精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
6.A recently study found people's lives are made shorter in North China.It is showed the lifeexpectancy(平均寿命)had been cut down by 5.5 years there.Researchers think that the heavy air pollution in China should be to blame(承担责任).It's really the truth.Our government has already done something.However,it doesn't seem to work so well.
"Air pollution in China is doing harm to people's health.The harm is much more serious than we can imagine,"said ChenYuyu of Beijing University,one of researchers of this study.
  Dirty air brings serious problems in NorthChina.In January this year,the air pollution was worse than that in other places.That was caused by rising temperature and waste gas(废气) from coal heating.
  Chinese government should strongly fight against air pollution.They should think of more proper ways to deal with the problem.People should be encouraged to take buses,ride bicycles or walk,instead of driving cars.The factories that pollute heavily should be closed.
"We need to improve our environment,although it might be expensive.Protecting our environment means protecting ourselves,"Li Hongbin,another researcher of the study said.

53.The passage above may come from a(n)C?
A.story     
B.advertisement       
C.report             
D.diary
54.Which of the following is LiHongbin's idea?C
A.The life expectancy had been cut by 5.5 years.
B.Chinese government should close some factories that pollute heavily.
C.People need to make pollution less,although it might cost a lot.
D.The air problem brings us serious problems.
55.What's the main idea of the passage?B
A.Air pollution in North China is caused by waste gas.
B.To save the environment,our government should do something more.
C.The temperature becomes higher and higher in North China.
D.How air pollution in North China is caused.

分析 本文叙述了最近的研究发现在中国北方由于空气污染,人们的平均寿命减少了5.5岁.空气污染主要是由煤燃烧产生的废气导致的.研究人员认为,空气污染对人们的健康有害,中国政府应该强烈对抗空气污染,为改善环境采取更多的措施.
最近的研究发现在中国北方人们的平均寿命减少了.它表明平均寿命已减少了5.5年.研究人员认为,中国的空气污染应该承担主要的责任.这真的是事实,我国政府已经做了一些事.然而,似乎效果不太好.
中国的空气污染危害着人们的身体健康.这种危害比我们想象的要严重得多,这项研究的研究人员之一-北京大学的陈玉宇说,在中国北方,肮脏的空气带来了严重的问题.在今年1月,空气污染比其他地方更糟.那是由于煤燃烧产生的废气使引起温度上升造成的.
中国政府应该强烈对抗空气污染.为改善环境采取更多的措施.应该鼓励人们乘公共汽车,骑自行车或步行,代替开车.污染严重的工厂应关闭.
我们需要改善我们的环境,虽然它(的成本)可能是昂贵的.保护环境就是保护我们自己,另一个研究者-李洪斌说.

解答 53:答案:C;推理判断题.根据A recently study found people's lives are made shorter in North China.可知最近的研究发现在中国北方人们的平均寿命减少了.这是关于日常生活的研究,故推测这篇文章摘自一篇报道.故选C.
54:答案:C;细节理解题.根据We need to improve our environment,although it might be expensive.Protecting our environment means protecting ourselves,"Li Hongbin,可知李宏斌认为要想改善环境,减少污染,可能要花很多钱.故选C.
55:答案:B;概括归纳题.根据Air pollution in China is doing harm to people's health.和Chinese government should strongly fight against air pollution.可知本文主要讲空气污染对人们的健康有害,中国政府应该强烈对抗空气污染,为拯救环境采取更多的措施.故选B.

点评 要善于抓住每段的主题句,阅读时,要有较强的针对性.对于捕获到的信息,要做认真分析,仔细推敲,理解透彻,只有这样,针对题目要求,才能做到稳、准.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.We're not sure if it     tomorrow.If it     ,we won't go hiking.(  )
A.will rain;rainsB.will rain;will rain
C.rains;rainsD.rains;will rain

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.-A new shop ____________ for a week nearby.Let’s have a look there.
-Good idea.But it doesn’t ______ on Mondays.(  )
A.opened; openedB.has been opened; open
C.has opened; openedD.has been open; open

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.---How __________ is it from Xi'an to Dunhuang?
---It's less than 3 __________ flight.(  )
A.long; hour'sB.far; hour'sC.long; hours'D.far; hours'

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.It is possible that many health problems are caused by smoke and other kinds of air pollution in people's houses and apartments.We know about air pollution in the street but it's a big surprise to know we are also in danger at home.25.It is possible that 50 percent of homes are not safe.There are many things we can do to make things better.26.It is important for both children and adults to stay away from smoke.It helps if you can open your windows,even in winter.
25.百分之五十的家庭可能是不安全的.
26.对于孩子和成年人来说远离吸烟是重要的.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.What do you think is the greatestinvention(invent) of the twentieth century?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.Teachers often tell us to think more of others instead of caring only about ourselves.老师常常告诫我们要多为别人着想,而不要只是关心自己.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.Which of the following is caused by the earth's turning around the sun?(  )
A.The rising and setting (落下) of the sun and moon
B.The change of spring,summer,autumn and winter of the year.
C.The change of the day and night.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.-Hello!Is that Emily speaking?
-Sorry,this is Jack,Emily's son.My mother _______ in the kitchen.(  )
A.cooksB.cookedC.is cookingD.has cooked

查看答案和解析>>

同步练习册答案