精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
12.At a special ceremony(仪式),a special award was offered to a group of students from Changjian University on February 11,2010.They were brave enough to help save two boys from Changjiang Rive.All the students were there except three,who lost their lives when they tried to save the boys.
On the afternoon of October 24,2009,some students were taking a trip to Changjiang River.Suddenly two boys fell into the river.Some of them quickly jumped into the water and saved one boy.However,things didn't go so well when they tried to save the other one.More students joined in,and,hand in hand,they formed a human wall.Finally the other boy was saved.
However,the human wall broke down and many students were swept away by the rushing water.At that moment several members of a winter swimming team nearby came to help and succeeded in saving many of the students.But the three of them,who were only 19,were nowhere to be found.
81.What did the students receive at the ceremony?
They received a special award.
82.Were all the students who saved the boys at the ceremony?
No,they weren't.
83.What was described in the second paragraph?
The students saved the two boys.
84.Why were many students rushed away by the water?
Because the human wall broke down.
85.What's your idea after reading this story?
The students were all heroes..

分析 短文讲了在2010年2月11日,在一个特别的仪式上,一个特别奖给了一批来自长江大学的一群学生,因为他们勇敢的救了两个落水的男孩,他们都是真正的英雄.

解答 答案:81.They received a special award.细节理解题.根据第一段第一句At a special ceremony(仪式),a special award was offered to a group of students from Changjian University on February 11,2010.在2010年2月11日,在一个特别的仪式上,一个特别奖给了一批来自长江大学的一群学生.可知他们收到了一个特别的奖.故答案为They received a special award.
82.No,they weren't. 细节理解题.根据第一段句子At a special ceremony(仪式),a special award was offered to a group of students from Changjian University on February 11,2010.They were brave enough to help save two boys from Changjiang Rive.All the students were there except three,who lost their lives when they tried to save the boys.在2010年2月11日,在一个特别的仪式上,一个特别奖给了一批来自长江大学的一群学生.他们从长江里勇敢的救了两个男孩.除了三个人以外,所有的学生都在那里.当他们试图救这些孩子时,他们失去了生命.可知不是所有的学生.故答案为No,they weren't.
83.The students saved the two boys. 细节理解题.根据第二段内容及其句子第二段第一行句子On the afternoon of October 24,2009,some students were taking a trip to Changjiang River.Suddenly two boys fell into the river.Some of them quickly jumped into the water and saved one boy.Finally the other boy was saved.2009年10月24日下午,一些学生正在长江旅行,突然,两个男孩掉进了河里.他们中的一些人很快跳进水里救了一个男孩.最后另一个男孩得救了.可知第二段主要说的是学生挽救了两个男孩.故答案为The students saved the two boys.
84.Because the human wall broke down. 细节理解题.根据第三段第一句However,the human wall broke down and many students were swept away by the rushing water.然而,人墙倒塌了,许多学生被湍急的水流冲走了,可知因为人墙倒塌了,故答案为Because the human wall broke down.
85.The students were all heroes.细节理解题.根据整篇文章内容及其第一段第一句At a special ceremony(仪式),a special award was offered to a group of students from Changjian University on February 11,2010.在2010年2月11日,在一个特别的仪式上,一个特别奖给了一批来自长江大学的一群学生.可知学生们都是英雄.故答案为The students were all heroes.

点评 主要是根据前提问题来做出相应的要求内的答案,题型比较灵活但是考查了学生多方面的知识和技能,要做好这类题,就要注意平时知识的积累,包括单词、词组、句型等.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.I                  five books and my brother                  two books.(  )
A.have; haveB.has; hasC.have; hasD.has; have

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.June 16th Saturday                                                          Rainy
In the morning,we went camping along a path in Green Natural Park.We were happy because it was a sunny day.We were expecting an enjoyable two days holiday.(82)C.However,in the afternoon,when we finished our picnic at one o'clock,it was dark and windy.Soon,there was a shower.(83)A.We ran away but we could find no place to hide.
Twenty minutes passed and it was still raining.There were hours to go before we reached the campsite(野营地).It was even worse that our small compass(指南针) showed that we went to the wrong way.(84)D.We had to make a quick decision as it was raining heavily.Chris said we could set up a tent to hide in,so Mary and Tom helped to set up the tent.Chris and I tried to make a fire to keep us warm.(85)F.We dried ourselves,chatted and waited inside the tent.At about five o'clock,it stopped raining.We decided to give up the camping trip because all of us had been very tired.(86)B.
But we know each other better.And the most important thing I've learned from this trip is the importance of team spirit.

