精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
5.Have you ever imagined what kind of car we will drive in 2020?It will be rather different from the type we know today,with the next 10years bringing greater changes than the past 60years.People believe that environmental problems may make the step of the car's development faster.
The students at London's Royal College of Art are trying to design a new machine with three heels instead of four.It will be electricity powered,environmentally clean,and able to drive itself along"intelligent(智能的)roads".
Usually,there are some seats in today's cars-two in front,two or three behind,all facin.instead,the 2020car will have seats for adults and children in family circle.
This view of the future car is based on a much better road system.Cars will not need,because computers will provide safe driving control and direction finding.All the drivers 乘坐者will have to do is to say where to go and computers will do as they say.It will become impossible for cars to run into one another.The technology is developing rapidly,so we believe the dream of new cars will come true.

73、What may make the step of the car's development faster?
Environmental problems.
74、How many wheels will the new machine have?
Three.
75、Will the 2020car have seats facing forward or in a family circle?
In a family circle
76、Will it become impossible for the future cars to run into one another?
Yes,it will.
77、Why will the future cars not need drivers?
Because computers will provide safe driving control and direction finding.

分析 文章大意:你有想过在2020年我们会开什么样的车?会比今天我们知道的不同.人们相信环境问题会让汽车发展的更快.伦敦皇家艺术学院的学生尽力去设计一个三个轮子的新的机器.会是电动的,环保的,能在智能马路上行驶.
2020年汽车将会有大人和孩子的座位.围成一个圈.未来的车建立在更好的马路系统上.电脑会提供安全的驾驶控制和测向.驾驶者只要说要去哪,电脑会按照要求做.汽车相撞是不可能的.技术发展很快,我们相信会实现.

解答 73.答案:Environmental problems.细节理解题,根据第一段People believe that environmental problems may make the step of the car's development faster.可知是环境问题推动了汽车的发展的脚步,故填Environmental problems.
74.答案:Three.细节理解题,根据第二段The students at London's Royal College of Art are trying to design a new machine with three heels instead of four可知是三个轮子,故填Three.
75.答案:In a family circle.细节理解题,根据第三段the 2020car will have seats for adults and children in family circle可知座位是一个圈,故填In a family circle.
76.答案:Yes,it will.细节理解题,根据最后一段It will become impossible for cars to run into one another可知车子撞上彼此是不可能的,故填Yes,it will.
77.答案:Because computers will provide safe driving control and direction finding.细节理解题,根据最后一段Cars will not need,because computers will provide safe driving control and direction finding.All the drivers will have to do is to say where to go and computers will do as they say可知是电脑提供安全驾驶控制和测向,故填Because computers will provide safe driving control and direction finding.

点评 明确任务后,应迅速阅读全文来了解文章主要内容,以及文章的感情基调、作者的意图、态度倾向.在材料后的问题设置中,经常有对文章大意的考查.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.Mary got the first place in the match.Her parents took pride in her.(  )
A.took part inB.got along with
C.stayed away fromD.were proud of

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

16.Some children are afraid to go to the dentist,but not me.I'm a boy of 8 and I have a funny dentist.His name is Dr.Smileyface.I don't think that's his real name,but that's what he tells all the children who come to see him.
He has a cool waiting room.It has video games and a big toy box.Dr.Smileyface always wears funny hats.Sometimes he has his face painted.He asks funny questions like"Are you married yet?"and"Do you eat flowers to make your breath smell so sweet?"That makes me laugh.One time,he told me this joke,"What has lots of teeth but never goes to the dentist?A comb!"When I laughed,he pulled my tooth.It didn't hurt at all!He also teaches me how to take care of my teeth in an interesting way.Before I leave,he always gives me a surprise.Last week he gave me a toy ship and I liked it very much.
56.How does the writer feel when he goes to the dentist?D
A.Angry.B.Afraid.C.Sad.D.Happy.
57.What does Dr.Smileyface teach the writer to do?B
A.How to laugh.
B.How to take care of his teeth.
C.To eat flowers.
D.To paint his face.
58.What did Dr.Smileyface give the writer last week?A
A.A toy ship.
B.A toy box.
C.A comb.
D.Flowers.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

13.Many people think the camel stores water in its hump (驼峰),but it does not.Instead,the camel stores something else there-food.The came's hump is really a hump of fat ( 脂肪).The camel is often called"a ship of the desert".When the camel is not travelling and is in a place where there is much food and water,it eats and drinks a lot.As it does so,its hump rises from the fat its body makes.Then,when the camel is travelling through the desert and when there is no food,it can live off the stored fat.
    A camel can go on for days or weeks with little food or water.However,when its hunger reaches the point starvation (饿死),its hump shrinks (收缩) and may even slip off its back and hang down its side.
    Camels are not fussy (挑剔) about what they eat.Thorny (多刺的) plants don't hurt their mouths,grasses of any kind will do and so will hay,dry grain,cactuses (干草,干粮,仙人掌)
    There are one-hump camels and two-hump camels.Camels with one hump are called Arabian camels,come from North Africa.Camels with two humps are from Asia.
81.Them areAkinds of camels in the world.
A.two               
B.three               
C.four
82.Camels eat and drink a lotC
A.after they finish their work
B.when they find much food and water
C.before they go through the desert
83.Reading this passage,we knowC  
A.camels can live without food or water
B.there is much food and water in camels'humps
C.camels make food and water into fat and store it in their humps
84.Why does a camel's hump slip off its back or side?B
A.Because it tries to save some fat.
B.Because there is no fat in it.
C.Because it hopes to have a good rest.
85.Which of the following is TRUE according to this passage?B
A.A camel is the most useful animal.
B.Camels can live a very bad life.
C.An African camel has one hump because there are many deserts there.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.She's been to Shanghai before,        ?(  )
A.isn't sheB.hasn't sheC.has she

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.I like teachers who are amusing and can laugh with their students.(  )
A.funnyB.seriousC.strict

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.May I go to the movies with you?
 I'm  afriaid not                      you have a ticket.Because I have only one.(  )
A.ifB.unlessC.though

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.It's a bright day today.(  )
A.rainyB.sunnyC.windyD.cloudy

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.He would like to eat some oranges.(  )
A.wants eatB.wants to eat
C.feels like to eat   

查看答案和解析>>

同步练习册答案