精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
12.Safety(安全)is very important.We often  hear people  say"Safety first".As a middle school student,we should learn to protect ourselves from every possible danger.Here are some things I do.I hope you can follow them.
●On your way to school and home.You should obey the traffic rules.You should walk on the right side of the road.Don't ride your bike too fast.
●When you are at school,you can't fight with each other,or you will be in great trouble.
●Don't bring knife to school
●Don't go out of school without your teacher's permission(允许).
●When you are at home,remember not to ask the door for strangers.
●Don't give your home address,phone number or personal information to anybody  else that you don't  know  so well.
If you are  careful  enough,then  you will be  safer.

51.As a middle school  student,you  should  care shout yourB.
A.look                     B.safety                      C.age                             D.phone  number
52.You should  notCwhen you gout home.
A.walk  on the right  side  of the road                     B.obey  the traffic rules
C.ride  your  bike too fast                                        D.bring knives
53.You should remember  that you can′tC.
A.ride your bike on your  way to school  or home   B.give your  phone number  to others
C.give your phone  number to others                       D.play  with your classmates when you are at school
54.You should  get the permission  formAif you want to go out of school.
A.your  teacher           B.your  parents         C.your  classmates          D.your friends
55.The best title (题目) of the passage  isD.
A.Don′t Do Bad Things At School                            B.Safety  Is Imporant
C.Stay Away  Form Strangers                                    D.How To Keep Yourself Safe.

分析 文章大意:主要是安全对于我们很重要,如何保护自己呢?本文给了大家6条建议.

解答 51-55:BCCAD
51题答案:B 考查细节理解题,根据文中的第一段As a middle school student,we should learn to protect ourselves from every possible danger作为一名中学生,我们应该学会保护自己免受一切可能的危险可知应该关心自己的安全,故答案是B.
52题答案:C 考查细节理解题,根据文中的第二段On your way to school and home.Don't ride your bike too fast可知在回家的路上,不要骑自行车太快,故答案是C.
53题答案:C 考查细节理解题,根据文中的倒数第二段Don't give your home address,phone number or personal information to anybody  else that you don't  know  so well可知不要把你的家庭住址、电话号码或个人信息给你不太了解的人,故答案是C.
54题答案:A 考查细节理解题,根据文中的第五段Don't go out of school without your teacher's permission可知没有老师的允许,不要离开学校,故答案是A.
55题答案:D 考查主旨题,根据文中的第一段Safety(安全)is very important.We often  hear people  say"Safety first".As a middle school student,we should learn to protect ourselves from every possible danger.Here are some things I do.I hope you can follow them可知我们应该学会如何保护自己的安全,故答案是D.

点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.For several years,Americans have enjoyed teleshopping-watching TV and buying things by phone.Now teleshopping is starting in Europe.In a number of European countries,people can turn on their TVs and shop for clothes,food,toys,and many other things.
Teleshopping is becoming popular in Sweden(瑞典).The biggest Swedish company sells different kinds of things on TV in fifteen European countries,and in one year it made¥100million.In France there are two teleshopping channels(频道),and the French spend about¥20million a year buying things through those channels.
In Germany,until last year teleshopping was only possible on one channel for one hour every day.Then the government allowed more teleshopping.Other channels can open for telebusiness.German businesses are hoping this new teleshopping will help them sell more things.
Some people like teleshopping because it allows them to do shopping without leaving their homes.With all the problems of traffic in the cities,this is an important reason.But at the same time,other Europeans do not like this new way of shopping.They call teleshopping"junk(劣质货)on the air".Many Europeans usually worry about the quality(质量)of the things for sale on TV
The need for high quality means that European teleshopping companies will have to be different from the American companies.They will have to be more careful about the quality of the things they sell.They will also have to work harder to sell things that the buyers cannot touch or see in person.

