【题目】任务型阅读
I栏是某论坛上发布的对澳大利亚某些信息的提问,II栏是六条关于澳大利亚的信息,请从A---F中为I栏各提问选出最佳的答案,期中有一项为多余的选项。
I
【1】How many states are there in Australia?
【2】Is Sydney the capital city of Australia?
【3】What’s Australia’s national language?
【4】How large is Australia?
【5】How many people are there in Australia?
II
A. No, it isn’t. Its capital city is Canberra. Sydney is Australia’s largest city.
B. English. According to a study in 2011, English is the only language spoken at home for about 81% of the population.
C. Six. They are New South Wales, Queensland, South Australia, Tasmania,Victoria and Western Australia.
D. Well, it covers an area of more than 7,692,000 square kilometers. It is the sixth largest country in the world.
E. Australia’s national colours are green and gold. Green and gold are also the traditional team colours of Australia national sports teams.
F. The total population in Australia was last recorded at 23.5 million people in 2014. By 2050, its population is expected to reach about 42million.
【答案】
【1】C
【2】A
【3】B
【4】D
【5】F
【解析】
试题分析:这是一篇关于澳大利亚的短文,涉及到了澳大利亚的州,首都,国家的语言,面积及人口这些问题。
【1】C句意:澳大利亚有多少个州?六个。它们是新南威尔士,昆士兰,南澳大利亚州,塔斯马尼亚州,维多利亚和西澳大利亚州。提问的是关于数量的问题,因此C项符合题意。故应该选C。
【2】A句意:悉尼是澳大利亚的首都吗?不,它不是。澳大利亚的首都是堪培拉。悉尼是它最大的城市。问句是一个疑问句,应该用yes或no来回答。故选A。
【3】B句意:澳大利亚国家的通用语言是什么?英语,根据2011年的研究,英语是国内大约81%的人口所说的唯一的语言。提问的是关于语言的问题,因此答句中要涉及语言。故选B。
【4】D句意:澳大利亚多大?它占地七百六十九万两千多平方公里。是世界上第六大国家。提问的是澳大利亚有多大?,因此回答应该是关于面积的问题。故应该选D。cover an area of...占地...
【5】F句意:澳大利亚有多少人?2014年最后记录的澳大利亚的总人口是两千三百五十万。到2050年为止,总人口预期达到四千二百万。问句是关于澳大利亚的人口,因此回答应该是与人口有关的。故选F。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】请仔细阅读1—5小题,从所给的六个选项(A、B、C、D、E、F)中,选出符合各小题要求的最佳选项。选项中有一项是多余选项。首先,请阅读以下某时尚杂志提供的几条护发建议:阅读下面几种的情况介绍,并为他们匹配合适的建议。
It's very important to keep your hair healthy. Here are five ways for you.
Good fats are also called necessary fatty acids which the body can't produce naturally. Eating these types of fats will help improve healthy skins, nails, teeth, and hair. They can be found in the form of oil, or in food such as seeds, nuts.
Hair is nothing more than dead protein(蛋白质).But that doesn't mean that it is not important. A lack of it can cause slow growth and thinning, where on the contrary, getting enough amounts can help growth. Good choices to include in the diet would be eggs, meats, tofu, fish and beans.
There are a handful of vitamins that have been known to be effective for healthy hair. Some of them include vitamins A, B, C and E, and iron. Other than in extra form, these nutrients can also be found naturally in fruits, peppers, low-fat dairy products, green vegetables and whole grains. A large salad can be made with the inclusion of a lot of these foods.
Getting enough exercises can help improve hair growth. Aim to get at least 20-30 minutes of exercise every day. It can be walking, jogging, weight training, and biking.
Right after you brush your teeth, brush your hair as well. Brushing hair fifty hundred strokes before bed can help remove pollutants and dirt while also stimulating circulation. Also, natural oils are released which will add more sheen(光泽) and oxygen to your hair.
