精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
7.
Do you use WeChat Payment or Alipay to buy things?Now,you have one more choice-Apple Pay.Apple Pay came to China on Feb 18,making China the fifth country to have this service.Apple products,like the iPhone 6and certain iPads and Apple Watches,support this service.
The customers of 19Chinese banks will be able to link their bank cards to Apple Pay.When they buy things,they just need to place their iPhone in front of the POS machine and put their fingers on the iPhone.Some users like Apple Pay,saying it's faster than WeChat Payment and Alipay.But others don't like it,because not all Apple products and not many stores support the service
Last year,did you find that you kept using words like memeda (a phrase to show cuteness and love) and xiaoxianrou (meaning"young and pretty men")?If yes,you are not alone.The two words were so popular that they were included in 2015's"most popular cyber*words and phrases"lists in China.
Most of the words and phrases seem funny and playful,but they also show lifestyle changes.The term duoshoudang (meaning"shopping addicts*") is a good example.Meanwhile,xiasibaobaole (meaning"you scared the pants off me") is also used for fun.
The opening of Shanghai's new DisneylandPark has been highly expected since construction*began in April 2008.It will be finished in June.When it opens,the park will have the biggest castle of any Disneyland and one of the largest lakes too.There are also new special attractions,especially for Chinese visitors.One of these will be the zodiac*character garden.A Disney character will represent each of the zodiac characters.
41.How many countries can use Apple Pay to buy things?B
A.4          
B.5           
C.6         
D.7
42.Which phrase shows the change of lifestyle?B
A.memeda     
B.duoshoudang  
C.xiaoxianrou   
D.xiasibaobaole
43.Where might you see the passages above?D
A.a dictionary  
B.a novel    
C.a travel guide 
D.a newspaper.

分析 你会使用微信支付或支付宝买东西吗?现在你多了一种选择--苹果支付.苹果支付二月十八号在中国上线.中国是全球第五个上线该服务的国家.苹果产品,像iphone6和ipad和苹果手表都支持这项服务.十九家中国银行的客户能链接他们的银行卡进行苹果支付.当他们买东西的时候,他们只要把手机放在POS机前面并在手机上按下指纹信息就可以支付成功.一些用户喜欢苹果支付,比微信支付和支付宝更快.但另一些用户不喜欢,因为并不是所有的苹果产品和商店都支持该项业务.
       你有没发现你使用过么么哒(表示可爱的词)和小鲜肉(意为年轻漂亮的男人)吗?如果是的话,说明你没过时.这两个词如此的受欢迎,所以他们被列入了在中国2015最受欢迎的网络词语列表中.
大部分的词或短语看起来都很有趣和幽默的.但是他们也说明了生活方式在改变.剁手党意为购物成瘾者是一个很好的例子.同时,吓死宝宝了意为自己受到了惊吓,也用来娱乐搞笑.
        自2008年4月份开始筹建以来,上海的新迪斯尼公园的开幕就被寄予了很高的厚望.上海迪斯尼是世界上的第六个迪斯尼公园,并且是在中国大陆的第一个.它将在2016年6月份完工.当迪斯尼开放的时候,园内你将能看到最大的城堡和湖泊之一.也有些新的特色景点.尤其是中国游客最喜欢的是一个特色景点是十二生肖主题园.一个迪斯尼人物将会代表十二生肖的每一个人物.

解答 41.B.细节理解题.根据文中的Apple Pay came to China on Feb 18,making China the fifth country to have this service中国是全球第五个上线该服务的国家.根据关键词 the fifth country可知答案为B.
42.B.细节理解题.根据文中的they also show lifestyles changes.The term duoshoudang(meaning"shopping addicts(成瘾者)")is a good example得知他们说明了生活方式在改变.剁手党意为购物成瘾者是一个很好的例子,故选B.
43.D.推理判断题.题干问的是文章的出处,第一段是介绍一种新的支付方式--苹果支付,第二段谈论的是生活中的一些网络用语,第三段介绍了对上海迪斯尼乐园的一些期待.选项A 字典是不对的;B选项的小说也是不对的,C选项的tour guide旅游手册是介绍旅游的,并不能指代全部,故选D,来自于报纸上可以看到这篇文章.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:改错

17.I live in the country and my father was a farmer.81.was 改为is
He is now forty-five year old.Because of years of  82.year 改为years
hard work.he looks old than his age.When I was  83.old 改为older
young,he used to tell me the important of study.84.important 改为importance
Father knows few about English and other subjects,85.few 改为little
but he usually gives me some good advices on how 86.advices 改为advice
to learn my lessons good.He is not only kind to me  87.good改为well
but also very strict in me.With his help,I've made 88.in改为with
great progress.I'll never forget that he taught  89.that改为what
me.I think my father is best father in the world.90.best改为the best.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:单词造句

