精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
7.Some people remember the things by writing notes to themselves.Then they leave the notes in obvious (明显的) places,such as on the table,on the floor or in the middle o  f the living room.I don't think I like to write notes to myself.Most of the time I lose them or forger to look at them until it's too late,I would rather use an alarm clock to tell me what I should do.I have ten alarm clocks in my house.They could tell me about things.For example,if I have to make a telephone call at a certain time,I'll set an alarm clock to go off a few minutes early and put the clock by the telephone.Or if I want to watch a certain television program,I'll set an alarm clock at the right time and put the clock on top of the TV set.I can remember almost anything if I use my clocks.However,sometimes an alarm clock goes off and I don't know what it means.I always remember setting it,but not why I set it.If the clock is by the telephone,I know I may have set it to tell me to call someone,but I can't be sure.I might have set it to tell myself that somebody was to call me at a certain time.
根据短文内容,判断下列各句正误.正确的在题前括号内写"T",错误的写"F".
1.Some people like to write notes to themselves so that they can remember what to do at a certain time.T
2.The writer doesn't like to write notes to himself.T
3.The writer often uses a computer to help him remember things.F
4.Sometimes an alarm clock can do the housework for the writer.F
5.The writer prefers remembering the things by writing notes to using alarm clocks.F.

分析 一些人通过给写便条让自己记住事情.然后他们把便条放在明显的地方,比如在桌上,在地板上或者在客厅的中间.我不觉得自己会喜欢写便条.大多数时间我把它们丢了,或者忘记看它们,直到为时已晚.我宁愿用闹铃来提醒我该做什么.我房间里有10个闹铃.它们可以提醒我要做的事情.比如,如果我在一个确定的时间要打电话,我会把一个闹铃设置快几分钟,然后把它放在电话旁边.抑或我想要看一个特定的电视节目,我会设置一个时间准点的闹铃,然后把闹铃放在电视机旁边.如果使用闹铃我可以记住几乎所有的事情.然而,有时一个闹铃走快了,我不知道它意味着什么.我总是记住设置闹铃,但是不知道因为什么要设置.如果闹铃在电话旁,我知道设置它是提醒我给某人打电话,但是不确定.因为我可能设置它是为了提醒在一个特定时间某人将会给我打电话.

解答 1.T.细节理解题.题干意为:一些人喜欢写便条,这样他们可以记住在特定时间做什么.根据Some people remember the things by writing notes to themselves.可知一些人给自己写便条就是为了记住事情,故此表述正确.
2.T.细节理解题.题干意为:作者不喜欢给自己写便条.根据I don't think I like to write notes to myself.可知作者不认为自己是喜欢写便条的,故此表述正确.
3.F.细节理解题.题干意为:作者经常用电脑提醒他事情.根据I would rather use an alarm clock to tell me what I should do.可知作者用闹铃提醒自己事情,故此表述错误.
4.F.细节理解题.题干意为:有时候一个闹铃可以帮助作者做家务.根据They could tell me about things.可知闹钟可以提醒作者要做什么事情,故此表述错误.此题根据常识判断也是错误的.
5.F.细节理解题.题干意为:作者更喜欢通过写纸条来记事情,而不是用闹钟,注意prefer A to B表述更喜欢A而不是B.根据Most of the time I lose them or forger to look at them until it's too late,I would rather use an alarm clock to tell me what I should do.可知作者宁愿用闹铃来提醒他应该做什么,故此表述错误.

点评 本题是一篇记叙文,讲述了作者不喜欢用纸条来记事情,而是用通过设置闹铃来提醒自己应该做什么,但有时候作者还是记不清自己该干什么.文章篇幅短小,有趣味性,内容也简单易懂,练习题都是细节理解题,只要认真阅读,理解大意,都可在文中找到相对应的依据,难度一般.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.-__________!Is this your pencil box?
-No,it isn't.(  )
A.SorryB.I'm sorryC.Excuse meD.Hello

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.When winter comes,it is ______ snow everywhere and even the big tree is ______ deep white snow.(  )
A.full with; covered withB.fill with; covered in
C.full of; covered inD.filled with; cover with

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.-Do you like English?
-Yes,I think it is ______ subject of all.(  )
A.importantB.more important
C.the most important   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

