精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
17.Jessie felt her life so boring one summer day.She was tired of watching TV,she read all her books,and her friends were on vacation.She wanted something different to do.Suddenly,she saw the lawn mower (割草机) sitting in the yard.
"Mom,"she shouted,"I think I will mow the lawn."Her mom ran into the yard and said,"Oh no,you don't.You're too young to mow the lawn."
"I'm fourteen years old and know how to do it,"Jessie said."Besides,it would help Dad out,and he won't have to worry about it over the weekend."
Mom thought for a while and then decided to let Jessie give it a try.After all,she was home and would keep an eye on her.Jessie already knew how to start the lawn mower from watching her dad.Jessie checked the gas to make sure it was full,and put on her gardening gloves to protect her hands.Mom watched from the kitchen window.Jessie really does know how to mow the lawn.She was very careful around the flowers and trees.When she finished,she felt so good,but she was so hot.Mom brought her some ice tea and said,"You sure did a great job.Dad will bevery surprised."
Later that day,Dad came home and said to Jessie's mom,"You didn't have to mow the lawn.I was going to do it on Saturday.It looks great.Thanks."
"I didn't mow it.Jessie did."
"Wow,our little girl is growing up!"Dad told Jessie what a great job she had done.
"It was fun,and I will do it again next week,"said Jessie.
The neighbor next door came by and asked Jessie if she wanted to mow his lawn and make some money."Sure!"said Jessie.Jessie began mowing his lawn.Two other neighbors asked so,then another three.Jessie was now mowing lawns for them all and making some money.She was no longer bored!"I won't have time to spend my money,"she laughed to herself.
76.In order to do something different,Jessie decide toC.
A.read books             
B.travel             
C.mow the lawn         
D.watch TV
77.What does"keep an eye on"mean?B
A.保护                    
B.注视             
C.培养                    
D.瞄准
78.Before Jessie mowed the lawn,sheD.
A.washed her hands                           
B.bought some gas
C.read some instructions                      
D.put on her gloves
79.How did Jessie's father feel when he knew Jessie had mowed the lawn?A
A.Proud.
B.Angry.
C.Relaxed.
D.Worried.
80.What does the text mainly tell us?C
A.Neighbors should learn to help each other.
B.Mowing the lawn is a good way to make money.
C.Doing something helpful can make people happy.
D.Children should help their parents at an early age.

分析 文章大意:这是一篇人物故事类阅读,主要介绍杰西觉得生活无聊,无意中发现了修草坪这件工作.在修好自己家的草坪之后,有接二连三的受到邻居的邀请,因此他不但解决了生活中的烦恼,也挣到了一笔零花钱.

解答 76.答案:C.细节理解题.根据第一行及第三行She wanted something different to do.I think I will mow the lawn.她想做不同的事情,我想我会修剪草坪,可知,决定修建草坪,选C.
77.答案:B.词意猜测题.根据句意"妈妈想了一会儿,然后决定让杰西给它一个尝试.毕竟,她也___她.杰西已经知道如何从看着她爸爸开动割草机".可知,keep an eye on应该是注视.选B.
78.答案:D.细节理解题.根据第六行Jessie checked the gas to make sure it was full,and put on her gardening gloves to protect her hands.杰西检查了油以确保它是满的,穿上她的园艺手套保护手.可知,在她开动割草机前,穿上了手套.选D.
79.答案:A.细节理解题.根据倒数第四行"Wow,our little girl is growing up!"Dad told Jessie what a great job she had done."哇,我们的小女孩长大了!"爸爸告诉杰西,她做了多么伟大的工作.可知,父亲感到自豪.选A.
80.答案:C.主旨大意题.根据最后一行Jessie was now mowing lawns for them all and making some money.She was no longer bored!"I won't have time to spend my money,杰西现在为他们所有人修剪草坪,并挣一些钱.她不再无聊了!我没有时间花我的钱. 可知,这篇短文中的杰西因为找到一个修草坪的工作,从而不再觉得生活无聊,也因此挣到了一笔零花钱.因此做一些有益的事情能让人们感到高兴.选C.

点评 阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.根据所给问题选择正确选项完成试题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.What does Sally like doing?
A.Playing sports.
B.Watching TV.
C.Playing computer games.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.A.The music club.
B.The art club.
C.The swimming club.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.Why doesn't the man want to eat fish?
A.Because he has to leave.
B.Because the fish is not delicious.
C.Because he is full.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.What will Henry do?
A.Give his father a call.
B.Write a letter to his father.
C.Go to his father's room.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.What does the boy want to do?
A.Learn to use the CD-ROM.
B.Buy some CD-ROMs.
C.Teach the girl to use the CD-ROM.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.What has the man done many times before?
A.He has jumped over the gate.
B.He has swum across the river.
C.He has climbed the tree.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.Whose bike is it?
A.Tom's                B.Daniel's              C.Jerry's.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.What should the woman do?
A.Get some sleep    
B.See the doctor.
C.Take some exercise.

查看答案和解析>>

同步练习册答案