65.Is teleshopping growing in Europe?Yes,it is
66.How many European countries have already started teleshopping?There are fifteen countries./Fifteen
67.What can help German businesses sell more things?More teleshopping
68.Why do some Europeans prefer teleshopping?Because they can buy things at home
69.Why do many Europeans worry about things for sale on TV?Because they can not be sure about the quality of the things.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.I've been singing and performing poetry since I was six years old.I used to sing for my mother's friends.(60)B
I have written three books of poetry and songs.I gave all the money from the books to children's charities.(61)D Money from the second book was spent on homeless children in Bosnia.
I visit patients at a local hospital every Saturday morning.I talk and sing for them.I guess that's what's really fulfilling (令人满意的) to me,when I sing to someone who is dying,and someone who is really sick and who doesn't even know what's happening.(62)E
Everyone can give love,and love is what everyone wants.That's a really important lesson to me.(63)A Making someone happy makes you happy,and they go on and make others happy and it's like a chain.You change when you get older,but love is ageless.When you are 7,13,or 102years old,love is the same.
A.Love is a chain of giving.
B.But now I am singing for people in need.
C.I visit people in the old people's home.
D.Money from my first book went to a school for deaf kids in Montana.
E.I feel proud when I see a smile on that person's face.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.---May I speak to Mary?---Sorry,she isn't in._____a message for you?(  )
A.Can I takeB.Can I sendC.Can I getD.Can I find

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.你认为那条规定怎么样?
What do youthink of that  rules?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.CPeople usually think it is very easy to cook instant noodles (方便面).They usually put the noodles into the boiling water and add in the MSG,together with the other things like eggs or vegetables.However,have you ever wondered if this is the correct way of cooking them?
       Do you know what is on the surface of the noodles?People use something like wax(蜡) to cover the noodles when they make them,so that the noodles can join together nicely before they are put into the packaging.Many people enjoy eating them without thinking of this.But a report said the wax covered on the noodles was very bad for our bodies.They said it needed about 2-3 days to clear away the wax in  our bodies after we ate it.So it is dangerous to have too much wax stayed in our stomaches.But it is not difficult to wash away the wax.Before you cook the noodles,wash them with hot water and then pour away the water.Do it like this this twice,you can wash the wax away.Then you can cook the noodles as usual.
66.What's on the surface of the instant noodles?D
A.Something like sugar.B.Something like cheese.
C.Something like salt.D.Something like wax.
67.According to the reportB.
A.it is dangerous to eat only a little wax            B.the wax is bad for our bodies
C.it is difficult to wash away the wax                 D.we can eat the noodles every two or three days
68.To clear away the wax neededCafter we ate it.
A.about 2-3 months                                            B.about 2-3 weeks
C.about 2-3 days                                                 D.about 2-3 hours
69.What's the right way to cook the instant noodles?B
A.Before cooking,wash them with cold water.
B.Before cooking,washing them with hot water twice.
C.Before cooing,wash them with hot water once.
C.Put the noodles into the boiling water directly.
70.What's the possible meaning of the underlined word"packaging"?D
A.A deep round pan,usually metal,used for cooking food.
B.A deep round dish with a wide open top,used for holding food.
C.Plastic used to cover food before you put into the fridge.
D.Materials used to wrap or protect food that are sold in shops.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.Usually schools and teachers set the class rules for students.But Wuhan school recently tried a different way.This year,the rules of Class 12,Grade 7 in No.6 High School have been made by themselves-all 46 class students.
During the first days of this school year,the teacher allowed his student to make their own classroom rules,and asked each student to give a list of rules to help make their class a good learning environment.The whole class shared and discussed the lists.Later they added or took out some of rules.The rule-making activity lasted about a month.Finally the class had 30 rules.
Then,rule-making were asked to sign up to the rule list-their promise to follow the rules.A poster with all the rules was put up beside the blackboard.
Most of the rules are about the way students should do."No cell phone calls and text messages in class"and"No loud noise in the classroom."are two examples.But there are also some for teachers,"No lessons should overrun"is one rule.Also some rules are strict with the students who break the rules.If a person is late for class above a certain number of times,he or she loses the chance to be an honor student.
Students say the rules work well in the classroom."We are the rule-makers,so we have to obey the rules that we agreed to,"said one of the students.

56.The class rules for students are made byAas usual.
 A.teachers    
B.students   
C.parents        
D.officers
57.There would beAabout the lists after each student gave a list of rules.
A.a discussion    
B.a lesson    
C.a speech        
D.a party
58.Each student were asked to sign the rule listC.
A.to share the class rules    
B.to be an honor student
C.to make their promise to follow the rules       
D.to help make their class a good learning environment
59.The underlined word"overrun"in paragraph 4 probably meansD.
A.跑步         
B.步行        
C.教学        
D.拖延
60.The whole class won't obey the student making rules until theyAthem.
A.agree to         
B.share           
C.discuss         
D.add.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

1.The old man has beendead(die ) since three  years  ago.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.Don't(not smoke) here,please.

查看答案和解析>>

同步练习册答案