精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
2.Many students have already had clear ideas about what jobs they would like to have in the future.We believe boys'choices are different from girls'.To find out how different their choices are,we made a survey in Green High School.The following diagram shows the results of the survey.

56.About 45% of the girls would like to beD in the future.
A.bank clerks    
B.reporters    
C.scientists    
D.teachers
57.AboutA of the boys want to be teachers as well.
A.5%          
B.15%        
C.28%        
D.38%
58.Which job do the girls like least?D
A.Bank clerks    
B.Reporters    
C.Managers    
D.Scientists
59.What does the diagram show us?D
A.Boys'abilities of jobs are the same as girls'.
B.Boys'abilities of jobs are different from girls'.
C.Boys'choices of jobs are the same as girls'.
D.Boys'choices of jobs are different from girls'.
60.Which of the following is RIGHT?B
A.More girls would like to be reporters than boys.
B.More boys would like to be bank clerks than girls.
C.Boys would like to be reporters most.
D.Girls would like to be managers most.

分析 本文以图表的形式展示了Green High School的调查结果.从表格中发现,女孩与男孩在选择职业上有很大的不同,女孩最喜欢从事的职业是教师,而男孩最喜欢从事银行职员和经理两项职业.

解答 56-60:DADDB
56.D 细节理解题.根据图表的展示,在教师这一柱形的展示中,女孩们最喜欢教师职业的比率达到45%.故选D.
57.A 细节理解题.根据教师的柱形展示中,男孩的想成为教师百分比为5%.故选A
58.D 细节理解题.根据图表中展示的结果,黑色的表示女孩喜欢的职业,比较中发现女孩选择职业最小的百分比为科学家.故选D
59.D 细节理解题.根据本次调查的目的We believe boys'choices are different from girls'我们相信男孩的选择与女孩是不同的,为此做了这个调查.因此第四项符合调查的目的.故选D
60.B 细节理解题.结合图表可知想成为银行职员的男生比女生多.故选B

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.It is a very common thing for a person to have a good friend.My good friend is Diana.She is a rich and proud girl.(56)B,so nobody wants to be her friend.
One day after school,I was waiting for Diana when Jane came up to me.She gave me a biscuit.I accepted it.(57)A,and had a very good time.From then on,I began to spend more time with Jane than with Diana.I felt a little uneasy.
After a few days,I went to see Diana for some snacks when Jane came and sat with me.She offered me a sandwich.(58)D.She walked away.I was angry with Diana for being so rude and thoughtless.
"Never mind,"Jane said,"I'm used to it."
After school,I tried to catch up with Diana.(59)C,but she would not listen to me.She said,"Go and join your'dear'Jane.I know you make new friends and forget the old ones."
For the next few weeks,we did not talk to each other.Then,one day,Diana came to Jane and me,saying,"I'm really sorry about what I did.I'm a spoiled(宠坏的) girl,but l also need good friends just like you.Would you please forgive(原谅 )me?"Jane and I looked at each other and smiled.(60)E.
A.We talked and joked
B.She often thinks that she is too good for anyone
C.While walking home,I tried to correct her attitude
D.She also offered one to Diana,but Diana refused it
E.From then on,Diana,Jane and I have been best friends

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.---My parents always ask me to follow many rules at home.
---But they_______ you,Dennis.(  )
A.make upB.bring outC.care aboutD.think of

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.Being able to multitask-doing several things at the same time-is considered(考虑,认为) a welcome skill by most people.But if we consider the situation of the young people aged from eight to eighteen,we should think again.
What we often see nowadays is that young people juggle a larger number of electronic devices(电子产品) as they study.While working,they also surf on the Internet,send out emails,answer the telephone and listen to music on their iPods.In a sense,they are spending a large amount of time in fruitless efforts(努力) as they multitask.
Multitasking is even changing the relationship between family members.As young people give so much attention to their own worlds,they seem to have no time to spend with the other people around them.They can no longer greet family members when they enter the house,nor can they eat at the family table.
Multitasking also has an effect(影响) on young people's performance at university and in the workplace.When asked about their opinions of the effects of modern gadgets(器具) on their performance of tasks,many young people gave a positive(肯定的) response(回应).However,the response from the worlds of education and business was not quite as positive.Educators feel that multitasking by children has a serious effect on later development of study skills.They believe that many college students now need help to improve their study skills.Similarly,employers(雇主) feel that young people entering the job market need to be taught all over again,as modern gadgets have made it unnecessary(没必要) for them to learn special skills to do their work.

