精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
11.
Hi,I'm Mary Brown.I have three photos.Look at the first one.Two girls are in it.They are my good friends Linda and Jane.
Who are they in this photo?These are my aunt and uncle.My uncle is my father's brother.The two children are their son Jack and their daughter Alice.
The last one is my family photo.This is my grand-mother.She's 80.These are my parents.The boy is my brother Mike.Who's the girl?Ha,it's me.I'm three years old in the photo.
根据材料内容,选择正确答案.
46.The first one is a photo of Mary'sC.
A.parents
B.school    
C.friends
D.family
47.Jack is Mary'sB.
A.friend
B.cousin    
C.brother
D.uncle
48.Mike's last name isA.
A.Brown
B.Black
C.Smith
D.Green
49.You can seeC people in the last photo.
A.two
B.four      
C.five
D.seven
50.Which of the following is TRUE(对的)?D
A.Mary has three cousins.
B.Alice is Mary's friend.
C.Mary's father has no brother.
D.Jack and Mike are cousins.

分析 这篇文章小作者主要介绍了他的三张照片.

解答 46.C 细节理解题.根据They are my good friends Linda and Jane.他们是我的好朋友琳达和简.故选C.
47.B 细节理解题.根据My uncle is my father's brother.The two children are their son Jack and their daughter Alice.我叔叔是我爸爸的弟弟,这两个孩子是他们的儿子杰克和女儿爱丽丝.即杰克是我的表弟,故选B.
48.A 细节理解题.根据The boy is my brother Mike.I'm Mary Brown.可知麦克的姓氏是布朗,故选A.
49.C 细节理解题.根据The last one is my family photo.This is my grand-mother.She's 80.These are my parents.The boy is my brother Mike.Who's the girl?Ha,it's me.I'm three years old in the photo.可知照片里有5个人,故选C.
50.D 细节理解题.通过The boy is my brother Mike.这个男孩是我哥哥麦克.My uncle is my father's brother.The two children are their son Jack and their daughter Alice.我叔叔是我爸爸的弟弟,这两个孩子是他们的儿子杰克和女儿爱丽丝.即杰克和麦克是表兄弟,故选D.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.Being a kid may look fun,but sometimes it's not.I think it's not easy being a kid.That's all because I must do what my parents tell me to do.When I was playing outside with my friends,my mother would say,"Peter,it's time to come home now.It's getting dark(暗的)."When I grow up,no one can tell me what to do or when to do it.
As a kid,I have to get up very early in the morning and go to school.I have so many lessons and so much homework.When I grow up,I don't have to go to school and I never have homework.
There are so many things that I'm not allowed(允许) to do.Last Saturday,there was a scary movie on TV.It looked really exciting.But my father didn't let me watch.He said,"You are too young to watch this movie,Peter."When I grow up,I can watch anything I want.
As I am a kid,I can't go anywhere by myself.Last Friday,I wanted to buy a birthday gift for my friend John.But I had to wait for my mom to come back home.When I want to go outside,I have to ask my mom for a ride.When I grow up,I can drive a car to go anywhere.
But I know that my father and my mother love me very much.They always say that I am the apple of their eeys.That's really great.So I guess I like being a kid,even though it's not easy being a kid.

31.When Peter was playing outside,Mom asked himA.
A.to go home      
B.to watch a scary movie.  
C.to do homework     
D.to go to school
32.From Paragraph 2,we can learn thatB.
A.Peter likes the school very much.            
B.Peter is busy every day.
C.Peter gets up late every morning               
D.Peter doesn't do homework
33.From the sentence"…the apple of their eyes",we know thatC.
A.They only see the apple.
B.Apples are their favorite.
C.They love their kid a lot.
D.The kid looks like an apple.
34.Which of the following is not true?C.
A.Peter is a school student.
B.Peter is too young to drive a car.
C.Peter watched a scary movie last Saturday.
D.Peter went to buy a gift with his mom.
35.It can be inferred(推断) from the passage thatB.
A.parents don't like Peter's friends.
B.Peter doesn't want to grow up.
C.Peter also loves his parents.
D.Peter is not good with his parents.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.I_____ ride a bike,but I_____ drive a car.(  )
A.can,canB.can't,can'tC.can,can'tD.am,am not

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.As students,We should _______ the school rules.(  )
A.breakB.catchC.follow

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.
get away      grow up     took part in    go through      hear from
look after     sent a card    go across
61.The boy tried togo through the forest alone.
62.The cat didn't want the mouseto get away,so it ran after the mouse quickly.
63.Mary was very happy tohear from her friend in the UK.
64.Daniel alwaystook part in all kinds of activities at the Community Centre.
65.Shesent a cardto her brother for his birthday yesterday.
66.I'd like to be a policeman when Igrow up.
67.How do youlook after your little dog.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2016届北京市西城区中考二模英语试卷(解析版) 题型:单项填空

- Could you tell me ______?

- At the school gate, tomorrow morning.

A. where we will meet

B. where did we meet

C. where will we meet

D. where we met

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2016届北京市西城区中考二模英语试卷(解析版) 题型:单项填空

She is not good at math, ______ she never gives it up.

A. or B. so C. but D. and

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2016-2017学年浙江杭州萧山区万向中学七年级12月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空

Teacher’s Day is ________ the tenth ________ September. every year.

A. on;in B. at;in C. in;on D. on;at

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2016-2017学年河南省八年级上第一次月考英语卷(解析版) 题型:单项填空

--There's______ important in today's newspaper, isn't there?

--Sorry, I don't know. I haven't got the paper yet.

A. nothing B. something

C. anything D. Everything

查看答案和解析>>

同步练习册答案