精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

It was Sunday morning. A butcher(屠夫) heard the doorbell(门铃) and thought it must be a customer. But he was surprised to see that a dog was coming into his shop. The dog had $10 and a note in its mouth.

The butcher took the note and read it. It said,“10 pork chops(排骨), please.”So the butcher took the money and put a bag of chops in the dog’s mouth.

Then he quickly closed the shop because he decided to follow the dog. He found the dog on the street. The dog was waiting for a green light. Then the dog walked across the road. The dog went to a bus stop. When a bus arrived, the dog checked the number and then got on the bus.

After a while, the dog stood up on his back paws(爪子) to push the “stop” button(按钮). The bus stopped and the dog got off. Then the butcher followed it to get off the bus.

The dog ran to a house and dropped the bag in front of the front door. It then began to beat its head against the front door. After a while, a big man opened the door and began shouting at the dog. The butcher ran up and shouted at the man, “What are you doing? Your dog is a genius(天才).”

The owner of the dog said, “Genius? No way! I always tell him to take the keys when he goes to the stores. But he never listens to me!”

1. Who was the customer that Sunday morning?

A. A big man. B. A butcher.

C. A dog. D. A little boy.

2.How much did the dog pay for the pork chops?

A. $20. B. $10. C. $5. D. $62.

3.How did the dog take the note?

A. In the bag. B. On its back.

C. In its mouth. D. Around its neck.

4. Which is NOT right according to the story?

A. The dog stood up on its back paws to push the “stop” button.

B. The butcher quickly closed the shop to follow the dog.

C. The big man was pleased with his dog.

D. The butcher thought the dog was a genius.

5.What is the story mainly about?

A. A customer. B. A smart dog.

C. A butcher. D. A big man.

 

1.C

2.B

3.C

4.C

5.B

【解析】

试题分析:这篇短文给我们讲述了一只聪明的小狗。它用嘴叼着10美元钱去一个屠夫家里买肉,之后又自己等红灯,上了公共汽车,下车回家。它的主人还责怪它出门总是忘带钥匙。

1.细节理解题。根据短文的开头It was Sunday morning. A butcher(屠夫) heard the doorbell(门铃) and thought it must be a customer. But he was surprised to see that a dog was coming into his shop可知,在一个星期天的早上,屠夫家的门铃响了,他以为来了顾客,但是却惊奇的发现是一只狗。故选C。

2.细节理解题。根据短文第一段中The dog had $10 and a note in its mouth. 和第二段The butcher took the note and read it. It said,“10 pork chops(排骨), please.可知,这只狗要10美元的排骨。故选B。

3.细节理解题。根据短文第一段中The dog had $10 and a note in its mouth. 可知,这只狗的嘴里叼着10美元钱。故选C。

4.推理判断题。根据短文中the dog stood up on his back paws(爪子) to push the “stop” button可知这只狗用他的爪子摁停止键,故A的说法是正确的;根据Then he quickly closed the shop because he decided to follow the dog可知,这个屠夫马上关了店门,去跟踪那只狗,故B说的也是正确的;根据Your dog is a genius可知,屠夫经过一路跟踪之后发现这只狗很聪明,是一个天才,所以D说的也是正确的;根据a big man opened the door and began shouting at the dog可知,那个身材高大的男人看到这只狗的时候,对着它大喊大叫,而不是很高兴,故C说的是不对的。故选C。

5.主旨大意题。这篇短文给我们讲述了一只聪明的狗,它嘴里叼着10美元钱去一个屠夫家买肉,买了肉之后,又自己乘坐公交车回家。所以B选项一只聪明的狗最能概括短文的中心意思,故选B。

考点:日常生活类短文阅读。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:2014-2015学年辽宁锦州实验学校八年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空

I want to take of the books. One is for myself, the other is for my sister.

A. all B. each C. both D. none

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年辽宁水源第二初级中学八年级上期末模拟英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

Jack is a twenty-year-old young man. Two years ago, when he finished middle school, he found work in a shop. Usually he works until ten o'clock in the evening. He is very tired when he gets home. After a quick supper he goes to bed and soon falls asleep. His grandma who lives downstairs is satisfied with(满意) him.

