精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
19.Julia Butterfly Hill,an American woman,was born in 1974.She was 23years old when she found that a company wanted to cut down part of a forest in California(?k?l?'f?:nj?,加利福尼亚).In the forest there were lots of redwood trees.One of the trees was 70metres tall and l,000years old.
Julia wasn't happy about this.She traveled to California and climbed up the tree."If I sit in the tree,"she said,"the company can't cut it down."At the beginning,Julia planned to stay in the tree for two weeks.She lived in a small treehouse and her friends cooked food for her every day.She used her mobile phone to talk to her family and to news reporters.She stayed in the tree day and night.In the end,she was successful.The company agreed not to cut down the redwood.Finally,after two years and eight days in the tree,Julia Hill climbed down and walked on the ground again.She and her friends were very happy.
(选自课外阅读必读书目《快乐英语阅读》,初二年级 第1卷,有改动)

61.Where does Julia Butterfly Hill come from?A
A.The USA.
B.The UK.
C.Japan.
D.China.
62.How tall and how old was the redwood tree Julia Hill stayed in?B
A.70metres tall and 1,700years old.
B.70metres tall and 1,000years old.
C.1,000metres tall and 70years old.
D.17metres tall and 1,000years old.
63.How did she talk to her family and to news reporters while staying in the tree?A
A.She used her mobile phone to talk to them.
B.She used her radio to listen to them.
C.She wrote letters to talk to them.
D.She emailed her family and news reporters.
64.Why did Julia Hill stay in the tree?C
A.She wanted to live in a treehouse.
B.She liked the life in the tree.
C.She wanted to protect the tree.
D.She wanted to be famous by doing this.
65.Which one is the best title (标题) for the article?D
A.A story about a tree        
B.A big and old tree
C.A tree and a company    
D.Living in a tree.

分析 Julia Butterfly Hill是一个出生于1974年的美国女性.当她发现有个公司想砍伐一部分加尼弗利亚的森林时她23岁.在这片森林里有许多红杉树,其中有一棵树有70米高,1000年的历史了.
Julia对此感到不快.她到加尼弗利亚并爬上那棵树."如果我坐在这树上,"她说,"这个公司就不能砍倒它了."一开始,Juilia打算在树上呆两个星期.她住在一个小树屋上,她的朋友每天给她送饭.她用手机与家人和记者们通话.她日夜呆在树上.最后,她成功了.这个公司同意不砍这棵红杉树.最后,在这棵树上呆了两年又八天后,Julia爬下了树,又重新踏上了地面.她和她的朋友们都很开心.

解答 61.A 细节理解题.由Julia Butterfly Hill,an American woman可得出此题答案,the USA等于America.
62.B 细节理解题.由One of the trees was 70 metres tall and l,000 years old可得出此题答案.
63.A 细节理解题.由She used her mobile phone to talk to her family and to news reporters可得出此题答案.
64.C 推理判断题.由If I sit in the tree,"she said,"the company can't cut it down可知Julia到树上是想保护树不让它被砍.
65.D 归纳概括题.全文都在说Julia住到树上来保护红杉树,由此可知D是最佳答案,讲了Julia住在树上来保护它的故事.

点评 阅读题首先要快速浏览一遍文章,特别是对首尾段的浏览,因为主旨通常暗藏在首尾段;再带着问题有目的性地阅读,边读边找答案,通常问题的答案都暗含在原文中.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.Don't make so muchnoise(noisy),the litter baby is sleeping.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.Now many people prefer to eat out on New Year's Day,_________ kids.(  )
A.simplyB.especiallyC.speciallyD.lonely

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.-What do you think of geography?
-______ It's difficult.(  )
A.Yes,I do.B.No,I don't.
C.I like it a lot.D.I don't like it.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.--Would you mind _____ the umbrella with me?
--_______________.Let's go.(  )
A.share;Of courseB.sharing;Of course not
C.to share;Better notD.sharing;Never mind

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.-_______ can I keep the books?-Two weeks.(  )
A.How longB.How oftenC.How far

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.Elephants are _________now.Don't buy things _________ivory.(  )
A.of danger,make ofB.with danger,make from
C.in danger,made ofD.for danger,made in

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.They are cleaning their classroom.(对划线部分提问)
What are they doing?.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.Hillary Clinton,a 68-year-old woman,may be  _____first woman president(总统)in America in _____history.(  )
A.the,aB.a,theC.the,/D.a,/

查看答案和解析>>

同步练习册答案