2.A:Hello,Tony!What a beautiful bike it is!
B:Thanks.
A:Where is it(81)made?
B:In Beijing.
A:I always want to buy one.Where did you buy it?
B:In the supermarket near our home.And there are many different colours.What's your (82)favouritecolour?
A:I like blue best.How (83)muchis it?
B:About 400yuan.
A:Mm…The (84)priceis OK.Well,would you like to go to the store with me this Sunday?
B:I'd love to.But I am busy.What (85)aboutnext Sunday?
A:Sounds great.See you then.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.What is your impression (印象) of Denmark?Many of you may know it as a country of fairy tales (童话) because it is the home place of Heinz Christian Andersen.But now Denmark has a new title:the happiest country in the world,according to the 2016World Happiness Report.
The report chose countries considering the following six factors (因素):GDP per capita (人均生产总值),healthy life expectancy (平均寿命),low government corruption (腐败),a sense of social support,freedom to make life choices and a culture of generosity (慷慨).
Denmark is neither the richest nor the biggest country.So why do the 5.7million people of Denmark smile so much?
"We have no worries.And if we do worry,it's about the weather.Will it rain today,remain grey or get cold?"Knud Christensen,a 39-year-old social worker from Copenhagen,explained to the Independent.
Denmark has a series of policies (政策) that benefit(有益于) its people.For example,the country supports parents if they want to be with their children,especially newborn babies.Danish families receive a total of 52weeks of parental leave (育婴假).While American women only have an average of 10.3weeks.
Besides,women in Denmark don't need to worry about whether they are treated unfairly by their male colleagues (男同事).In Denmark,gender equality (性别平等) is the priority (优先).In 1915,the country gave women the right to vote (选举).You also see women in the political world.The country now has its first female prime minister (总理),Helle Thorning-Schmidt.
The Nordic(北欧) country is also famous for its biking culture.In Denmark's capital,Copenhagen,bikes are used for about 50percent of its people's trips to school or work.Biking is not only good for reducing environment pollution,but it's also good for people's health.Just 30minutes of biking a day adds an average of one to two years to a person's life expectancy,The Huffington Post reported.

43.What does the weather example want to show?D
A.Danish people don't like rain.
B.Denmark often has bad weather.
C.Danish people hate cold weather.
D.Danish people don't worry much.
44.In Denmark,B.
A.women don't like to work
B.people enjoy some good policies
C.women don't have the right to vote
D.men and women are treated unfairly
45.What does the last paragraph mainly talk about?A
A.Denmark's big biking culture.
B.Biking,the best transportation.
C.Why Danish people live a long life.
D.How Denmark protects their environment.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.-Would you like to come to my party?
-Sure,        .(  )
A.I'loveB.I can'tC.I'd love to

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.The expert will give us some advice                 how to improve our memory.(  )
A.onB.withC.inD.to

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.Mr.Lee was in bed and was trying to go to sleep when he heard the bell ring.He turned on the light and looked at his clock.It was twelve o'clock."Who can it be at this time of night?"He decided to go and find out.So he got up,put on his dressing gown(睡袍)and went to the door.When he opened the door,there was nobody there."That is very strange."Then he went back to his bedroom,took off his dressing gown,got back into bed,turned off the light and tried to go to sleep.
A few minutes later he heard the bell ring again.Mr.Lee jumped out if his bed quickly and rushed to the door.He opened it,but again fund no one there.He closed the door and tried not to feel angry.Then he saw a piece of paper on the floor.He picked up.There were some words on it,"It was now after midnight,so it is April Fool's Day.April fool to you!"
"Oh,it was the English boy next door!"Mr.Lee shouted and almost smiled.He went back to bed and fell asleep at once.The bell did not ring again.
71.When did Mr.Lee go to bed?A
A.before twelve o'clock  
B.after twenty o'clock
C.when the bell rang
D.when he saw the boy
72.Why did he rush to the door when he heard the bell ring?B
A.He wanted to open the door for the visitor.
B.He wanted to find out who the visitor was.
C.He was afraid to hear the ring.
D.He was waiting for someone.
73.From this passage,we learn that we canCon April Fool's Day.
A.say"Hello"to each other   
B.dance and sing at night
C.play jokes on each other
D.send presents to children
74.What did Mr.Lee think about the English boy?He thought heB.
A.was difficult to get on with   
B.was friendly with him
C.shouldn't ring the bell at midnight  
D.did a dangerous thing
75.At the end of the story,Mr.Lee feltC.
A.surprised   
B.nervous   
C.happy   
D.Worried.

查看答案和解析>>

同步练习册答案