精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

Having returned from her round trip, the angry woman stood outside the ticket office of the station. “The railway should pay me back£12, so you owe me the money,” she said to Harry Jenks, the young man who was working at the office. “You sold me a ticket for May 22nd, but there was no ship from Jersey that night. So my daughter and I had to stay in a hotel. It cost me £12.”

Harry was worried. He remembered selling the woman a return ticket. “Come into the office, Madam,” he said politely, “I’ll just check the Jersey timetable for May 22nd.”

The woman and her little girl followed him inside. She was quite right, as Harry soon discovered. There was no sailing on May 22nd. How could he have made such a careless mistake? He shouldn’t have sold her a ticket for that day. Wondering what to do, he smiled at the child. “You look sun burnt,” he said to her, “Did you have a nice holiday in Jersey?”

“Yes,” she answered, shyly, “The beach was lovely. And I can swim, too!”

“That’s fine,” said Harry. “My little girl can’t swim a bit yet. Of course, she’s only three…”

“I’m four,” the child said proudly, “I’ll be four and a half.”

Harry turned to the mother. “I remember your ticket, Madam,” he said, “But you didn’t get one for your daughter, did you?”

“Er, well…”woman looked at the child, “I mean… she hasn’t started school yet. She’s only four.”

“A four-year-old child must have a ticket, Madam. A child’s return ticket to Jersey costs…let me see…£13.50. So if the railway pays your hotel, you will owe£1.50. The law is the law, but since the fault was mine…”

1.What happened to the woman?

A. She had to buy the return ticket in Jersey.

B. She had to return home a day earlier.

C. She had to stay in a hotel for one night.

D. She couldn’t use the ticket for the round trip.

2.Which of the following is true?

A. Harry’s daughter could swim very well.

B. The Jersey timetable was totally wrong.

C. Actually, the little girl didn’t need a ticket.

D. The little girl was satisfied with the holiday.

3.Harry started talking to the little girl because he _________.

A. did not know what to do

B. wanted to be friendly to her

C. had a little girl about the same age

D. wanted to find a way out from her

4.According to the passage, we know that Harry was _________.

A. careful B. hard-working

C. serious D. smart

5.What would be the end of the story?

A. The woman would ask the police for help.

B. The woman would see the head of the station.

C. The woman would insist on getting back£12.

D. The woman would stop arguing and leave.

 

1.C

2.D

3.A

4.D

5.D

【解析】

试题分析:这篇短文讲述一位女士由于售票员售错票而在宾馆住宿一宿,女士找售票员讨回公道的故事。售票员利用了自己的机智解决了这个问题。

1.细节理解题。根据文章第一段最后两行You sold me a ticket for May 22nd, but there was no ship from Jersey that night. So my daughter and I had to stay in a hotel. It cost me £12.“你卖给我一张5月22日的票,但是那天晚上没有船。所以我和我的女儿必须在旅馆待一个晚上。花了我12英镑。”可知答案,故选C。

2.细节理解题。根据第五段第二句话My little girl can’t swim a bit yet.可知A错误;选项B在文中没有提及;根据第七段最后一句话But you didn’t get one for your daughter, did you?可知C错误;根据第四段可知D正确。故选D。

3.细节理解题。根据文章第三段第三行Wondering what to do, he smiled at the child.“想知道怎么做,所以对小女孩微笑。”可知答案,故选A。

4.推理判断题。本文中Harry从这个小女孩出发,以她没有买票为由不但不需要赔偿反倒要找她1.5英镑。由此可见Harry很聪明。故选D。

5.推理判断题。根据最后Harry所述,The law is the law, but since the fault was mine…“法律就是法律,但是由于我的过错…”可知Harry并不想要讨回1.5英镑,只是运用了自己的聪明机智解决了问题。而这个女士也便无话可说,因此最后的结局应该是这位女士悄然离去。故选D。

考点:故事类短文阅读。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:2014年广东省汕头市金平区中考模拟英语试卷(解析版) 题型:单项填空

— The Queshi greenway has become a popular place for Shantou people on the weekends.