A.Unluckily,none of us brought an umbrella.
B.This camping trip may not be very successful.
C.On the way,we kept singing and making jokes.
D.We had lost our way!
E.Although the weather was bad.
F.But we were unable to light the fire,as everything was wet.
G.Luckily I took a raincoat with me.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

20.
Wednesday is my favorite day,because I have music that day.Music is my favorite.I want to be a musician.
I don't like math,because it is difficult and the math teacher is too strict(严格的).Who's my favorite teacher?Mr.Brown.He is very fun.He teaches history and we are relaxed and happy in his class.
I love P.E.very much,because I think I'm a good basketball player.My favorite day is Friday.We can play basketball.But we have only one P.E.class a week.
67.Allan has music onC.
A.Monday
B.Tuesday
C.Wednesday
D.Thursday
68.Gina thinks math isA.
A.difficult
B.interesting
C.relaxing
D.exciting
69.Mr.Brown is Gina'sC teacher.
A.music
B.art
C.history
D.Chinese
70.B loves P.E.very much.
A.Gina
B.Jim
C.Mr.Brown
D.Allan
71.According to the table,which is NOT true?B
A.Allan's favorite subject is music.
B.Gina likes her math teacher.
C.Jim likes to play basketball.
D.Mr.Brown is a history teacher.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

7.Paris is the capital of France.Its subway is also very special.You can enjoy its culture when you are in this city.First you can see many people reading books in the subway.Whenever they are in the subway or at the station,there is always a book in the hand.
The subway station in Paris is not big,but each of them has its special facts.Some stations look like ships.Some stations have clothes,caps and shoes.And every station has a big advertisement picture.But many of them are for selling clothes and cosmetics(化妆品).
You can meet some beggars(乞丐) in the subway.But the beggars in the Paris subway are also very special.They often play the violin or guitar in the train.They don't feel shy at all.Instead they think it is natural.After playing,they will go around the train and ask you to give them some money.
If you want to learn more about Paris,go to the subway and enjoy its culture by yourself.
63.What do many people usually do when they are in the subway?D
A.Listen to music.
B.Beg some money.
C.Sell clothes and cosmetics.
D.Read books.
64.How do the beggars get money from people in the subway?A
A.They often play the violin or guitar in the train.
B.They usually brush shoes for the passengers.
C.They often steal money from the shops.
D.They usually help the passengers carry suitcases.
65.What's the main idea of this passage?B
A.Reading in the Paris subway.
B.The subway is a window of the Paris culture.
C.The beggars in the Paris subway usually have some skills.
D.Each of the subway station in Paris has its special facts.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.The scientists haven't                  there was life on Mars.(  )
A.foundB.found outC.looked forD.discovered

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.---Can you complete your homework before dinner?
---Yes,I can finish it in ten minutes.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.In addition,healtheducation(教育) plays a key role in improving people's health.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

2.I'm John.I'm in Grade Eight (71)at Rocky Mountain High School.Every (72)Monday,I go to the Buddy Club.In the club,older students help new students learn more about the school.My friend Sam is in the (73)tenth (ten) grade.He often listens (74)carefully (careful) to my problems.He always offers (75)me (I) some help.He is a hero in my heart.
     We have different (76)classes (class) every day.On Friday afternoon,our school ends (77)earlier (early) than usual.My friends (78)and I often go to the Science Club together.Twice (79)a week,we write robot programmes after school.We love making things,so we practice hard each time.Our team (80)won (win) two competitions last term.We were very happy.

查看答案和解析>>

同步练习册答案