精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
10.Jack's father was ill and wanted to eat a goose.He had to go to town to buy one.As the town was far,when he walked home,it was dark.He took the goose into the garden and was going to cook it the next day.But someone stole it at night.He found only some feather(羽毛)near the river.The poor man was sad and went to the judge(法官)and told him about it."Did anybody see the goose last night?"asked the judge."Yes,sir,"said Jack."Fred saw it in my garden."
"Where does he live?""Between my house and the river.,"I see."
The judge went to the village with Jack.In the village the judge called Fred and other persons who lived not far from Jack's together.He said,"Yesterday,Jack bought a goose for his father who is ill in bed,but it was gone.Who stole it?"Nobody answered.
And who saw it last night?Nobody answered,either."I've already known who stole the goose,"the judge said angrily and looked at them carefully.Suddenly he shouted,"Look!There's a piece of goose feather on the thief's head!"
All the persons in the room looked at each other at once,but Fred couldn't help touching(触摸)his head.Everyone in the room began to laugh and Fred's face turned red.

56.Bwent to buy a goose.
A.Jack's father        
B.Jack       
C.The judge        
D.Fred
57.The town wasD.
A.near the river        
B.between Jack's house and the river
C.near Jack's house        
D.far from Jack's house
58.The next day,Jack found the gooseA.
A.was lost                 
B.was eaten by his father
C.was cooked by Fred        
D.was ill
59.FredCwhen he heard the judge's words.
A.laughed at Jack happily        
B.looked at others carefully
C.touched his head quickly        
D.shouted to the judge angrily
60.The judge in the story was veryB.
A.stupid        
B.clever        
C.honest        
D.brave.

分析 杰克的爸爸病了想吃鹅.他去镇上去买,镇上很远,当他回到家天都黑了,他拿着鹅去了花园打算第二天再做鹅肉吃,但是晚上有人偷了,他只看见河边有一些羽毛,男人很伤心,去找法官,法官问:"有人昨晚看见鹅了吗?"杰克说:"弗莱德在我的花园看见了."
"他住在哪?""在我家和河之间""我知道了"
法官和杰克去了镇上,法官喊了弗莱德和其他一些住的离杰克不远的人一起,他说:"昨天,杰克买了一只鹅,他的爸爸生病在床,但是鹅不见了,谁偷了?"没人回答.
"昨晚谁看见了?"没人回答,"我已经知道谁偷的."法官很生气的说,仔细的看着他们,突然他叫着:"看,有一根鹅毛在小偷的头上."
所有人都立刻看着彼此,但是弗莱德情不自禁的摸着他的头,每个人都开始大笑,弗莱德脸红了.

解答 56.答案:B.细节理解题.根据第一段Jack's father was ill and wanted to eat a goose.He had to go to town to buy one.可知是杰克去买的,故选B.
57.答案:D.细节理解题.根据第一段As the town was far,when he walked home可知城镇离家远,故选D.
58.答案:A.推理判断题.根据第一段But someone stole it at night可知第二天发现鹅不见了,故选A.
59.答案:C.细节理解题.根据最后一段but Fred couldn't help touching(触摸)his head可知弗莱德情不自禁的摸着头,故选C.
60.答案:B.推理判断题.根据最后二段the judge said angrily and looked at them carefully.Suddenly he shouted,"Look!There's a piece of goose feather on the thief's head!"All the persons in the room looked at each other at once,but Fred couldn't help touching(触摸)his head.可知法官一句话就能让小偷现出原形,故可知法官是聪明的,故选B.

点评 首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目,再读短文找出相关的信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.On the first day of school our professor introduced himself and challenged us to get to know someone we didn't know.I stood up to look around when a gentle hand touched my shoulder(肩膀)."Hi,girl!My name is Rose,I'm 87years old."
"Why are you in college at such a young age?"I asked jokingly.
"I always dreamed of having a college education and now I'm getting one!"she replied.
Rose became a college symbol(象征) this year and she easily on her from the other students.
At the end of the semester we invited Rose to speak at our football party.I'll never forget what she taught us.
"We do not stop playing because we are old,we grow old because we stop playing.There are only two secrets to staying young,being happy and achieving success.You have to laugh and find humor(幽默) every day.You've got to have a dream.When you lose you dreams,you die!"she said.
"There is a huge difference between growing older and growing up.If you are nineteen years old and lie in bed for one full year and don't do anything,you will turn 20years older.If I am 87years old,and stay in bed for a year,and never do anything,I will turn 88.Anybody can grow older.But every minute counts for young men,"she added.
She ended her speech by singing The Song of Rose.She challenged each of us to study the lyrics and live then out in our daily lives.
At the year's end,Rose finished the college education she had begun all those years ago.One week after graduation Rose did peacefully in her sleep.
51.Rose went to college because sheC.
A.wanted to live longer
B.loved to stay with the young
C.wanted to realize her dream
D.planned to enjoy her life there
52.From the story we can see that Rose wasA during her stay in college.
A.outgoing and popularB.brave and hard-working
C.honest and athleticD.calm and creative
53.Which of the following is included in Rose's speech?D
A.People won't grow old if they stop playing.
B.The more you laugh,the younger you will be.
C.People easily become old if they do more things.
D.Time is especially important for young people.
54.At the end of her speech,Rose asked each of her classmatesD.
A.to sing along with herB.to sing one's own song
C.to recite the lyricsD.to do as the lyrics said
55.Which of the following can best describe the story?A
A.Live with your dream.
B.Find secrets of staying young.
C.Learn wherever you are.
D.Be happy every day.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.mice,delicious,keep fit,lead to,across,everything,unless,be afraid,in a hurry

