精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
14."Who needs a shopping mall if you have Taobao?"says Wang Lin,a writer in Beijing.
     Taobao,China's largest online shopping site (网上购物网站),has become an important part of Wang Lin's life.She spends lots of money on Taobao.A growing number of Chinese Internet users like Wang have found the joys of online shopping.Most online shoppers are students or young workers.More women shop on line than men.Clothing and home-use products are the most popular on line.
    It was reported that more than 250 billion yuan was spent on online shopping last year,80% through Taobao.Taobao means"looking for treasure"in Chinese.People can find almost everything they need on Taobao,from clothes to books,from candies to DVD players.
     You may question the security of online shopping,Wang Lin said,"It's very safe and convenient,Unless you receive the products from the sellers and are satisfied with them,the shop owner will not get the money.You can also get your money back if you want to return the products."

根据短文内容选择最佳答案.
46.What are the most popular on line?C
A.Candles and DVD players
B.Clothes and books.
C.Clothing and home-use products.
D.Nothing
47.Taobao isC.
A.a shopping mall
B.an online shopper
C.an online shopping site
D.a clothes store
48.Most online shoppers areA.
A.young    
B.old  
C.babies  
D.students
49.What does the underlined word"security"mean?B
A.质量    
B.安全
C.信誉    
D.数量.
50.Which is the best title of the passage?B
A.Wang Lin's life.
B.Online shopping in China.
C.Shopping on line is not safe.
D.Shopping on line is easy.

分析 文章大意:本文介绍的是中国最大的网上购物网站---淘宝,已经成为王林生活的重要部分.她花了大量的钱在淘宝上购物,大部分的网购者是学生和年轻的工作者.女士网店要多于男士网店,衣服和家用产品是最流行的.据报道去年网上消费2500亿,80%来自淘宝.人们可能在淘宝上找到几乎所有的他们需要的东西.你可能会问道安全问题
.王林说:"很安全便利,直到你收到货品并且满意之后,卖家才收到钱,如果想退货,你也可以将你的钱拿回."

解答 46.C.细节理解题.根据第二段Clothing and home-use products are the most popular on line.可知是衣服和家用产品最受欢迎,故选C.
47.C.细节理解题.根据第二段 Taobao,China's largest online shopping site (网上购物网站),可知淘宝是中国最大的网上购物网站,故选C.
48.A.推理判断题.根据第二段Most online shoppers are students or young workers可知大部分的网购者是学生或者年轻的工作者,都是年轻人,故选A.
49.B.推理判断题.根据最后一段It's very safe and convenient可知是在说网购是安全的,故可知security是表示安全,故答案是B.
50.B.标题判断题.根据第二段 Taobao,China's largest online shopping site (网上购物网站),has become an important part of Wang Lin's life可知本文是在介绍中国的网购,故选B.

点评 无论对于主观题的考查还是客观题的考查,都是建立在对文章内容的理解上的,因此,我们在阅读时必须把它看作一个整体,在理解全文大意的前提下有针对性地挖掘一些所需的细节内容.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.________ a nice day!_____________.(  )
A.How;  So it is.B.What;  So is it.
C.What;  So it is.D.How;  So is it.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.Last month,some art treasures in this museum werestolen (偷).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.My cousin is a secretary.She ______in that company for over six years.(  )
A.will workB.is workingC.has workedD.works

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.Great changes will take place in our hometown in a fewmonths'(月) time.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.I'm sorry to keep you ______ for an hour.Now let's begin our work.(  )
A.to waitB.waitingC.waitD.waited

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.-Would you like to go to the cinema with me?
-Yes,I'd love to.But I ______ the film twice.(  )
A.seeB.sawC.have seenD.will see

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.In some countries,people eat with chopsticks,while in     ,knives and forks.(  )
A.anotherB.othersC.otherD.the other

查看答案和解析>>

同步练习册答案