The air plant has wonderful and amazing features. It takes in moisture(水汽)from the air through its leaves.Although it is seen growing on another object or plant to support itself.
To prevent the roots from being too wet,avoid(避免) planting it in soil. Keep the roots in a well—ventilated(通风良好的)environment. Air plants can grow well hanging from fishing lines. They can also be hung from seashells, teacups or even on wood.
Water the air plant once in a while. Simply let the water fall from the roots. The roots will take in the water for the air plant. The air plant can live between 0℃° and 51 ℃. It does not need to be in the light all the time. However, sunlight(morning and evening only)helps it to reproduce(繁殖)faster. When it flowers,it turns a colorful pink, red or orange.At most 8 young plants can grow from the air plant.When these grow to half the size of the parent plant, simply pull them away gently from the parent plant and plant them in another place.
The lifespan of an air plant depends on the care it gets and the environment it is placed in. Generally, all air plant can live for many years.
Because they are so beautiful and easy to take care of, air plants are excellent as birthday gifts or housewarming gifts.
1.The air plant takes in moisture from ______.
A. other plants B. the air
C. the roots D. other objects
2. An air plant must NOT be placed in _______.
A. soil B. seashells
C. teacups D. wood
3.Morning sunlight can help the air plant _________.
A. become drier
B. produce young plants faster
C. turn into different colors
D. become half the size of the parent plant
4. The underlined word “depend on” most probably means _______.
A.支持 B. 继续
C.取决于 D. 应付
5. The air plant is easy to take care of because it ______.
A. is a famous plant B. needs little water and sunlight
C. grows on other plants and objects D. makes the garden beautiful
1.B
2.A
3.B
4.C
5.B
【解析】
试题分析:这篇短文中作者给我们讲述了什么是气生植物。这种植物生长在其他物体或植物上,并不生长在土壤里,它可以吸收空气中的水汽。它不需要很多水,也不需要很多阳光,因此很好养活,所以受到很多人的喜爱。
1.细节理解题。根据短文的开头The air plant has wonderful and amazing features. It takes in moisture(水汽)from the air through its leaves.可知,气生植物有很令人惊奇的特征,它可以通过叶子吸收空气中的水汽。由此可知选B。
2.细节理解题。根据第二段的第一句话To prevent the roots from being too wet,avoid(避免) planting it in soil.可知,为了防止根太湿润,我们要避免把它种植在土壤里。故选A。
3.细节理解题。根据短文第三段中It does not need to be in the light all the time. However, sunlight(morning and evening only)helps it to reproduce(繁殖)faster.可知,早晨和傍晚的阳光可以帮助它繁殖得更快。由此可知选B。
4.词义猜测题。根据划线短语所在的句子The lifespan of an air plant depends on the care it gets and the environment it is placed in. Generally, all air plant can live for many years可知,根据气生植物得到的护理,以及它所处的环境,它的寿命是不一样的。一般来说,气生植物可以活很多年。depend on是一个固定的短语,意思是取决于。故选C。
5.推理判断题。根据短文第三段中Water the air plant once in a while.,气生植物不用经常浇水;以及It does not need to be in the light all the time.,它也不需要总是放在阳光下这两句话可知,气生植物是很容易养的。故选B。
考点:科普类短文阅读。
科目:初中英语 来源:2014年江苏省泰州市中考第二次模拟英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
No one can change the weather. Nobody can control the weather. But if we read correctly the signs around us, we can tell what the more important changes in the weather will be. This way of telling what the weather will be like on the following day or two is called weather forecasting.
For many centuries and in all countries, people have studied the weather and tried to make weather forecasting. Rings around the sun are a sign of coming rain. That many people feel their joints(关节) hurt is a sign of wet weather. Some birds fly high if fine weather is coming, but they fly near the ground if rainy or stormy weather is on the way. If you see a rainbow during rainy weather, this is a sign that the weather will become clear and fine. Such rainbows come in the evening. If the stars twinkle clearly at night, then fine weather will continue. If a fog appears in the morning just above a river, then the day will be warm. If the sunset is mostly red in colour, then the following day will be fine. If a rainbow appears in the morning, rainy weather will probably come.
