14.I love to tell the story about how I met my best friend-Tiger.We met at the school fair(集市).Each year,all the fourthgrade classes hold a school fair.Everyone in fourth grade works at the fair.Some sell ice cream,drinks and snacks.Others take care of the little children who ride the rides.
I got the second job and I've never regretted it,because that's where I met Tiger.My job was to help little children get on the back of a little horse.I kept telling the children to wait their turn and holding ice cream for them while they rode about.One thing was clear to me.I was growing older and should be more responsible (负责).
Suddenly,a boy came to the horse.He took the little horse's reins (缰绳)!The horse stopped,and the girl on its back started to fall.I was trying to reach the girl when I saw Tiger go by my legs.It held the horse's reins and pulled the horse away from my legs.I caught the girl just before we both hit the ground.The girl sat on top of me.She was laughing at the ice cream on my face.The horse's reins were in Tiger's mouth!
Thanks to Tiger's fast action,I saved the little girl.We were both heroes.And Tiger,the fastest dog I've ever known became my new best friend.
31.According to the passage,D work at the fair.
A.ice cream sellers B.all the school children
C.little boys and girls D.the fourthgrade students
32.The writer's job was toB.
A.take the little horse's reins B.look after the children
C.get on the back of the horse D.ride with little children
33.As soon as the little horse stopped,the girlA.
A.started to fall B.laughed at the writer
C.hit the ground D.sat on top of the writer
34.Tiger helped to save the little girl on the horse byC.
A.going fast by the writer's legs B.trying to catch the little girl
C.holding the reins with its mouth D.riding the little horse around
35.From the passage,we know thatA.
A.Tiger was actually a brave dog
B.Tiger wanted to become a hero
C.the writer didn't want to grow up
D.the writer regretted working at the fair.
分析 全文大意
短文讲述了作者和他的好朋友Tiger的相识过程.他们相识于学校每年由四年级举办的集市上,在集市上作者的工作是帮肋小孩子骑到马背上.在这期间发生了一件突发状况,一个小男孩无意拿起了马的缰绳使马突然停下来,致使马背上的小女孩马上要掉下来,在这危急关头是Tiger用嘴咬住了缰绳,帮助作者使小女孩转危为安.他们都成了英雄.故事最后作者告诉大家他的好朋友实际上是一条勇敢的狗.
解答 答案:
31.D 细节理解题. 根据短文第一段第四句和第五句话"Each year,all the fourthgrade classes hold a school fair.Everyone in fourth grade works at the fair".可知每年由四年级举办的集市上四年级的每个学生在集市上工作.故选D
32.B 推断题.根据短文第二段第二句话"My job was to help little children get on the back of a little horse.""我的工作是帮助小孩骑上马背"可知作者的工作是照顾小孩子,故选B
33.A 细节理解题.根据短文第三段第三句话"The horse stopped,and the girl on its back started to fall."可知女孩马上要掉下来了,故选A
34.C 推断题.根据短文第三段最后一句话"The horse's reins were in Tiger's mouth""马的缰绳在Tiger 的嘴里"可知是Tiger用嘴咬住了缰绳从而帮助作者救下了小女孩.故选C
35.A 概括题.根据短文最后一段话的意思"由于Tiger 的快速反应,我救下了小女孩,我们都成了英雄.而Tiger是我所见过的跑到最快的狗也成了我的好朋友."可知文章最后总结了Tiger实际上是一条勇敢的狗,故选A
点评 解答此类题,需根据题意,采取不同的答题技巧,"细节题"就着重在文中搜寻相关的细节,"推理题"看联系上下文结合相关语句进行推理判断.只有掌握了相关的答题技巧,再加上多做练习才能快速准确答题.