精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

Ted and Susan are good friends. Last Saturday, Ted asked Susan to go with him to watch a movie or take a walk down by the lake. Susan really wanted to go, but she was really busy all Saturday. First, her mom asked her to help clean the house in the morning, and then she had to go to the dentist’s at 12:30. Two hours after that, she met Julia to help her with her science. Then she had to go to soccer practice with her brother at 4:30, and her mom asked her to cook dinner for the family at 5:30. Then, she had to do her history homework.

Ted knew that Susan was going to have a full day. So he asked her to watch a video at home. Susan thought that was great, but something was wrong with their video player. So they had to just play a game.

1. What did Susan have to do on Saturday morning?

A. Watch a movie. B. Clean the house.

C. Go to the dentist’s. D. Take a walk.

2. What was wrong with Susan?

A. She had a fever. B. She had a sore throat.

C. She had a toothache. D. She had a stomachache.

3.What time did Susan meet with Julia?

A. At 12:00 p.m. B. At 1:00 p.m.

C. At 2:00 p.m. D. At 2:30 p.m.

4. How many things did Susan have to do on Saturday?

A. 3. B. 4. C. 5. D. 6.

5.Which of the following is TRUE?

A. Susan couldn’t watch the video because the video player didn’t work.

B. Susan’s Saturday was not busy.

C. Susan can’t cook diner.

D. Ted couldn’t play a game with Susan in the evening.

 

1.B

2.C

3.D

4.D

5.A

【解析】

试题分析:这篇短文给我们介绍了Susan的星期六非常的忙碌,她有很多事情做,如打扫房间、看牙医、跟Julia见面、练习足球、做晚饭、做作业等。

1.细节理解题。根据短文中…she was really busy all Saturday. First, her mom asked her to help clean the house in the morning可知,Susan的星期六非常忙,早上她要打扫屋子。故选B。

2.推理判断题。根据短文中and then she had to go to the dentist’s at 12:30可知,Susan在12点半的时候要去看牙医,由此我们可以推断,她的牙出现了问题。故选C。

3.细节理解题。根据短文中Two hours after that, she met Julia to help her with her science.可知,Susan 12点半去看牙医,两个小时之后,和Julia见面,也就是下午2点半。故选D。

4.推理判断题。根据短文中的描述可知,在星期六的时候,Susan要打扫屋子、看牙医、和Julia见面、练习足球、做晚饭、做历史作业,一共是六件事情,故选D。

5.推理判断题。根据but something was wrong with their video player.可知,Susan家的录像机坏了,所以她不能看录像,故A是正确的。根据短文的意思可知,在星期六Susan有很多事情要做,所以她很忙,B不对;根据her mom asked her to cook dinner for the family可知Susan会做饭;根据Ted knew that Susan was going to have a full day. So he asked her to watch a video at home可知D不对。

考点:日常生活类短文阅读。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:2016届广东深圳罗湖华英学校七年级下期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空

We haven’t decided to go. —Of course to Beijing.

A. where B. how C. when D. who

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2016届山东淄博皇城第二中学七年级五四制上期中英语试卷(解析版) 题型:翻译

根据汉意,完成句子(5小题, 计10分)

根据每小题的汉语,完成英语句子,每空一词。

1.昨天李先生带领我们参观了那家工厂。

Yesterday Mr Li us that factory.

2.努力学习,你的梦想就会实现。

Work hard, and your dream will .

3.这个问题如此难,以至于我不会回答。

The question is difficult I can’t answer it.

4.你对什么感兴趣?

What are you ?

5.学好一门外语很重要。

______________________________________________________

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2016届山东淄博皇城第二中学七年级五四制上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空

– What bowl of porridge would you like, small or large ?

– Large, please.

A. kind of B. size C. color D. time

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2016届山东淄博市沂源县七年级上期中英语试卷(解析版) 题型:其他题

任务型阅读(共5小题,计10分)

阅读短文,根据要求完成下面各小题。

Mr Smith is a teacher. Yesterday he did a survey of what his students did on their last day off and this is what he learned.

Linda went to see her grandparents. Her grandparents live in the countryside. They are very old. But they don’t like to live in the city. They want to have a quiet life. 99 Tom helped his parents do some housework. He cleaned the room, took out the trash, washed all the clothes . At noon, he helped his mother cook lunch. Mary look after her little brother because her mother was ill. 100 Her father had to look after her mother in the hospital. Mike studied history at home. He isn’t good at history. He thinks it is too difficult for him. His father helped him. Both his father and his mother hope that Mike can be good at all his subjects. They want him to study in a famous university one day.

(一)根据短文内容简要回答问题。

1.Where do Linda’s grandparents live?

______________________________________

2.Why did Mary look after her little brother ?

______________________________________

3. Is Mike good at history?

 

(二) 将短文中划线的句子译成汉语。

4.

5.

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2016届山东淄博市沂源县七年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空

– Would you like something to eat?

– . I’m a little hungry.

A. Yes, I would B. Yes, I do

C. No, thanks D. Yes, please

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2016届山东淄博市沂源县七年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空

– How was your last weekend ?

– It relaxing. I great fun.

A. was; have B. is; have

C. was; had D. is; had

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2016届安徽滁州七年级上期中统一考试英语试卷(解析版) 题型:单项填空

- - You're welcome.

A. How are you? B. Are you OK?

C. Thank you for your help. D. What about you?

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2016届四川仁寿文公学区七年级下学期期末英语试卷(解析版) 题型:单项填空

Mr Han has ason and he is happy.

A. 3 year old B. 3 - year – old

C.3 - years – old D. 3 years old

 

查看答案和解析>>

同步练习册答案