精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
19.Andrew Holleman,a 12-year-old boy,loved playing in the open land near his home.The land was wet and forested,and made a home for birds,other animals and many different plants.
It made the perfect place for him to study and get to know the nature.He had seen some red-tail hawks,red foxes,wood turtles and other animals.He also found special native flowers.
Suddenly it was announced that the"empty"land would be improved by a lot of houses on it.The plants would be removed,the animals would run away and most would probably die.Then the wet soil(土壤) would be covered with extra grounds.
When he heard about the news,he was not happy.He was very worried that the land ans water would be polluted.
Andrew wrote down clearly all the research he had down about the area,and how the houses would affect(影响) the local environment.He sent letters to members of local government and television reporters.He also called on his neighbors to oppose the building of the houses.
Although he was only 12years old,he had the courage and wisdom of a person much older.Andrew's teachers described him as gentle,shy and active.His classmates also admired how much he knew about local animals and plants,and the environment.Each day after school,Andrew went door-to-door,to ask the people to sign(签名),who did not want the houses to be built.In only one month,he got the signatures of 250people.
In the end,the land remained a safe place for birds,animals and plants that belonged there.
Andrew won many prizes for his brave and great work to stop the houses being built,and thus help save the environment.

61.The passage is mainly aboutB.
A.250 people who signed to help Andrew.
B.a brave boy who cared for the environment.
C.the open land that suited animals and plants
D.the research of improving the environment.
62.The underlined word"oppose"in the passage probably meansC.
A.support            
B.dislike             
C.disagree            
D.prefer
63.Andrew was very worried becauseB.
A.the animals would be killed
B.new houses would be built on the open land
C.not all the neighbors were going to sign
D.the local government made a right decision
64.According to the passage,AndrewD.
A.was good at going door-to-door
B.got in no touch with the reporters
C.usually actefd like a person much older
D.was praised by his teachers and classmates
65.We can infer(推测) thatA.
A.the land would remain as it used to be
B.the open land would be built into a park
C.the neighbors would have to move away
D.Andrew would soon work for the government.

分析 安得烈 霍利曼,一个12岁的男孩,喜欢在他家附近的空地玩.地是湿的,树木丛生,成为鸟儿、其他动物和许多不同的植物的家园.
它成为他学习和了解大自然的完美的地方,他看到了一些红尾鹰、红狐狸、木龟和其他动物,他还发现了当地特别的花卉.
突然,有人宣布"空"的土地将在它上面建许多房子加以改进.植物会被移除,动物都跑了,可能会死.然后湿土将被额外的庭院所覆盖.
当他听到这个消息,他很不高兴.他很担心会污染土地和水.
安得烈真诚地写下他对这个地区所有的研究,以及房屋会影响当地的环境.他寄信给当地政府和电视台的记者.他还呼吁他的邻居反对建造房屋.
虽然他只有12岁,他拥有比年长者更大的勇气和智慧.安得烈的老师描述他是温柔的、害羞的和积极的.他的同学们也很佩服他是多么了解当地的动物、植物和环境.每天放学后,安得烈挨家挨户上门,请不想在这儿建房子的人签名.仅一个月,他得到了250个人的签名.
最后,土地对于属于那儿的鸟类、动物和植物来说仍然是一个安全的地方.安得烈因他的勇敢和阻止建房的杰出工作赢得了许多奖项,从而帮助拯救了环境.

解答 61.答案:B 考查主旨大意题.通过阅读全文以及最后一段Andrew won many prizes for his brave and great work to stop the houses being built,and thus help save the environment对男孩的褒扬可得出,是男孩在为环境保护做努力,故选B.
62.答案:C 考查词义理解题.通过阅读短文可以知道:"Each day after school,Andrew went door-to-door,to ask the people to sign(签名),who did not want the houses to be built.每天放学后,安得烈挨家挨户上门,请不想在这儿建房子的人签名."结合这一描述,He also called on his neighbors to oppose the building of the houses.可以推断出:应该是男孩想让邻居跟他一起反对建房这件事.故选C.
63.答案:B 考查细节题.根据第四段When he heard about the news,he was not happy.He was very worried that the land and water would be polluted.结合上文,the bad news指代"the"empty"land would be improved by a lot of houses on it."由此可知,在听说了新建的房子将代替这块室外土地后,Andrew感到很担忧.故选B.
64答案:D 考查推理判断题.根据倒数第三段Andrew's teachers described him as gentle,shy and active.His classmates also admired how much he knew about local animals and plants,and the environment.(安得烈的老师描述他是温柔的、害羞的和积极的.他的同学们也很佩服他是多么了解当地的动物、植物和环境.)由此可以推断出:说明老师和同学在知道他的事迹后对其进行了表扬,其他项也可以根据排除法排除掉.故选:D.
65.答案:A 考查推理判断题 根据倒数第二段In the end,the land remained a safe place for birds,animals and plants that belonged there.(最后,土地对于属于那儿的鸟类、动物和植物来说仍然是一个安全的地方.)由此可以推断出:这块空地和过去保持一样,没有改变.故选:A.

点评 阅读短文,理解文章的意思,对照题目要求,借助一些阅读策略,快速找出题目的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.Tim is young,but he can speak at least two foreign languages,such as French and Japanese.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.---Mr.Wang,can you tell me ______?
---http://www.gsedu.gov.cn will help you.(  )
A.what I can do to help you.
B.where can I get my score for this examination
C.why I need some help
D.where I can search for the information about education in our province.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

7.A:Hi,Zhou Weilun!It's a nice day,isn't it?
B:Yes,it is.(51)B
A:I'm going to stay with my grandparents for a month in the countryside.
B:Really?(52)C
A:Because there is too much noise in the city.(53)AWhat's more,there are many green plants in the countryside.I like plants.
B:I also like plants,but I like animals better.
A:Why do you think so?
B:(54)E They are our friends.
A:I think I should also make an animal friend this time.
B:(55)D
A:Thank you.
A.I like living in a quiet place.
B.What are you going to do in the summer holiday?
C.Why do you want to live in the countryside?
D.Have a good time in the countryside!
E.Because animals give us joy and can help us do some useful things.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.Cathy is the girl       father is a teacher.(  )
A.whoB.thatC.whichD.whose

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.-You never miss one minute in class.
-You know,we must listen to the teacher carefully ______.(  )
A.take notesB.taking notesC.to take notesD.takes notes

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.-Do you like Sichuan food?
-Yes.My brothers and I        like hot food very much.(  )
A.allB.bothC.eitherD.neither

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.It's still raining.We'd better keepwaiting(wait)for a while.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.Maria likes eating apples.

查看答案和解析>>

同步练习册答案