18.are,to,we,uniform,allowed,our,choose,own
We are allowed to choose our own uniforms..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.Do You Want to NaNoWriMo?Did you know that November is National Novel Writing Month?It is known as NaNoWriMo.It is challenging to write a 50,000-word novel in one month.There is also a special challenge for young writers where you can choose the word limit.
The NaNoWriMo Young Writer's program can be found at ywp.nanowrimo.org.
The program began in 1999in San Francisco with 21members.Last year,more than 400,000took up the challenge.It starts off with the writer choosing what he or she wants to write about.On Nov.1,writers log onto (enter) the website and update their word count as well as exchange ideas with other writers.They have to stop writing on Nov.30th.
It is perfectly okay if you've never written a book before.NaNoWriMo has resources for beginners.The website offers lesson plans and workbooks you can use to help learn about techniques to use in your novel and start planning what your novel will be about.
Are there any books that have been published from the NaNoWriMo program?Here are a few:
The Night Circus by Erin Morgenstern
Water for Elephants by Sara Green
Entrechats by Cecile Duquesne
Are any of our young readers joining in this program?If so,we wish you the very best.If you have not heard of NaNoWriMo and have a good story in mind,there is still time to join us!To add your comments…
44.According to the passage,NaNoWriMoB.
A.is a program designed for experienced writers
B.is a short form of National Novel Writing Month
C.is a popular typing competition for the young writers
D.dates back to 1999in San Francisco with 400members
45.What should you do first if you attend the NaNoWriMo?C
A.Log onto the website.
B.Update the word count.
C.Choose what to write about.
D.Exchange ideas with other writers.
46.Where can you most probably read this passage?C
A.A story book.
B.A reading guide.
C.A writing website.
D.A science magazine.
47.The main purpose of the passage is toB.
A.introduce some books from the NaNoWriMo
B.call on people to take part in NaNoWriMo
C.help young readers learn writing skills
D.offer lesson plans to the beginners.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

2.如今,手机已经在我们的生活中广泛使用.它既让人们享受到许多的便利,也带来了不少的问题.请以My Opinions on Using Cellphones为题,写写你对使用手机的看法.
内容包括以下三方面:1.使用手机的好处  2.使用手机的弊端   3.你的建议(词数:90左右)
温馨提示:短文中请勿使用真实姓名、地点或所在学校名称.
My Opinions on Using Cellphones
                                          

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.Welcome to the Pacific Beach Hotel!The Pacific Beach Hotel overlooks Waikiki beach and is five-minute walk from the Honolulu Zoo.Ala Moana Shopping Center is one mile away.Reach downtown Honolulu in four miles and Pearl Harbor in 14miles.
The 837-room Pacific Beach Hotel also has a three-story,280,000-gallon indoor oceanarium(海洋水族馆),which is now the home of over 70different kings of Hawaiian marine (海产的) life.The hotel also has Hawaiian (夏威夷的) Rainforest Salon and Spa,a fourth floor pool and a tennis court located on the eighth floor.
Each standard guest room is given with air-conditioning,coffee maker,digital (数字的) telephone,hairdryer,iron and ironing board,one king-size or two double beds,mini-refrigerator,personal balcony,private bathroom with shower and bathtub,and TV with movies and video games.And it also has non-smoking rooms.
Here is the room type and rate for February:(book now and get another 20% off)
Room typeCITY VIEW with BALCONY
2double beds or 1king-size
Bed(all standard room)
Max (至多)-4people
MOUNTAIN VIEW with BALCONY
2double beds or 1king-size
bed(all standard room)
Max-4people
OCEAN VIEW with BALCONY
One-bedroom suite(套房)-top floor of oceanarium
-1king-size bed
Max-2people
Regular
(per night)
250290580
Special
(per night)
180220380
31.Your parents want to book a room in this hotel for a 2-day holiday now.They enjoy the ocean view.They will payA for their room at least.
A.About 600dollars.
B.About 700dollars.
C.About 800dollars.
D.About 900dollars.
32.If you live in this hotel,you can get all the following service exceptD.
A.to enjoy the marine life of Hawaii        
B.to play tennis
C.to have a sunbath                         
D.to visit the Honolulu Zoo
33.The purpose of writing this passage isA.
A.to attract more tourists to the hotel           
B.to introduce a new oceanarium
C.to suggest a good place of interest       
D.to ask for the public's help.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

7.Do you want to be the most popular person in the class?You don't need to change your character; you just need to improve your personality.The most popular people are trusted (信任) and loved because they stay normal but still have something that makes them different from the rest of us.Here are some pieces of advice on how to become the most popular person in the class.
•If you want others to like and respect (尊重) you,you have to start by liking yourself.Do  not change yourself in order to please others.
•Be helpful to everyone and do it happily.Being nice to people is almost like helping them,too,because by being nice you make others happy.
•Be active and have a positive attitude (积极的态度) towards life.Develop confidence in  yourself.
•Stay clean and wear fresh clothes.Do not try to follow fashion to please others.
Respect cannot be bought with big words or money.You have to get it by being honest.
It also helps your personal growth.You must be a person that can be trusted to get respect.
    To be a(66)popularperson
 Something you
don't need to
do
•Don't try to follow(67)fashion or change yourself to make others pleased.
•You can't(68)get/buyrespect with big words or money.

Something
you  (69)
need to do
•Win others'respect(70)byliking yourself.
•Be honest,helpful and,(71)niceto everyone.
•Have an(72)activeand positive attitude towards life and develop confidence in yourself.
•(73)Wearfresh clothes and keep clean.

Conclusion
(74)Improveyour personality instead of(75)changingyour character,and you will be popular.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.你介意把电视机音量调低些吗?
Do youmind turning down the TV?It's too noisy.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.Oh,listen!It's raining outside.We'd better _________.(  )
A.to keep the door closedB.not close the door
C.to close the doorD.keep the door closed

查看答案和解析>>

同步练习册答案