精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
14.Cat cafes to open in Toronto and Montreal
THESTAR,TORONTO
Soon,people in Toronto may be able to enjoy a hot chocolate or a coffee in a"cat cafe".Two groups of people in the city are trying to raise enough money to open cat cafes.
The idea is simple:a cafe for humans一with lots of cats around.People will be able topet the cats while they're sipping their coffee.There are already cat cafes in places likeEngland,France and in Asia like in Japan,South Korea and China.
Jennifer Morozow ich plans to open her Kitty Cat Cafe in September.She told The
Toronto Star that it will have six to fifteen cats.Morozowich is a cat lover who says that cats  help to reduce people's pressure(压力).She is also planning to hold special"Litter-ature"events,with the Dundas West Animal Hospital,at her cafe,with kids reading to the cats.
Some experts (专家) say that reading to animals helps kids learn to read better because animals enjoy hearing the human voice and kids don't have to feel worried about making mistakes while they're reading.
Another cat ca fe,Pet Me Meow,will be open in autumn if Ashkan Rahimi and Jeff Ro
have their way.They are trying to raise money to open a place where cats will live,and people can come in and buy a coffee and hang out with the cats.
Both sets of possible tale owners will have to make sure their cafes are very clean.The City of Toron to has many rules that people have to follow who want to serve food to humans when there are animals nearby.For example,the animal boxes need to be in a separate space away from the eating area.
The cafe owners will get the cats from rescue shelters(救护所).If the coffee drinkers tall in love with a certain cat,they may be able to take it home.
The Toronto cat rates won't be Canada's first.Happy Cat Caf,is opening in July in
Montreal.

34.The underlined word"sipping"in the second paragraph probably means"C".
A.selling 
B.getting 
C.drinking 
D.making
35.According to the passage,Jennifer MorozowichB.
A.is a star from Toronto 
B.likes cats very much
C.has a cat cafe now 
D.lives under much pressure
36.We can learn from the passage thatD
A.reading to cats may help kfds make fewer mistakes
B.the cat rates have to give food to animals nearby
C.people mustn't take the cats of the cat cafEs home
D.Canada will probably have three cat cafes this year
37.The passage might beA
A.a news report 
B.an animal story
C.a meeting notice 
D.a pet advertisement.

分析 本文提供的是有关"猫咖啡馆"的信息.讲述了开猫咖啡馆的简单想法、开猫咖啡馆的好处以及要注意的事项等等.

解答 34.C 词义猜测题:根据题干People will be able to pet the cats while they're sipping their coffee.人们在sipping咖啡时可以亲抚猫.进咖啡馆的人们是品尝咖啡的,可以推测出其词义是"喝",故选C.
35.B 细节理解题.根据第三段的:Morozowich is a cat lover who saysthat cats help to reduce people's pressure可知,他是一位猫爱好者.故选B.
36.D 推理判断题.根据短文,今年可能会有:Kitty Cat Cafe、Pet Me Meow、Happy Cat Café这样三家猫咖啡馆开业,故选D.
37.A.标题归纳题.本文报道的是加拿大的猫咖啡馆,可能是一则新闻报道.故选A.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.-Must I take part in the activity?-No.you       .(  )
A.mustn'tB.don't needC.don't have toD.needn't to

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.-Are those your brothers?
-              .(  )
A.Yes,they'reB.No,they areC.Yes,they aren'tD.Yes,they are

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

2.Look!This is my family photo.(改为同义句)
Look!This is thephotoofmy family.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.The American secret service began in 1865.It has many important jobs.One is to stop different types of fraud(诈骗),such as printing fake(假的)money,credit card fraud and computer fraud.The other is to protect the president at all times.
The secret service's earliest job was to stop people from making fake money.The secret service agents(特工)still have to do that because the criminals(罪犯)are smarter now.They are better at using computers and other expensive equipment.But agents are much smarter.
Protecting the president is hard.The most dangerous places are outdoors.Agents can't check every person in the crowd,so they much the crowd carefully.And they always follow the president.They're just like the president's shadow.
Unluckily,some people do want to give the president trouble,or even hurt him.The secret service agents try to find  them and stop them when they want to do something bad.It's a dangerous,but important job.The secret service helps keep the president and the country safe.
根据短文内容,选择最佳答案,并在答题卡上将选定的答案标号涂黑.
56.The American secret serviceA.
A.isn't to protect the president
B.makes fake credit cards
C.began in 1865
D.has only one important job
57.At the very beginning,the secret service's job was toD.
A.protect the president
B.stop computer fraud
C.watch the crowd carefully
D.stop fake money making
58.When protecting the president,A.
A.agents must be careful at all times
B.agents don't always stay near him
C.agents check every person in the crowd
D.agents are afraid of indoor places most
59.The underlined word"them"means theD.
A.presidents
B.criminals
C.secret service agents
D.people in the crowd
60.The hardest place to protect the president would be inC.
A.the White House
B.a hotel room
C.a public park
D.a main hall.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