One day, on his way home, he met Mary. They were both happy. He asked the girl to his house, she agreed happily. He bought some fruit and drinks for her. And they talked about their school, teacher, classmates and their future. They talked for a long time.

"Have a look at your watch, please." said the girl ."What time is it now?"

"Sorry, something is wrong with my watch," said Jack.. "Where's yours?"

"I left it at home."

Jack thought for a moment and found a way. He began to stamp his foot on the floor, "Bang! Bang! Bang!"

The sound woke his grandma up. The old woman shouted downstairs, "It's twelve o'clock in the night, Jack. Why are you still jumping upstairs?"

1. Jack was _____ when he finished middle school.

A. sixteen B. eighteen

C. twenty D. fifteen

2.The old woman is satisfied with Jack because _____.

A. he's her grandson B. he's clever

C. he can keep quiet D. he gets home on time

3. From the story, we can know that Mary is Jack's _____.

A. classmate B. colleague

C. aunt D. wife

4. The word "stamp" in the story means _____ in Chinese.

A. 邮票 B. 跺脚 C. 标记 D. 下楼

5. Jack stamped his foot on the floor in order _____.

A. to wake his grandma up

B. to make his grandma angry

C. that his grandma was going to tell him the time

D. that his grandma was going to buy him a watch

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年辽宁水源第二初级中学八年级上期末模拟英语试卷(解析版) 题型:单项填空

It took me two weeks reading the novels written by Guo Jingming.

A. finish B. to finish

C. finishes D. finishing

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年辽宁水源第二初级中学八年级上期末模拟英语试卷(解析版) 题型:单项填空

—I think we should work harder than before.—I agree________ you.

A. on B. to C. with D. for

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年辽宁本溪实验中学八年级上第一次月考英语试卷(解析版) 题型:其他题

选择适当的句子,并将其序号填入对话中。

A: Hi, Sue!

B: Oh, hi, Sarah! How was your weekend?

A: 1._________

B: What did you do?

A: 2.__________ So I could enjoy the rest of the weekend.

B: 3.__________

A: I went to the beach with my mom. We had a great time. I like spending time with her. 4.__________

B: That’s great. 5. ___________

A: Yes. I played basketball with my neighbors. It was lots of fun.

A. So what did you do after you finished your homework?

B. What about your mom?

C. It was great.

D. She is my best friend.

E. Well, on Saturday morning I went to the library to finish my homework.

F. Did you do anything else?

G. You looked tired. Why?

 

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年辽宁本溪实验中学八年级上第一次月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空

Don’t make Tom ____ the work by himself because he isn’t _______.

A. to do; old enough B. to do; enough old

C. do; old enough D. do; enough old

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年辽宁大石桥第二初级中学八年级10月月考英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

Everyone has a hobby. My hobby is keeping a diary in English.When I was nine years old, I began to have my hobby. At first it was hard for me, but now it is easy. I know it’s helpful to learn English well. After school I often go to the school library to read English stories or articles. Sometimes my English teacher tells some interesting things to me. I collect information for my diary by doing these.

After I finish my diary every day. I always try to correct mistakes with the help of the dictionary. Now my English is very good.

I love my hobby. It helps me a lot to learn English well.

1.I began to keep a diary _____.

A. when I was nine years old B. before I was nine

C. when I was eight years old D. for nine years

2.______ it was not easy for me to keep a diary in English.

A. Now B. Usually

C. At last D. At first

3.The writer thinks ______ is good to learn English well.

A. keeping a diary B. more reading

C. more speaking D. more listening

4.How do I collect information for my diary?

A. I often read English stories or articles.

B. My teacher sometimes introduces some interesting things to me.

C. I often go to the cinema.

D. Both A and B.

5.From the passage we can say it’s _____ for us to have a good hobby.

A. bad B. useless

C. helpful D. careless

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年辽宁大石桥第二初级中学七年级10月月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空

-----_______ maps are there? ---- There are eight.

A. What B. How

C. How many D. How old

 

查看答案和解析>>

同步练习册答案