46.Many foreign guess like to come here to enjoydelicious Chinese food.47..Why did they leave the housein a hurrywith the door open?
48.You'll be late for the meetingunlessyou start out at once.
49.Let's go and play basketball after school.It can help uskeep fit.
50.Lucy was surprised to see somemice running inside her room at night.
51.Be careful when you walkacross the street on your way to school.
52.My parents goteverythingready for the party before my birthday.
53.It's important to keep a balance between work and rest.Too little rest oftenleads to illness.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

18.Kitesurfing as a water sport began in the 1980s,but didn't get popular until the end of last century.It is also known as kiteboarding,and in some European countries as flysurfing.Kitesurfing works through wind power(动力) by using a large kite to pull a rider on the water at high speed.
At first,kitesurfing was a difficult and dangerous sport.Now it is becoming easier and safer because of the safer kite design.For an able and strong person,kitesurfing can be a very fun,extremely exciting sport,just like skating on the water with a feeling of flying.It has become more and more popular.
       Compared with other water sports,kitesurfing is easier to learn.A beginner can understand how to operate the kite with 5--10hours of training.And anybody aged from 13to 65can learn.It is not expensive to get the equipment for kitesurfing,which costs 1,000to 82,500.Training lessons  range from 200to 500for two or three hours.With the development of its equipment progress,kitesurfing is becoming even safer.After some training,you
can enjoy its excitement and challenging feeling.
With the rising popularity of kitesurfing,most major seaside cities have kitesurfing clubs.In China,Xiamen is the only place that has the kitesurfing club,which provides professional kitesurfing training and equipments.

56.Kitesurfing has a history of aboutAyears.
A.30           
B.50                
C.100              
D.130
57.B is mentioned in the passage as the power of kitesurfing.
A.Water     
B.Wind            
C.The sun      
D.The kite
58.The underlined word"range"in the passage means"A"in Chinese.
A.在…范围内变动    
B.按…顺序排列    
C.向 …方向延伸     
D.根据…归类
59.The most important reason for the popularity of kitesurfing is thatC.
A.its price is getting lower and lower
B.more and more people are enjoying its excitement
C.its equipment progress makes it easier and safer
D.all people can learn and take part in it
60.The main idea of this passage is aboutD.
A.the way of operating kitesurfing        
B,the progress of kitesurfing equipment
C.the history of kitesurfing in China     
D.the development of kitesurfing.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.All library books must be brought back before the new term begins.(  )
A.borrowedB.lentC.returnedD.given away

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.We have plenty of time to catch the train.(  )
A.a lot ofB.manyC.lessD.fewer

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.A young American doctor was sleeping when suddenly his doorbell began to ring.It was midnight,but he had to get up.When he opened the door,he saw a man standing with a bag in his hand.
"How do you do,doctor?"said the man."Can you come right now to a place out of town?It's quite far,but you have a car and I can show the way."
"Certainly!"said the doctor."I'm quite ready,I can come at once."
Soon they drove off.After a long time,the man said,"Here we are.This is my house.Now I can pay you and you can go back to town."
"But I must see the patient,"the doctor said."How can I go back without seeing the patient?"
"There is no patient,"said the man."I live here,you see,I must get home from town.There are no taxis at this time of the night,but a doctor often makes night calls.So excuse me,here is your money.Thank you,doctor.Good night."

46.The young American doctor often made night calls.A
47.The man had a patient at home,so he wanted the doctor to go with him.B
48.The man's house was near the town.B
49.There was no taxi in the midnight.A
50.The doctor went back home without seeing the patient.A

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.              of the students in our class            girls.(  )
A.Two fifth;isB.Two fifth;areC.Two fifths;are

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.It's very dangerous to driveafter you drink wine.

查看答案和解析>>

同步练习册答案