精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
4.An English traveller found himself in Norway with only enough money to buy the ticket for his journey back home.As he knew that it would take him only two days to get to England,he decided that he could easily spend the time without food.So he bought a ticket and got on the ship.The man closed his ears to the sound of the lunch bell.When dinnertime came,he didn't go to dining room,saying that he was not feeling very well.
The next morning he still didn't have breakfast and at lunchtime he again stayed in his room.But at dinnertime he was so hungry that he went to the dining room and ate everything the waiter put in front of him. He got ready for the quarrel.
"Bring me the bill,"he said."The bill,Sir?"said the waiter in surprise."There isn't any bill.On our ship meals are included(包括)in the money for the ticket,"said the waiter.
61.The story happenedB.
A.in England
B.on a ship from Norway to England
C.in Norway
D.on a ship from England to Norway
62.Why didn't the traveller go to the dining room first?A
A.Because he had no money.
B.Because he didn't feel very well.
C.Because he didn't want to eat anything.
D.Because he didn't hear the sound of the bell.
63.The traveller went to the dining room to eat something becauseD.
A.his friend had given him some money
B.the waiter had asked him to change his mind
C.he learned that there was no bill on the ship
D.he was too hungry
64.How many meals did the traveller have on the ship?
A.Only one.
B.Two.
C.Three.
D.None.
65.After the traveller finished eating,D.
A.he had a quarrel with the waiter over the bill
B.he drank a lot
C.he asked the waiter to bring him the change (零钱)
D.he came to know that travellers on the ship had free meals.

分析 一位英国人到挪威旅游.回家的时候发现自己身上的钱只能够买一张票的.想到只需两天就能回到家,他决定这期间就不吃东西了.到开饭的时候,他就一个人呆在船舱里,就这样一直挨到第二天下午.可到了吃晚饭时,他饿得实在受不了了,于是决定挨揍一顿也要去吃.然而,等他吃完饭向服务员要账单时,服务员说这条船上的用餐是免费的,因为用餐费已包括在船票中了.

解答 61.B.细节理解题.根据An English traveller found himself in Norway with only enough money to buy the ticket for his journey back home.As he knew that it would take him only two days to get to England,he decided that he could easily spend the time without food.So he bought a ticket and got on the ship的描述,可知这个故事发生在从挪威去伦敦的船上.故选B.
62.A.细节理解题.根据An English traveler found himself in Norway with only enough money to buy the ticket for him to go back home的描述,可知他的钱只够买回家的船票了.故选A.
63.D.细节理解题.根据短文第二段But at dinnertime he was so hungry that he went to the dinning room and ate everything the waiter put in front of him的描述,可知他去餐厅吃饭是因为他太饿了.故选D.
64.A.细节理解题.根据As he knew that it would take him only two days to get to England以及The man closed his ears to the sound of the lunch bell.When dinnertime came,he didn't go to dining room,saying that he was not feeling very well.The next morning he still didn't have breakfast and at lunchtime he again stayed in his room.But at dinnertime he was so hungry that he went to the dining room and ate everything the waiter put in front of him的描述,可知这两天他只吃了一顿饭.故选A.
65.D.细节理解题,根据短文第三段"There isn't any bill.On our ship meals are included (包括) in the money for the ticket,"said the waiter的描述,可知船上的饭食是免费的.故选D.

点评 本文是一篇人物故事类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.16.Where do koalas like staying?
A.In the grass.
B.In the tree.
C.On the ground.
17.What animals are from Africa?
A.Giraffes.
B.Koalas.
C.Penguins.
18.Where are tigers from?
A.Australia.
B.Africa.
C.China.
19.Are there three pandas in the zoo?
A.Yes,there are.
B.No,there aren't.
C.We don't know.
20.How many kinds of animals are mentioned in the passage?
A.Five.
B.Six.
C.Seven.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:解答题

15.听短文,根据其内容完成所给的短文.
It was Saturday.When all the children were playing football or other games,Mike was (11)
his(12)at home.At (13)(14)ten he (15) all the homework.But it began to rain.What could he do?Suddenly he(16)that his(17)went to 
the cinema.He wanted to see the (18),too.But he  didn't have any (19).Then he thought of his grandma.She lived in another house.So Mike went to ask her for five yuan.He 
told his grandma that he was going to buy (20).He only wanted to see his father and mother.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.听下面一段材料,回答第15,16小题
15.What's Bob looking for?
A.The bus stop          
B.The train station     
C.The airport
16.Who are coming for a visit?
A.Bob's aunts            
B.Bob's parents         
C.Bob's grandparents.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.听下面一篇独白,回答第11-13两个小题
11.Where is writer studying now?
A.In a lauguage school                       
B.In a middle school
C.In an American school
12.How many classes does the whiter have on Tuesday?
A.Three classes             
B.Four classes         
C.Fiveclasses
13.Where is writer from?
A.Aerica                    
B.England           
C.Russia.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.请听一段独白,完成第14至第15小题.
14.What is the speaker mainly doing?
A.Welcoming the students.
B.Introducing the school rules.
C.Telling students how to use the Internet.
15.Which is not the school rule according to(根据) the speech?
A.Thinking of others.
B.Studying with a computer.
C.Arriving at school on time.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.11.The school trip was terrible.
12.They went to the museum by bus.
13.The museum was big and boring.
14.There weren't many people in the museum.
15.The things in the gift shop weren't expensive.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.11.The boy lived _____ before he was twelve.
A.in the mountains    B.near his school    C.with his friends
12.The boy _____ to school every morning.
A.rode his bike    B.walked    C.took a boat
13.The boy thinks his trip to school was _____.
A.long    B.interesting    C.difficult
14.There are about _____ students at the boy's school.
A.80    B.100    C.120
15.The boy _____ his life in the mountains.
A.enjoyed    B.forgot    C didn't like.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.听下面一段独白,回答第8至第9两个小题.
8.What were the boys doing in the street?
A.Taking a walk.
B.Playing football.
C.Waiting for a truck.
9.What caught the ball?
A.The boy.
B.The driver.
C.Mr.Brown.

查看答案和解析>>

同步练习册答案