Most of the above sayings have been made by the people who have used their eyes and brains to make weather forecasting.
1.Which of the following can be used here to replace(取代) the underlined phrase “on the way”?
A. away B. gone
C. disappearing D. coming
2.When you see the stars twinkle clearly at night, the weather will be_________.
A. warm B. rainy
C. clear and fine D. cold
3.Which of the following signs can tell the weather will probably be rainy?
A. A rainbow appears in the morning.
B. Some birds fly high.
C. The stars twinkle clearly at night.
D. Fogs appear in the morning just above a river.
4.Which of the following is NOT TRUE according to the passage?
A.Nobody can control the weather.
B.If the sunset is red in colour, then the next day will be fine.
C.If many people feel their joints hurt, it may be a sign of wet weather.
D.People only use their eyes and brains to make weather forecasting.
5.Which of the following sentences can suitable according to the passage?
A.活到老,学到老。 B.朝霞不出门,晚霞行千里。
C.早起的鸟儿捉虫多. D.一日之计在于晨。
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年江苏省泰州市姜堰区中考适应性考试英语试卷(解析版) 题型:单项填空
This is _____ third year that China has taken part in the activity Earth Hour. But we hope we can try our best to make the earth ____better world.
A. the; aB. a; theC. the; /D. the; the
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年江苏省泰兴市初三英语二模试卷(解析版) 题型:单项填空
---__________ than giving money must be done to help the poor farmers.
--- I agree, then, they can make a living by themselves.
A. Nothing more valuableB. Something more valuable
C. Less valuable nothing D. Less valuable something
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年江苏省泰兴市初三英语二模试卷(解析版) 题型:单项填空
The “Chinese Dream” is ____ dream to improve people’s happiness and ____ dream of harmony, peace and development.
A. the; a B. a; a
C. a; the D. the; the
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年江苏省泰兴市初三英语一模试卷(解析版) 题型:单项填空
Could you tell me _______?
A. whose the pen on the desk belongs to B. why spend so much time on games
C. whether he’ll come back next week D. what should I do with the problem
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年江苏省泰兴市初三英语一模试卷(解析版) 题型:单项填空
―It’s a pity that many people lost their lives in the wreck accident in South Korea.
― I think so. It’s not wise _______ the captain to _____ first.
A. for, run away B. of , run away
C. that, run off D. of, run out
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年江苏省泰兴市初三二模英语试卷(解析版) 题型:单项填空
Could you tell me _________?
Which of the following is Not True?
A. how can I get to the nearest bus stop B. which is the way to the zoo
C. how to get to Taixing Park. D. what’s wrong with your bike
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年江苏省无锡市初三模拟英语试卷(解析版) 题型:其他题
先通读下面的短文,掌握其大意,然后根据短文内容和所给首字母,在空格内填入一个适当的词,使短文意思完整。(本大题共5分,每格0.5分)
Karim Kai Ani was once a middle school math teacher. He often f__1._ a classroom full of bored students. But he couldn’t get angry because he agreed with them—the lessons were really boring! That’s why he became a math coach, a job that a_2._ him to help other teachers design better lessons.
Then in 2009, he h__3._ built the math-teaching website Mathalicious, so he could devote his time completely to d_4._ lessons.
Not like lessons in traditional math t_5.__ books, Mathalicious lessons ask open-ended(开放式的) math questions with real-life applications. For example: Do people with small feet pay m__6.__ for shoes? How long must a person exercise to burn off a Big Mac? Each lesson includes handouts, a teacher’s guide and a short multimedia(多媒体) presentation. Also, each lesson r_7. students to use different math skills included in the Common Core State Standards(各州共同核心课程标准).
While the site does offer several f_8._ samples(样本), you need to pay for the lessons. But for many math teachers, the c__9. is worth it. Mathalicious gives them the tools they need to turn bored students into i__10._ ones.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com