Mr. Brown lives in America and has a big factory there. He is busy all the time. But when he takes his holidays, he always goes traveling and has been to about thirty countries. One summer he went to visit Moscow. There he heard the workers were paid much less than those in his countries. And most factories couldn’t work because they were short of (缺少) money. He thought he would save much money if he invested (投资) in a factory there. The Russians knew it and warmly met him and he was invited to visit a modern factory. He went to the workplaces, watched carefully how the machines worked. The workers worked hard when he went in.
Soon it was time to have lunch. Mr. Brown went in the dining –room. Meat, eggs, milk and bread could be bough there. It seemed that they weren’t short of anything. Mr. Brown came up to an old worker and sat down next to him.
Are you satisfied with your life, sir? Asked Mr. Brown.
“Of course,” the worker answered and went on drinking.
“What do you have now?”
“I live in beautiful villa (别墅) ,” answered the man. “I have a new fridge, a new color television and I drive a new car to my factory.”
“What’s your next wish, then?”
“To buy a pair of strong shoes!”
1.Mr. Brown often spends his holidays____.
A. in America B. in Moscow
C. by the sea D. outside his country
2. At first, Mr. Brown was going to ____.
A. travel in Moscow B. invest in a factory in Moscow
C. visit a modern factory D. know the old worker
3.Mr. Brown wanted to invest in Moscow because____.
A. he liked to live there
B. he could save much money there
C. they were friendly to him
D. the machines were new
4. The Russians warmly met Mr. Brown because____.
A. they want to help him
B. he was very rich
C. they wanted him to invest in the factory
D. they wanted him to build a new factory there
5. At last, Mr. Brown knew____.
A.the old worker had a happy life
B.the factory was cheating him
C.the factory wasn’t short of anything
D.the workers didn’t want anything
1.D
2.B
3.B
4.C
5.C
【解析】
试题分析:这篇短文讲述的是Brown先生去莫斯科参观,他发现那里工厂的工人们的报酬比自己的国家里的更低,所以他就想在那里投资,以节省一些钱。但是当他参观了工厂之后,发现他们好像其实什么都不缺。
1.推理判断题。根据短文第一段中But when he takes his holidays, he always goes traveling and has been to about thirty countries.可知,当Brown先生有假期的时候,他总是去旅行,他已经去过了大约30个国家了。由此我们可以看出,Brown先生经常去国外旅行。故选D。
2.细节理解题。根据短文第一段中的内容可知,当Brown先生来到莫斯科的时候,他发现那里工厂的工人的报酬比自己的工厂里的工人还要低,所以他就想给这个工厂投资。故应该选B。
3.细节理解题。根据短文第一段中He thought he would save much money if he invested (投资) in a factory there. 可知,Brown先生觉得如果他在那个工厂投资,他就会节省一些钱。由此可知选B。
4.推理判断题。根据短文第一段的内容可知,当Brown先生来到莫斯科的时候,他发现那里工厂的工人的报酬比自己的工厂里的工人还要低,所以他就想给这个工厂投资。当俄罗斯人听说了这件事的时候,他们热情地欢迎Brown先生,目的当然是希望Brown先生给他们投资。故选C。
5.细节理解题。根据短文中It seemed that they weren’t short of anything.可知,Brown先生参观了工厂之后,他发现好像他们不缺少什么东西。故选C。
考点:故事类短文阅读。
科目:初中英语 来源:2014-2015学年福建龙岩第一中学分校八年级上月考1英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
Mr. Brown lives in America and has a big factory there. He is busy all the time. But when he takes his holidays, he always goes traveling and has been to about thirty countries. One summer he went to visit Moscow. There he heard the workers were paid much less than those in his countries. And most factories couldn’t work because they were short of (缺少) money. He thought he would save much money if he invested (投资) in a factory there. The Russians knew it and warmly met him and he was invited to visit a modern factory. He went to the workplaces, watched carefully how the machines worked. The workers worked hard when he went in.
Soon it was time to have lunch. Mr. Brown went in the dining –room. Meat, eggs, milk and bread could be bough there. It seemed that they weren’t short of anything. Mr. Brown came up to an old worker and sat down next to him.
Are you satisfied with your life, sir? Asked Mr. Brown.
“Of course,” the worker answered and went on drinking.
“What do you have now?”
“I live in beautiful villa (别墅) ,” answered the man. “I have a new fridge, a new color television and I drive a new car to my factory.”
“What’s your next wish, then?”
“To buy a pair of strong shoes!”
1. Mr. Brown often spends his holidays____.
A. in America B. in Moscow
C. by the sea D. outside his country
2. At first, Mr. Brown was going to ____.
A. travel in Moscow
B. invest in a factory in Moscow
C. visit a modern factory
D. know the old worker
3.Mr. Brown wanted to invest in Moscow because____.
A. he liked to live there
B. he could save much money there
C. they were friendly to him
D. the machines were new
4.The Russians warmly met Mr. Brown because____.
A. they want to help him
B. he was very rich
C. they wanted him to invest in the factory
D. they wanted him to build a new factory there
5.At last, Mr. Brown knew____.
A. the old worker had a happy life
B. the factory was cheating him
C. the factory wasn’t short of anything
D. the workers didn’t want anything
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年福建龙岩第一中学分校七年级上月考1英语试卷(解析版) 题型:单项填空
are his brothers.
A.That B.It C.These D.This
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年福建龙岩市九年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空
---You look so , don't you?
--- Yes, I've got a birthday present.
A. sad B. happy
C. tired D. worried
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年福建龙岩市九年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空
--- How do you study a test?
--- I study working a group.
A. for, in, with B. for, by, at
C. for, by, with D. of, in, by
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年福建龙岩小池初级中学八年级上第一次月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
_____? We’re going sightseeing.
A. What are you doing? B. Where are you leaving
C. Who are you going with D. When are you going
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年福建龙岩小池初级中学八年级上第一次月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
Reading in bed ____ eyes.
A. is bad for B. is bad at
C. is good for D. is good at
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年福建龙岩小池初级中学七年级上第一次月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
当你在野外发生意外,急需援救时,你应该打出什么信号?
A.SOS B. UFO C.WTO
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年福建龙岩初级中学九年级上第一次阶段英语试卷(解析版) 题型:单项填空
Mr.Wang often ____ poor students ____ food and clothes. He is really kind.
A.provides; with
B.provides; for
C.gives; with
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com