精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
10.Long,long ago there was a very foolish thief.Do you know what he did one day?When he wanted to steal the bell on his neighbour's door,he walked up to the door,took hold of the bell and pulled hard.The bell made a very loud noise.The thief was afraid and went home.
Then he sat down to think,"I must do something about the noise,"he said.He thought and
thought.At last he had an idea."Ah,I'll put some cotton in my ears.Then I won't be able to hear the noise."The next day he went to the door of his neighbor,and took hold of the bell.This time he pulled even harder.The bell rang loudly,but the thief did not hear anything.With another hard pull he got the bell out.Just then the neighbour came running out."Steal my bell?I'11teach you a lesson,"the angry man shouted.And he hit the thief on the nose.
The foolish thief did not know how the neighbor found out he was stealing the bell."Why did he come out just then?"he wondered.

51.The thief was trying to getB.
A.his neighbor        
B.his neighbor's doorbell
C.some cotton        
D.a door with a bell on it
52.The thief put some cotton in his ears.He thought it would beCfor him to steal the doorbell.
A.dangerous.    
B.difficult.   
C.safe.   
D.exciting.
53.The neighbor hit the thief toA.
A.give him lessons        
B.thank him for stealing the bell
C.help him with the bell    
D.be his teacher.

分析 这篇短文讲述了是中国经典寓言故事--掩耳盗铃.描述的是一个人想偷邻居家门上的门铃,想了一个办法,以为堵住了自己的耳朵,邻居也就听不到铃声,这种骗自己却不能掩盖事实的幼稚想法,结果被抓住,受到了他应有惩罚.

解答 答案:51.B   细节理解题.根据文章中的When he wanted to steal(偷) the bell on his neighbour's door.当他想偷邻居门上的铃时.可知小偷想偷门铃.故选B.
52.C  细节理解题.根据文章中的When he wanted to steal(偷) the bell on his neighbour's door.I'll put some cotton in my ears.Then I won't be able to hear the noise.当他想偷邻居门上的铃时.我会把一些棉花在我的耳朵,我不能听到你的声音.以及在文章的最后,这位小偷还在疑惑,可知他认为捂住自己的耳朵,别人就听不见铃声了,所以是安全的.故选C.
53.A     细节理解题.根据"Steal my bell?I'll teach you a lesson (教训),"the angry man shouted.And he hit the thief on the nose偷我的铃铛吗?我将要教训你,"愤怒的男人喊道,他击中了小偷的鼻子.可知邻居为了给他一个教训.故选A.

点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

20.Donald was not very good at math.He could not understand the teacher's explanations.Even when the teacher explained something a second time,Donald still could not understand it.
"Never mind,"Donald told himself."I'm quite good at other subjects.I'll cheat (作弊) in the math exam,and then I won't be in trouble."
"I'll sit next to the boy who does best in math,"he thought,"and copy down his answers."
The day of the exam came,and Donald sat next to Brian Smith,who was always at the top of the class in math.
Donald carefully copied Brian's answers on to his own exam paper.
At the end of the exam,the teacher collected the papers and graded (评分) them.Then she said,"Well,boys and girls,I've decided to give a prize to the student who got the highest grade.It's difficult for me to decide who to give the prize to,however,because two students,Donald and Brian,got the same grade."
"Let them share it,"one of the other students said.
"I've thought about that,"the teacher said,"but I've decided to give the prize to Brian."
Donald became unhappy when he heard this.He stood up and said,"That's not fair.I got the same grade as Brian."
"That's true,"the teacher said."However,Brian's answer to Question 18was‘I don't know'.Yours was‘Neither do I'."

根据短文内容,选择最佳选项.(10分)
41.Donald could not understand his math teacher,D.
A.so he felt really frustrated
B.so he asked Brian for advice
C.so he turned to the teacher for help
D.but he didn't really mind
42.From the passage we know Brian Smith was good atA.
A.math   
B.schoolwork      
C.cheating     
D.all subjects
43.One of the students suggestedC.
A.giving the prize to Brian
B.giving the prize to Donald
C.Donald and Brian should share the prize
D.neither Donald nor Brian could get the prize
44.DonaldB when he heard that the teacher would give the prize to Brian.
A.got excited   
B.didn't feel pleased
C.looked surprised     
D.felt a little embarrassed
45.Why did the teacher decide to give the prize to Brian?D
A.Because Brian's answers were all right.
B.Because Donald wasn't hard-working.
C.Because Brian was his favorite student.
D.Because he knew Donald had copied Brian's answers.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

1.Sandy has eggs and bread for supper very often.(改为否定句)
Tomdoesn'thaveeggsorbread for supper very often.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.Without confidence there is nofriendship (友谊).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.-Billy was badly hurt by a car when he was crossing the road.
-I am sorry to hear that.It is said that half of these accidents come from drunk drivers and many others from people'scarelessness.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.我们应该有强烈的竞争意识.We should have a good sense of competition.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.-What was your proudest moment?
-Iwonthe English writing contest last week.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.He wonders        .(  )
A.who he can get on with his classmates
B.how he do with
C.what's wrong with his mobile phone
D.why don't they agree with him

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.选出每组划线部分读音与其他三个不同的选项(  )
A.sisterB.ringC.bigD.cousin

查看答案和解析>>

同步练习册答案