精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
15.In the morning,Johnson set off from his home in California.It was the start of his vacation,and he was going to visit friends at Las Vegas.Then he hoped to go fishing in Lake Mead,40kms from Las Vegas.
Johnson's troubles started while he was driving happily across the Mojave Desert.His car broke down and he tried to repair it.But he failed.He telephoned a workshop to ask it to send a tow truck(拖车)to pull the car away and repair it.
When waiting for the tow truck he fell asleep.While he was sleeping,a tow truck arrived from San Pedro (the nearest town) and pulled his car away.Later on,Johnson woke up and thought that somebody had stolen(偷)his car.Very  reluctantly,he started to walk back towards San Pedro but a police car stopped him to find out why he was walking in the desert.
Johnson looked like a man wanted(被通辑)in California for robbery (抢劫),so the police kept him at San Pedro for the night The next day,Johnson's friends came from California.They proved(证明)that Johnson was a harmless salesman,so they let him go.

41.Why was Johnson happy when he was driving across the desert?C
A.His friends were going to visit him.
B.He was going fishing at California.
C.His holiday was just starting.
D.He was usually an unlucky man.
42.Where was Johnson going to stay firstD?
A.At Lake Mead.
B.At San Pedro.
C.At California.
D.At Las Vegas.
43.When did Johnson's car break downA?
A.After he had passed San Pedro.
B.Before he left California.
C.When he was near the Mojave Desert.
D.Not far from Los Angeles.
44.What does the underlined word"reluctantly"meanB?
A.Happily.
B.Unwillingly.
C.Seriously.
D.Excitedly.
45.Why did the police stop JohnsonC?
A.He had robbed(抢劫)somebody in California.
B.He was breaking the law by walking on a highway.
C.They thought that he was a robber.
D.He said that he was not a robber.

分析 清晨,约翰逊从他加利福尼亚的家出发了.这是他假期的开始,他要去拉斯维加斯看望朋友.然后他希望去米德湖钓鱼,距拉斯维加斯40公里.约翰逊的麻烦开始于他愉快地驾驶穿过莫哈韦沙漠时.他的车抛锚了,他试图修好它.但他失败了.他打电话给车间要派一辆拖车拉走它然后修理它.当他等待拖车时,他睡着了.他睡觉时,一辆拖车从圣佩德罗(最近的镇)赶来,把车开走了.后来,约翰逊醒了,以为有人偷了他的车.很不情愿地,他开始从圣佩德罗往回走,但一辆警车停下来询问他为什么在沙漠里行走.约翰逊看起来像一个在加利福尼亚抢劫被通辑的人,所以警察让他在第二天的夜晚待在圣佩德罗,约翰逊的朋友从加利福尼亚赶来.他们证明约翰逊是一个无害的推销员,所以他们让他走了.

解答 41.答案C 细节理解题 由文中 It was the start of his vacation,and he was going to visit friends at Las Vegas 可知 这是他假期的开始,他要去拉斯维加斯看望朋友,故选C
42.答案D 细节理解题 由文中 he was going to visit friends at Las Vegas 可知 他要去拉斯维加斯看望朋友,故选D
43.答案A 细节理解题 由文中 While he was sleeping,a tow truck arrived from San Pedro (the nearest town) 可知 他睡觉时,一辆拖车从圣佩德罗(最近的镇)赶来,Very  reluctantly,he started to walk back towards San Pedro 很不情愿地,他开始从圣佩德罗往回走,故选A
44.答案B 词义猜测题 由文中 Johnson woke up and thought that somebody had stolen his car.Very reluctantly 可知 约翰逊醒了,以为有人偷了他的车,所以他很不高兴,故选B
45.答案C 细节理解题 由文中 Johnson looked like a man wanted in California for robbery 可知约翰逊看起来像一个在加利福尼亚抢劫被通缉的人,故选C

点评 本文较为简单,大部分题目都是细节理解题,只要理解文章意思,仔细阅读,从文中寻找答案,即可轻松解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.-Who has a dictionary,children?I have __________.(  )
A.themB.itC.theyD.one

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.I used to stay in the classroom reading,but now I'm used tositting(sit ) in the library.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:单词造句

3.93.go,next year
I am going to/will/shall go to Beijing/China next year.
94.be good for,health
Eggs are good for our/your…health.
95.cost,3.98
The(English)book cost(s)(me…)¥3.98.
96.talk,now
A woman/She…is talking to/with a man/him(in a restaurant)now.
They/We…are talking(in a restaurant)now.
97.build,last year
The bridge was built last year..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.David preferredselling(sell) newspapers to doing housework when he was young.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

20.A poor farmer had a friend who was famous for the wonderful apple tree he grew.
One day,his friend gave the farmer a young apple tree and told him to plant it.The farmer was pleased with the gift,but he did not know where to plant it
He was afraid that if he planted the tree near the road,strangers would steal the fruit If he planted the tree in one of his fields,his neighbors would come at night and steal some of the apples.If he planted the tree near his house,his children would take the fruit.Finally he planted the tree in his wood.But without sunlight and good soil(土壤),the tree soon died.
Later the friend asked the farmer why he had planted the tree in such a poor place."What's the difference?"the farmer said angrily and then told what he had thought
"Yes,"said the friend,"but at least someone could have enjoyed the fruit Now
you not only have robbed everyone of the fruit,but also you have destroyed(毁掉)a good apple tree!"

59.What gift did the farmer get from his friend one day?An apple tree.
60.How many people are there in the story?Two./2.
61.Where did the farmer plant the apple tree at last?In his wood.
62.Why did the apple tree soon die?Without sunlight and good soil.
63.Who destroyed the apple tree?The farmer..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.-Happy New Year!
-        .(  )
A.That's rightB.Yes,it's OKC.The same to you

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.-Can you guess ______ the new T-shirt last week?
-Sorry,I don't know.(  )
A.how much did she pay forB.how much does she pay for
C.how much she paid for   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.You should be _______ careful when you take the chemistry exam.
 I agree.In this way,I will make _______ mistakes.(  )
A.more; lessB.more; moreC.more; fewerD.less; fewer

查看答案和解析>>

同步练习册答案