   — That’s right. And you ________ drive your car on it because it is a path for cycling and walking. 

A. may     B. must    C. shouldn’t   D. don’t have to

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年广东省汕头市潮南区中考模拟考英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

Last Saturday night Jenny was walking through a mall in London , texting on her phone. She wasn’t watching where she was going , so she fell into a sewer (下水道) and got trapped. Luckily she didn’t hurt badly. She quickly climbed out and walked away. But her accident was caught on a mall camera. Then someone posted it on YouTube. The video was viewed almost 2 million times and received national attention. Jenny was angry with this, but she learned a deep lesson: Texting while walking is dangerous. This time I just fell into a sewer. Next time I didn’t know what would happen. Maybe I would be knocked down by a car or something else. It was horrible.

Jenny may be famous for her mistake. After that, she was laughed at by her friends and workmates. She regretted what she had done. But it was too late. However, she wasn’t the only one who got into trouble while texting on the phone. In 2008, more than 1000 Englishmen visited hospital for similar reasons. They were walking and texting or talking on the phone. Suddenly a wall appeared! Or a hole or something like that got in the way. There were cuts, bumps, broken bones and even worse result happened on them.

So we must be careful when we are walking. Don’t send messages or talk with somebody on the phone while walking. Or you may hurt yourself and become another Jenny in the future.

1.The story happened in ______ last Saturday night.

A. China B. America C. England D. Canada

2.Jenny’s accident received national attention because______.

A. she posted the accident video on YouTube

B. her accident was caught on a small camera

C .her accident video was on TV

D. her accident video on YouTube was viewed almost 2 million times

3.The underline word “regretted” here means ______.

A.高兴 B.后悔 C. 以…为自豪 D. 为… 伤心

4.In 2008 ,______ had the similar accident like Jenny and visited hospital in her country.

A. nobody B. a few people C. many people D. millions of people

5.What’s the best title of this passage?

A. An Unforgettable Lesson

B. A Horrible Accident

C. Texting on the Phone While Walking

D. Don’t Send Message While Walking

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年广东省汕头市潮南区中考模拟考英语试卷(解析版) 题型:单项填空

It’s winter now. The weather is getting .

A. very colder and colder B. much colder and colder

C. more colder and colder D. more and more cold

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年广东省广州市海珠区中考一模英语试卷(解析版) 题型:翻译

 

1.她的笑容和你一样甜。

Her smile is ________ ________ ________ ________.

2.扰一下,请问书店怎么走啊?

Excuse me, could you tell me ________ ________ ________ ________ to the book shop?

3.明天,网上书店会给你送书。

The books from the Internet shop ________ ________ ________ ________ you tomorrow.

4.对一个13岁的男孩来说,独自去外国旅游真的是很勇敢。

________ brave _______a 13-year-old boy ________ ________ around the foreign countries alone.

5.跑得多快啊!没有人赶得上他。

________ ________ he runs! No one can catch up with him.

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年广东省广州市海珠区中考一模英语试卷(解析版) 题型:单项填空

Tom, I heard that your mother went to Qindao last week. Could you tell me ________?

A. when she will come backB. why will she come back

C. where will she come backD. if she will come back

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年广东省广州市海珠区中考一模英语试卷(解析版) 题型:单项填空

–Do you know ________ tall girl in purple?

–Sure. That’s Kate. She is an old friend of mine.

A. anB. aC. theD. \

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年广东省中考英语模拟(十二)试卷(解析版) 题型:单项填空

– Susan , why are you still here ? They are all ready to start.

– I’m sorry, but I ________ when to start.

A. didn’t tellB. haven’t toldC. wasn’t told

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014年广东省中考英语模拟试卷(解析版) 题型:单项填空

I don’t like going shopping _____. I often ask my friend Kitty to go with me.

A. togetherB. aloneC. hard

 

查看答案和解析>>

同步练习册答案