19.A man enters a store to buy milk.He walks out of the store only with milk.But when a woman goes into the same store also to buy milk,she buys it,and she also buys chicken and lemons to make dinner that night.Then she remembers to buy food for her son to eat at school.
And that is the difference between the male (男性)and female (女性)brains simply explained in a store.Generally speaking,men do one thing at a time.Women do many.
Now scientific research supports this about male and female brains.A recent study has shown that men and women think differently.
Scientists at the University of Pennsylvania studied brain images (图象)of 949people,they found that male brains have more connections on one side of the brain.In the female brain,they found more activity and connections between the right and left sides of the brain.The left side of the brain is known as the side of"reason".The right part is known as the"creative"side.
Regina Verma,one of the scientists,says women might use different parts of the brain when they are asked to do something difficult.Men,she adds,use just one side of the brain.

根据短文内容,判断下列句子进否正确,对的涂(A),错的涂(B).
51.Generally speaking,men do one thing at a time while women do many.A
52.Scientists have found that men and women think in the same way.B
53.Develop the left side of your brain if you want to be more creative.B
54.Men use both sides of the brain when doing something difficult.B
55.The passage that we read above is a science report.A.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.-Could you please kick me the ball?
-___________(  )
A.Certainly not.B.Of course not.C.Not at all.D.Sure.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.How hard we have all prayed(祈祷) to grow up quickly,and looked forward to the happy days of being a grown-up and enjoying the many interests that a youth should have.?
At last,you have grown up.At least you are no longer a child.They call you"young lady".You then enjoy the pleasure of being a young lady.You are proud of being a grown-up teenager.People welcome you-this young lady-heartily.You are glad that your prayer has been answered.?
But there is always something that troubles you a lot.You say,"Papa and Mama,give me some money please.My pocket money is all gone already."?
"No",they say,"Your age is a dangerous age.If you have too much money to spend,it won't do you any good."Then you have to stay at home because you dare not go out with an empty pocket.?
Another time you tell your grandma,"Grandma,see,I am a grown-up now."?
"Good,now,you can sit here and knit (编织) this for me while I go and have a rest."To show that you are no more a child,you have to sit there the whole afternoon doing the work,which only a grown-up can do.After an hour,you find it hard to do,and give the knitting basket back to your grandma.Your grandma criticizes your work.You hear what she says,"Such a big girl can't do such easy work."You wish then you were a child again.?
But the fact is,you are growing up,and you can't help it.That's the way it goes!

61.The passage is told aboutB problems.
A.a grown-up boy's        
B.a teenage girl's
C.an old woman's           
D.an old man's
62.It is clear that the writer,as a teenager,C.
A.is pleased with the present life             
B.is bored about growing up
C.doesn't think her present life happy enough   
D.is sad about being a kid
63.How does she know her prayer has been answered?A
A.People treat her as a young lady.
B.She doesn't need to play with kids now.
C.People begin to call her teenager.
D.She can join women in all kinds of activities.
64.From what her parents say,we knowD.
A.the girl always has much money in her pocket
B.it's dangerous for a girl to spend money
C.they love her more than before
D.they still regard her as a child
65.Why does she promise to help her grandma do some knitting?B
A.Because she likes doing knitting.
B.Because she wants to show that she has grown up.
C.Because she has much more free time.
D.Because her grandma is very tired.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

4.We have lived here for about ten years.  (对划线部分提问)
how long have you lived here?

查看答案和解析>>

同步练习册答案