可知,在周五的晚上,作者发现了这只德国牧羊犬;再根据Monday morning I let him out for a run while the children got ready for school. He didn’t come back可知,在周一的早上,那只牧羊犬离开了。故是和他们呆了两天的时间。故选B。
2.词义猜测题。根据划线的短语所在的句子和上文的文意可知,作者的丈夫去世了,她有六个孩子要照顾。她被压垮了,她要谋生,要照顾孩子,要想办法生活下去。故应该选D。
3.细节理解题。根据短文第二段的内容可知,作者找了一个看家的人在工作日的时候照顾孩子,但是从周五晚上到周一早上,她要和孩子们单独在一起,and frankly(坦诚地) I was uneasy.,她感到很不安。故选B。
4.推理判断题。根据短文中第三段中The following morning we made phone calls and checked lost-and-found ads for German’s owner, but with no results.可知,作者打了很多电话,还检查了很多寻物启事的广告,想要找到那只牧羊犬的主人,但是没有找到。故D选项说作者太忙没有找牧羊犬的主人,这是错误的。故选D。
5.主旨大意题。这篇短文主要讲述的是作者在丈夫去世后,感到生活压力很大,她有六个孩子需要照顾。每到周末作者和孩子们单独在一起的时候,心里总是感到不安。幸好有一只牧羊犬来到了作者的家里,它总是周五晚上来,周一早上离开。在有牧羊犬做伴的日子里,作者感受到了安全,慢慢地变得有勇气。故用A friend’s strength作为题目是合适的,这里的朋友就是那只牧羊犬。故选B。
考点:日常生活类短文阅读。
科目:初中英语 来源:2014年江苏省泰州市高港区中考一模英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
Today, I felt terrible. My head was full of problems and confusion(暴乱). I decided to take a walk even though I didn't know where to go. The most special thing happened when I was out for this walk.
I saw an old man sitting on a chair. He was a seller of second-hand shoes. I thought he looked at least 70 years old. He seemed so tired and nobody was buying his shoes. I wanted to give him something but I had not brought anything with me.
Then, a little girl came toward him. I heard the child say, "Grandfather, may I polish (擦干净) your shoes?" That old man took pity on her, smiled and gave her a shoe to polish.
The girl told him she needed money to buy her brother a new school uniform.
"Oh, little girl. Just stop doing this. Come with me and I will buy you a uniform." Then they walked to a market , and he bought her brother a uniform.
The girl said “thanks” to him and left, leaving the old man smiling.
He walked away from the market, but I stopped him. I whispered in his ear, "You are a hero! Thank you for your kindness!" As I walked away, I looked back and I could see him still smiling.
I was blown away by the kindness I had just seen. Someone who had so little was so generous! Amazing! My own sadness had completely disappeared, chased way by the light of this kind act.
I began realizing that I have a lot to be thankful for. I hope, some day, I can show my appreciation (感激) of what I have by following the example of the old man. He only had a little, but shared it so beautifully with someone who had nothing.
1. What did the girl need?
A. a pair of new shoes B. a uniform for her brother
C. a uniform for herself D. a pair of second-hand shoes
2.Who did the girl clean the shoes for?
A. her brother B. the writer
C. the old man D. herself
3.From the passage, we know that the old man was .
A. rich B. dishonest
C. selfish D. poor
4.What would be the best title for the passage?
A. A kind shoe seller B. A pair of old shoes
C. A clever little girl D. A girl’s new uniform
5.What can we learn from the passage ?
A. If we have only a little, we shouldn’t help others
B. When we have problems, we must ask others for help
C. We should learn to be thankful and share what we have with others
D. When we meet with difficulties, we should complain about them.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年江苏省泰州市中考第二次模拟英语试卷(解析版) 题型:单项填空
_______ ship turned over and sank (沉没) off _______ island in South Korea on April16.
A. The; theB. The; an
C. A; theD. A; an
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年江苏省泰州市姜堰区中考适应性考试英语试卷(解析版) 题型:单项填空
After the education reform(改革) in Jiangsu Province, the pupils have_______ time to relax and _______
homework to do.
A. less; more B. much; manyC. fewer; moreD. more; less
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年江苏省泰州市姜堰区中考适应性考试英语试卷(解析版) 题型:单项填空
This is _____ third year that China has taken part in the activity Earth Hour. But we hope we can try our best to make the earth ____better world.
A. the; aB. a; theC. the; /D. the; the
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年江苏省泰兴市初三英语二模试卷(解析版) 题型:单项填空
--- What did your father say to you just now?
--- He asked me _______________.
A. if had I finished my work B. that I had finished my work
C. how long had I finished my work D. whether I had finished my work
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年江苏省泰兴市初三英语二模试卷(解析版) 题型:单项填空
---__________ than giving money must be done to help the poor farmers.
--- I agree, then, they can make a living by themselves.
A. Nothing more valuableB. Something more valuable
C. Less valuable nothing D. Less valuable something
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年江苏省泰兴市初三英语一模试卷(解析版) 题型:单项填空
Could you tell me _______?
A. whose the pen on the desk belongs to B. why spend so much time on games
C. whether he’ll come back next week D. what should I do with the problem
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年江苏省中考模拟考试英语试卷(解析版) 题型:其他题
Wearable gadgets (可穿戴设备) are usually high-tech equipment, which are so small that people can wear on heads or wrists.
![]()
Google Glasses is such kind of wearable gadget. It has attracted the world’s attention since being tested this year. Users can take videos and broadcast live on the Internet. There is also a GPS system in the glasses. So if you get lost you can say “OK,Glasses, where am I?” Then it will tell you where you need to go. It sounds cool, doesn’t it?
![]()
Don’t forget Galaxy Gear from Samsung, a Korea company. It is just the tip of the iceberg. This smartwatch looks like a normal watch but much lighter. But Galaxy Gear needs to connect with a Samsung smartphone or tablet (平板电脑). Its short battery life of 25 hours also disappoints (使…失望) users.
With all kinds of wearable gadgets coming into real life, it seems that wearable technology is becoming more modern and popular. Indeed, unlike smartphones, wearable gadgets are more convenient (方便的). Their biggest advantage is that they can do most of the same things as smartphones, yet they are hands-free.
However, wearable gadgets also have their own problems. Some people are not sure whether wearing a gadget is cool. Unless you know about it, you may just think there are many crazy people talking to their wrists.
Perhaps only time will tell how these gadgets will change our lives.
阅读短文,用恰当的词完成下面的信息。
Wearable gadgets can be 1.on heads or wrists. Google Glasses and Galaxy Gear are some of them. People can make calls or take pictures, or even receive e-mails without 2.their hands more. So they can 3.young people’s attention. Galaxy Gear is 4.to a normal watch but much lighter. Some people may not be 5.with it not only because of its short 25-hour battery life, but also because it needs a connection with a Samsung smartphone or tablet.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com