精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
10.Tom is a very popular young man.He has many friends.He has got four invitations.Here are his replies.
Jim,
I can't meet you at 6:00 P.M.this evening because I won't finish work until 5:45.What about 6:30?Is it OK with you?I'd love a game of tennis.
                     Tom
Hi,Cary,
I'm sorry but I can't go to Music City for the concert with you tomorrow though I love pop music so much.I usually have a late meeting on Thursday evening.Let's make it some other time.
Tom
Dear Kate,
Thank you so much for inviting me!I can't dance very well,but I'd love to go to the dance with you.I'll pick you up at 6:30 on Sunday evening.
Tom
Dear Susan,
I'll be free and I can come to your birthday party on August 5,Saturday evening.See you then.
Tom


48.From the replies,we learn that Jim likesD.
A.going to parties
B.listening to pop music
C.dancing with Tom
D.playing tennis
49.Tom will go to the dance withA.
A.Kate
B.Susan
C.Jim
D.Cary
50.Tom will go to Susan's birthday partyA.
A.on Saturday evening
B.this evening
C.on Thursday evening
D.on Sunday evening.

分析 汤姆是个很受欢迎的年轻人,他有很多朋友,他收到了四个邀请.本文主要是他写给四个人的回信.

解答 48.D细节理解题,根据JIM的答复I'd love a game of tennis.可知他喜欢网球,故选D.    
49.A细节理解题,根据给Kate的答复I can't dance very well,but I'd love to go to the dance with you.可知汤姆要和凯特一起跳舞,故选A.        
50.A细节理解题,根据吉姆给苏珊的答复I'll be free and I can come to your birthday party on August 5,Saturday evening,可知生日派对是在星期六的晚上.故选A.

点评 本文是一篇记叙文文章.做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读表达

5.Most of us probably live without vegetables,but a world without chocolate?Now that would be hard!According to chocolate makers it could happen if we don't act soon.
There are two main causes of the chocolate shortage(短缺)-chocolate's growing popularity and less production of cocoa,the plant from which chocolate is made.With more and more people in India and China loving chocolate,not much can be done about the first cause.
Therefore,the only thing we can do is to increase cocoa production.However,new plant diseases and little rain in Ivory Coast and Ghana,the world's largest producers,have reduced cocoa production by 40percent in the past 10years.What's worse,many cocoa farmers in Africa and other cocoa-producing countries like Indonesia and Venezuela are changing to easier-to-grow crops such as corn or rubber.This way,the farmers can make more money.
To prevent more farmers from changing,researchers at the newly opened International Cocoa Control Centre,in the UK,are trying to create new cocoa plants that are stronger and faster growing.But first they must make sure the new plants are safe to grow.This takes a long time.
First,each new plant is stored at the Control Centre for six months to make sure it is healthy.It is then planted in the Centre's fields,studied and tested for another two years.Only after scientists are certain that they're disease-free,will the plants be sent to farmers in West Africa or wherever else they are needed.
To create new stronger types of cocoa,scientists at the Control Centre are combining(结合)the best parts from different cocoa plants.Though the world is facing a serious chocolate shortage,there is now hope!
53.In which countries has chocolate become more popular in recent years?China and India.
54.How long does it take scientists at the Control Centre to make sure a cocoa plant is safe to grow?30 months.
55.If you are a cocoa farmer in Africa,will you continue to grow cocoa?Why or why not?Yes.Because it's hard for me to live in a world without chocolate./No.Because I will change to grow easier-to-grow crops to make more money..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.--What did you do last summer vacation?
--_____________.I just stayed at home and read some books I like.(  )
A.I am not sure yetB.Not really
C.Nothing muchD.I forgot

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.In her lateforties,she became the general manager of a company.(四十)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.Please ______ your answer with your partner.It will be good for you both.(  )
A.giveB.provideC.offerD.share

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15._____yogurt do you have for breakfast,Lucy?
One cup(  )
A.How manyB.How muchC.How far

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.Your baseball is under the chair.(对划线部分提问)
Whereis your baseball?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.Although/Though (虽然) it was raining outside,he still went on running.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

20.Turn on the blender.(反意疑问句)
Turn on the r blender,will you?

查看答案和解析>>

同步练习册答案