People use money to buy food, books and hundreds of other things they need. When they work, they usually get paid in money.
Most of the money used today is made of metal or paper. But in ancient (古代的) time people often used all kinds of things as money. One of the first kinds of money was shells (贝壳).
In China, cloth and knives were used as money. Elephant tusks (象牙), monkey tails and salt were used in some pans of Africa (非洲). Rice was also a kind of money used by the ancient people in some islands.
Cows and other animals were used as money, too.
The first copper coins(硬币) were made in China. They were round and had a square hole in the center. Different countries have used different metals for their money. Later, some countries began to make coins of gold and silver (银). But gold and silver were heavy to carry when people needed a lot of coins to buy something expensive. The Chinese were the first to use paper money. The first paper money looked more like a note from one person to another than the paper money used today.
Money has had an interesting story from the days of shell money till today.
1.People usually use money .
A. to buy gold
B. to get something they want
C. to buy shells
D. to buy something expensive
2.In the past ,the ancient (古代的)Chinese used to have cloth and knives ____.
A. as a tool B. as money
C. as a gift D. as a kind of goods
3. was also a kind of money used by the people on some islands.
A. Gold B. Animals
C. Rice D. Knives
4. The first paper money ___ .
A. looked like the same as the paper money used today
B. looked interesting
C. looked like a note
D. had a square hole in the center
1.B
2.B
3.C
4.C
【解析】
试题分析:这篇短文告诉了我们钱币的发展过程。现在我们都是使用纸币的,但是很久以前,各种各样的东西都曾经当作钱使用过。后来有了硬币,然后人们用金银,但是金银太重了。中国是最早使用纸币的国家。
1.细节理解题。根据短文第一段中People use money to buy food, books and hundreds of other things they need.可知,人们用钱来买食物、书和其他他们所需要的东西。由此可知,人们用钱来得到他们需要的东西,故选B。
2.细节理解题。根据短文第二段中But in the time long ago, people used to use all kinds of things as money. 和In China, cloth and knives were used as money.可知,很久以前,人们用各种各样的东西来当作钱使用,在中国,人们就曾用布料、刀等当钱使用。故选B。
3.细节理解题。根据短文第三段中Rice was also a kind of money used by the ancient people in some islands.可知,在一些岛上,古代的人们还曾经用大米当作钱来使用。由此可知选C。
4.细节理解题。根据短文最后一段中The first paper money looked more like a note from one person to another than the paper money used today可知,最初的纸币看起来就像是一张纸条,从一个人手里传到另一个人手里。由此可知选C。
考点:文化类短文阅读。
科目:初中英语 来源:2013-2014学年湖北咸宁嘉鱼城北中学九年级下第一次月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
—So many people! Could I stand here?
—_______Don’t you see the sign “Line up,please”?
A.My pleasure. B.No problem.
C.Of course. D.Sorry, you can’t.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年重庆第七十一中学校七年级12月月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
Dinner we have .
A. For ; fruit B. For ; apple
C. In ; fruit D. On ; apple
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年重庆第七十一中学校七年级12月月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
That’s interesting tennis game. I like it.
A. a B. an C. / D. the
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年重庆第七十一中学校八年级12月月考英语试卷(解析版) 题型:其他题
口语应用(每小题1分,共5分)
从方框中选择适当的句子,补全对话。(其中有一个多余选项)
A: Mom, what do we have for dinner?
B: I have no idea. 1.__________
A: I’d like to eat hamburgers. Let’s go to KFC.
B: 2.______ You shouldn’t eat too much junk food.
A: Oh, all right! What about vegetable sandwiches?
B: OK! 3._________ But I need your help.
A: What do I need to do?
B: Please cut some tomatoes.
A: 4.__________
B: Two.
A: OK. I’m finished. 5.___________
B: Nothing. Just wait for ten minutes.
A: OK.
A. What else do I need to do? B. How many tomatoes? C. What would you like? D. Let’s make vegetable sandwiches. E. That sounds bad! F. I don’t think that’s a good idea. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年重庆第七十一中学校八年级12月月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
I think there will be _____ people and ______pollution.
A. less, fewer B. less, more
C. fewer, less D.fewer, fewer
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年重庆第七十一中学校八年级12月月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
There _______ a robot in every home.
A.will have B.will be
C.are D.are going to be
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年浙江金华市新世纪学校七年级上期中英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
Good morning, everyone! I’m Miss Li. I am an English teacher. There are 24 boys and 22 girls in my class. This is Betty. She’s an American girl. She likes football. This is Tony. He is an English boy. He likes basketball. His favourite day is Saturday and yellow is his favourite colour. He likes spring because it’s warm. This is Li Daming. He’s Chinese and he likes table tennis. White is his favourite colour. He likes flowers and flying kites in spring, so spring is his favourite season.
1.Miss Li is ____________.
A. a worker B. a student
C. a teacher D. a doctor
2.How many students are there in Miss Li’s class?
A. 24. B. 22. C. 46. D.48.
3.__________ likes football.
A. Betty B. Tony
C. Li Daming D. Miss Li
4.Tony’s favourite day is __________.
A. Saturday B. Monday
C. Tuesday D. Wednesday
5. Li Daming’s favourite season is ____________.
A. summer B. spring
C. winter D. autumn
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年四川广安岳池白庙责任区八年级12月联考英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
Once a great boxer(拳击手), Tom Brown, went to a restaurant for dinner. He put his bag near the door, but he was afraid that someone would take it away. So he got out a pen and a piece of paper and wrote on it, “The great boxer, Tom Brown, left his bag here and he will be back in a few minutes.”
He put the paper on his bag and went to have his dinner. When he came back, his bag wasn’t there. But he found a piece of paper on the ground. It said, “A great runner took away your bag, and will not be back.”
1. Tom Brown went to the restaurant ________.
A. for his bag B. to see a doctor
C. for dinner D. for his pen
2. When Tom Brown came back, he ________.
A. found another piece of paper on the ground
B. found his bag wasn’t there
C. saw the runner running towards to him
D. both A and B
3.Mr Brown wrote the words on the paper because he ________.
A. thought the thief would not steal (偷) his bag when he read the words
B. was a boxer
C. wanted to catch the thief
D. wanted to get to know the runner
4. Which of the following is right?
A. The runner was strong.
B. The runner knew the boxer well.
C. The runner saw the thief.
D. The runner made a joke on Tom Brown.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com