2.Pollution
Hundreds of years ago,life was much harder than it is today.People didn't have modem machines.There was no modern medicine,either.
Life today has brought new problems.One of the biggest is pollution,Water pollution has made our rivers and lakes d吟It kills our fish and pollutes our drinking water.Noise pollution makes us talk louder and become angry mare easily.Air pollution is the most serious kind of pollution.It's bad to alt living things in the world.
Cars,planes and factories all pollute our air every day.Sometimes the polluted air is so thick that it is like a guilt over a city.This kind of guilt is called haze(雾桩).
Cars,planes and factories all pollute our air every day.Sometimes the polluted air is so thick that it is like.quilt over a city.This kind of quilt is called haze(雾吸)
Many countries are making rules to fight pollution.Factories must now clean their water before it is thrown away,they mustn't blow dirty smoke into the air.
We need to do many other things.We Bart put waste things in the dustbin and not throw it on the ground.We can go to work妙bus or with our friends in the same car.If there are fewer people driving,there will be less pollution.Rules are not enough.Every person must help to reduce pollution.
66.Hundreds of years ago,life was much harder than it is today becauseA
A.there were not any modem machines
B.there was no modern medicine
C.both A and B
D.there were not many people
67.What is the biggest problem in today's life?D
A.Water pollution B.Air pollution C.Noise D.Pollution
68.The most serious kind of pollution isB
A.noise pollution B.air pollution C.water pollution D.A,B and C
69.Factories must clean their waterD.
A.before they are thrown away B.when they are thrown away
C.after it is thrown away D.before it is thrown away
70.From the passage we know thatD.
A.a few years ago,there was no haze at all
B.today people don't have to talk to each other in a loud voice
C.we can drink water from the polluted rivers and lakes
D.people are making rules in order to fight pollution.
分析 污染
在几百年前,生活比现在更困难.人们没有现代的机器,也没有现代化的机器.现在的生活有新的问题了.其中最大的问题之一是污染.水污染使我们的河流,湖里杀死了很多鱼,也污染了我们的饮用水.噪音是我们的说话声音大并且变得也更容易生气.空气污染是最严重的一种污染.在世界上对所有的生物都有害的.
所有的汽车,飞机和工厂每天都污染我们的空气.有时候空气污染很厚以至于像一个最恶的城市,这种被子就叫做雾吸.
许多国家正在制作制度与污染作斗争.在污水被扔之前工厂必须使污染水干净.他们一定不能使脏的浓烟吹到空气中.
我们需要做许多别的事情.我们巴特把垃圾在垃圾箱里,而不是把它扔在地上.我们可以乘坐公共汽车去上班或者乘坐同一辆车.如果很少有人开车,就将会有更少的污染.制度是不够的,每个人必须帮助减少污染.
解答 66.A.本题所考查的知识点是对健康环保类阅读的理解,根据文章的第一段People didn't have modem machines可知,"没有现代化的机器,人们的生活比现在困难得多,故选A.
67.D.本题所考查的知识点是对健康环保类阅读的理解,根据文章的One of the biggest is pollution可知,"在现代生活中最大的问题是污染",故选D.
68.B.本题所考查的知识点是对健康环保类阅读的理解,题干是问最严重的污染是什么污染?根据文章的Air pollution is the most
serious kind of pollution可知,"最严重的污染是空气污染",故选B.
69.D.本题所考查的知识点是对健康环保类阅读的理解,题干是问工厂必须把水…清洗干净,根据文章的Factories must now clean their
water before it is thrown away可知,"污水在被扔点之前必须要处理干净",故选D.
70.D.本题所考查的知识点是对健康环保类阅读的理解,题干是从这篇文章中我们知道了什么?根据倒数第二段的Many countries are making rules
to fight pollution可知,"许多工厂制定出制度来战胜污染",故选D.
点评 要求学生们在做阅读题的时候要通读全文,再带着小题干的问题去读文章从中找出正确的答案.