66.What does the underlined word"juggle"most probably mean?B
A.Want to buy.
B.Use at the same time.
C.Take the place of.
D.Search information from.
67.In Paragraph 3,the author points out thatD.
A.family members do not greet each other
B.family members do not eat at the family table
C.young people get on well with their families
D.young people hardly communicate with their family members
68.What's the main idea of the last paragraph?D
A.Young people must learn skills for future jobs.
B.Young people benefit (获益) a lot from modern gadgets.
C.Multitasking is an important skill to young people.
D.Multitasking influences young people's development seriously.
69.Which of the following is TRUE according to the passage?A
A.Young people think multitasking is good for their study and work.
B.Employers consider it unnecessary for young people to be taught all over again.
C.Educators feel that young people don't need to improve their study skills.
D.People from the world of education believe multitasking has a good effect on children's later study skills.
70.The author develops (阐述) the passage mainly byC.
A.providing special examples
B.following the natural time order
C.giving out a cause and analyzing (分析) its effects
D.comparing opinions from different worlds.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.I know what you're thinking:pizza?For breakfast?But the truth is that you can have last night's leftovers in the morning if you want to.
I know lots of women who skip breakfast,and they have a ton of different excuses for doing it.Some say they don't have time,others think they're"saying"calories (卡路里),still others just don't like breakfast food.
But the bottom line is that eating in the morning is very important when you're trying to lose weight."Eating just about anything from 300to 400calories would be better than nothing at all,"says Katherine Brooking,R.D.,who developed the super-easy eating plan for this year's"SELF CHALLENGE".And even pizza can be healthy if it's loadedwith vegetables,and you stick to one small piece.
Breakfast is one meal I never miss,and the same goes for most weight loss success stories.Research shows that eating breakfast keeps you from overeating later in the day.Researchers at the University of Southern California found that breakfast skippers have a bigger chance of gaining weight than those who regularly have a morning meal.
So eat something in the morning,anything.I know plenty of friends who end up having no breakfast altogether,and have just coffee or orange juice.I say,try heating up last night's leftovers-it may sound crazy,but if it works for you,do it!I find if I tell myself,"You can always eat it tomorrow."I put away the leftovers instead of eating more that night.Try it …you may save yourself some pre-bedtime calories.And watch your body gain the fat-burning effects.

56.The word"leftovers"in paragraph I probably meansA.
A.food left after a meal                 
B.things left undone
C.meals made of vegetables              
D.pizza topped with fruit
57.What can we infer from the text?B
A.Working women usually have breakfast in a hurry.
B.Many people have wrong ideas about breakfast.
C.There are some easy ways of cooking a meal.
D.Eating vegetables helps save energy.
58.According to the last paragraph,it is important toA.
A.eat something for breakfast      
B.be careful about what you eat
C.heat up food before eating it       
D.eat calorie-controlled food
59.The text is written mainly for thoseB.
A.who go to work early            
B.who want to lose weight
C.who stay up late                
D.who eat before sleep.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.找出画线部分与其他单词发音不同的选项
A.corner            B.central              C.Connect(  )
A.AB.BC.C

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.---Have you read today's newspaper?
---No,I haven't.Is there _______ in it?(  )
A.something importantB.anything special
C.new anything   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.
It's winter in Beijing.The weather is windy and cold.My grandparents are (71)wearing coats and hats.They are playing in the park.They are (72)taking some photos.After that,they want to (73)visit the Hutong of Beijing.Look!My grandfather is (74)standing in the street.He is (75)looking at some old houses.Beijing is an interesting place.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.What ________interesting film it is!(  )
A.aB.anC.the

查看答案和解析>>

同步练习册答案