A. Take your vitamins. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据提示写一篇自我介绍。主要内容应该包括以下几点。(60词左右)
1).我叫Linda.我每天7点上学。我擅长下象棋。但我不会弹吉他。
2).我的家离学校大约3公里。我乘公共汽车到达学校。上学的晚上我不出去,我在家学习。而且我不喜欢玩手机和电脑游戏,太浪费时间和精力了。
3).我最喜欢的动物是熊猫因为他们很可爱。
4). ……
Self-introduction
Hello everyone, I am so glad to stand here to make a self-introduction to all of you.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】—Travelling by plane is more and more popular.
—So it is. But it is expensive. It more than going by train.
A.takes
B.costs
C.spends
D.pays
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 – I hear Yang Yan made an English speech at the graduation ceremony yesterday.
— _________, and ________.
A. So she did; so did I
B. So did she; so I did
C. So she was; so I was
D. So was she; so I was
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据短文内容和中文提示,写出空白处各单词的正确形式。
Dreams make life more colorful. (几乎) everyone wants to have a (更好) life. Me, too. I have (数个) dreams. I'm looking forward to (完成)my study and finding a good job. I am (确定)I will enjoy (我) at work. (在…期间) the holidays, I will go to the park to help collect (垃圾). I want to do it because I always (担心) about our living place. It's too dirty. I (希望) everybody will do something to make our earth beautiful.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】你是Linda, 你的好友Tony, 今年五一假期他和家人打算来你的家乡温州游玩两天。请你做导游并帮他设计一份旅行计划。根据以下行程安排,写一封email给他。
Tony's plan to Wenzhou | ||
May 1st | Nanxi River | 1). go boating 2).visit Furong Village 3)... |
May 2nd | Yandang Mountain | 1). climb the mountain 2).eat seafood 3)... |
注意: 1)行程安排必须包括表格所含主要内容,可以适当发挥;
2)词数80左右; 开头结尾已经写好,不计入总词数。
3)文中不能出现真实的学校、班级和人名。
提示词: village (村) , climb the mountain(爬山), seafood(海鲜)
Dear Tony,
I am happy you will come to my hometown on May Day. Here is a plan for us.
This is our plan. What do you think of it ?
Yours
Linda
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据短文理解,选择正确答案。
Many children think mobile phones are cool. They come in fun colors and you can talk with a friend anytime and anywhere.
In the USA, more than 90 million people use mobile phones. Many of those people are children. For children, mobile phones are more than phone calls. They are fashionable. Most mobile phone users don't think about the health problems caused by mobile phones. Some scientists say that mobile phones give off radiation(辐射) that might be bad for users. One recent study shows that mobile phone radiation might raise a person's chance of getting some kinds of cancer(癌症).Other scientists say mobile phones are not bad for people's health. They say that they didn't find any link between mobile phone use and cancer. Scientists say that they can protect themselves from mobile phone radiation. One way is to use an earphone, or people can make shorter calls.
(1)Many children like mobile phones because they think mobile phones are _________.
A.cool
B.colourful
C.cheap
D.their toys
(2)In the USA, who thinks mobile phones are more than phone calls?
A.women
B.men
C.scientists
D.children
(3)The underlined word “give off” in the passage means “________”.
A.发出
B.放弃
C.远离
D.传播
(4)To protect themselves from mobile phone radiation, people can __________.
A.make longer calls
B.use an earphone
C.make shorter calls
D.both B and C
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】根据句意及汉语提示,在横线上填入恰当的单词,每空填一词。
(1)I think Jackie Chan is a (伟大的)actor.
(2)Kate often watches TV every(星期五).
(3)There is a (浴室)near the study.
(4)I often (借)books from Mary.
(5)Jane's father works in a (银行).
(6)Maria can sing and (跳舞)very well.
(7)Sally is (照顾) her sister because her mother is out now.
(8)My home is (远离) my school.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com