精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
13.阅读下面材料,从每题所给的三个选项(A、B和C)中,选出最佳选项.
There is a sign at a Korean university asking tourists not to step into the grass to take photos.The sign is not written in Korean or English; it is written in Chinese.
These signs,and signs in other countries warning Chinese tourists about their behavior,have shamed many Chinese who worry about the  image of the country.
Over 70million Chinese tourists made overseas trips last year and spent 102billion,morethanthe84billion spent by American and German tourists.For many Chinese tourists,it was their first trip abroad and they didn't know about foreign ways.And some of these tourists took their bad habits from China with them.
Wang Yang,a Chinese deputy prime minister(国务院副总理),said,"They(the tourists) speak loudly in public,carve words or numbers on tourist attractions,cross the road when the traffic lights are still red and spit anywhere.It damages(毁坏) the image of the Chinese people and has a very bad influence."
Before you travel to a foreign country,it's important to learn some things about the country and its culture.You are guests in the country and it's important to respect(尊重) your hosts.As more and more Chinese visit foreign countries,their behavior will certainly change and those shameful signs will,hopefully,disappear.

81.The sign at a Korean university is written inA.
A.Chinese B.English C.Korean
82.How do many Chinese feel about the signsC?
A.Proud.B.Interested.C.Shameful.
83.The underlined word"image"probably means"A"in Chinese.
A.形象B.热情C.财富
84.The passage is written toB.
A.order the Korean university to clean up signs with Chinese words
B.advise the overseas Chinese tourists to change their behavior
C.ask Chinese people not to spend too much money traveling abroad
85.What would be the best title for the passageA?
A.Signs Shame Overseas Chinese Tourists
B.Foreign Culture Makes Bad Influence
C.Foreign Countries Attract Chinese Tourists.

分析 在韩国一所大学里有一个标语要求游客不要进入草坪照相.这个标语不是用韩语或是英语书写的;它是用汉语书写的.
这些标语,以及在其他国家的类似警告中国游客注意自己的行为的标语,让许多担忧国家形象的中国人感到担忧.
去年,超过7千万中国去海外旅游,并且消费了1020亿,高于美国和德国游客花费的840亿.对于许多中国游客来说,这是他们第一次出国旅行,他们不知道外国的方式.这些游客中的一些人从中国带来了一些不好的习惯.
汪洋,中国国务院副总理,说道,"他们(游客)在公共场合大声讲话,在旅游景点刻汉字或数字,当交通信号灯仍是红色时穿过马路以及到处吐痰.这些行为破坏了中国人民的形象,有着很坏的影响."
在你去国外旅游之前,学习一些关于这个国家的事情和文化是重要的.你在这个国家是客人,尊重你的主人是重要的.随着越来越多的中国人去外国观光,他们的行为将必定会改变这些令人羞耻的标语,并希望这些标语会消失.

解答 81:A细节理解题.根据The sign is not written in Korean or English; it is written in Chinese.( 这个标语不是用韩语或是英语书写的;它是用汉语书写的),可知这个标志是用中文写的.故选A.
82:C细节理解题.根据短文第二段These signs,and signs in other countries warning Chinese tourists about their behavior,have shamed many Chinese who worry about the  image of the country.(这些标语,以及在其他国家的类似警告中国游客注意自己的行为的标语,让许多担忧国家形象的中国人感到担忧.)可知很多中国人为此感到羞耻.故选C.
83:A词义猜测题.联系前半句These signs,and signs in other countries warning Chinese tourists about their behavior(这些标语,以及在其他国家的类似警告中国游客注意自己的行为的标语,)及It damages(毁坏) the image of the Chinese people and has a very bad influence.(这些行为破坏了中国人民的…,有着很坏的影响.)可猜测得知人们担心的是中国人的形象.故选A.
84:B主旨大意题.阅读短文可知及结合Before you travel to a foreign country,it's important to learn some things about the country and its culture.You are guests in the country and it's important to respect(尊重) your hosts.(在你去国外旅游之前,学习一些关于这个国家的事情和文化是重要的.你在这个国家是客人,尊重你的主人是重要的.)这篇短文主要是为了建议去海外旅行的中国人注意自己的形象,选B.
85:A标题归纳题.阅读短文可知,这篇短文以韩国的一所大学树立起中文警示牌的故事,从而引出本文的话题,告诉我们中国人在海外的形象很不好.这应该让我们感到羞耻,故选A,警告牌羞辱了中国的海外游客.

点评 这是一篇涉及健康环保的阅读理解题.题型有细节理解题、词义猜测题、主旨大意题和标题归纳题.考生在做题的过程中针对不同的题型采用不同的方法.比如对于81,82小题考生需要从文章中找出对应句子,根据重点句子或短语进行归纳总结.83小题则需根据文章上下文进行推理判断来猜测词意.84,85小题则需通读全文,在整体上把握文章大意及标题.考生作答时需认真审题,仔细作答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.-Excuse me.The blouse is too small._______?
-Certainly not.Here you are.(  )
A.Could you give me a larger one
B.Would you give me another one
C.Would you mind giving me a larger one

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.Dad,I don't need your help.Belive me!I can do it by       .(  )
A.meB.myselfC.youD.yourself

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.-Zhang Lili hardly had time to think of herself before she saved her students,_____?
-No,she didn't.Her action moved all of us.So she is regarded as"The Prettiest Woman Teacher".(  )
A.didn't sheB.hadn't sheC.did she

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:改错

8.Her cousin is the  most tallest girl of the three.C tallest.
       A      B            C           D.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.Every year,      farmers go to big cities to work.(  )
A.thousandB.thousandsC.thousand ofD.thousands of

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.Experts keep trying ways ____________ the problem.(  )
A.sovlingB.sovleC.of sovlingD.to solve

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.-Our manager Mr.Wang's already back from Korea,      he?
-     .He is paying a visit to the home for the elderly in our city.(  )
A.hasn't,YesB.hasn't,NoC.isn't,YesD.isn't,No

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.Our journey to Britain last summer was amazing.(改为感叹句)
Howamazingour journey to Britain last summer was!

查看答案和解析>>

同步练习册答案