精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
9.Time spent in a bookshop can be enjoyable.If you go to a good shop,no assistant will come near to you and say."Can I help you?"You needn't buy anything you don't want.You may just try to find out where the book you want is and read it.But if you fail,the assistant will lead you there and then he will go away.①It seems that he is not interested in selling any books at all.
There is a story which tells us about a good shop.A medical student found a very useful book in the shop.②But it was too expensive for him to buy.He couldn't get it from the school library,either.So every afternoon,he went there to read a little at a time.One day,However,he couldn't find the book from its usual place and was leaving when he saw an assistant singing to him.To his③    ,the assistant pointed to the book in the corner."I put it there so that it couldn't be sold out."said he assistant.Then he left and the student went on with his reading.

81.将文中①处画线句子翻译成汉语.看起来他对卖书根本不感兴趣
82.将文中②处画线句子改写为同义句.But the book was so expensive that he couldn't buy it
83.根据短文内容,在文中③处填入恰当的词.surprise.
84.Where was the book that the student was looking for?The book was in the corner of the bookshop
85.What do you think of the assistant?The assistant was a kind man.

分析 该短文主要讲述了在图书馆读书的快乐和一个经常去图书馆读书的医科学生的故事.
在书店度过时光是非常快乐的;如果你去一个好的书店,没有服务员会对你说:你有什么需要帮助的;你不必买什么或想要什么.你可能只是试图找出你想要的书在哪里,并阅读它.但如果你失败了,售货员将会把你带到那里,然后他会离开,他好像对读书根本不感兴趣.
一个医科学生在商店里找到了一本很有用的书,但那本书太贵他买不起,所以,每天下午他总是抽出时间去看书,尽管如此,有一天,他发现那本书在原来的位置找不到了,原来,店员怕那本书在他没看完的情况下被卖出去,于是把那本书放在了角落里.

解答 81答案:看起来他对卖书根本不感兴趣;句子翻译题;本题考查句型It seems that.似乎…;以及短语not at all,一点都不,根本不;be interested  in对…感兴趣;因此,翻译为:看起来他对卖书根本不感兴趣.
82答案:But the book was so expensive that he couldn't buy it;句子转化题;so…that与too…to可以转换:too…to意为太…不能…;so…that如此…以至于…引导结果状语从句,so后面加形容词或副词;根据句子结构But it was too expensive for him to buy(但它太贵了,他买不起)可知,该句可转化为:But the book was so expensive that he couldn't buy it(但这本书太贵了以至于他买不起);故填But the book was so expensive that he couldn't buy it.
84答案:surprise;名词词义辨析;根据上句he couldn't find the book from its usual place and was leaving 和下句the assistant pointed to the book in the corner推知,这个医科学生对于店员的做法感到很吃惊,to one's surprise是固定短语,使某人惊奇的是;故填surprise;
85答案:The book was in the corner of the bookshop;细节理解题;根据短文内容the assistant pointed to the book in the corner可知店员将书放在了角落里,推知,那个学生在在角落里找到了那本书;故填The book was in the corner of the  bookshop;
86答案:The assistant was a kind man;推理判断题;根据短文内容I put it there so that it couldn't be sold out可知,店员怕那本书在他没看完的情况下被卖出去,于是把那本书放在了角落里.因此可知店员是一个非常好的人;故填The assistant was a kind man.

点评 该题考查学生的翻译句子、对词汇的积累等多方面的能力,需要带着问题细读短文内容,依据短文内容对每个问题进行细致的分析,作出正确的解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.根据对话内容,从方框中选用适当的句子完成对话,其中有两项为多余选项
A.Hello,Peter.I'm sorry,but I have to tell you some bad news.
B:(66)D
A:Rose fell off her bike and hurt herself on the way home yesterday.
B:I'm sorry to hear that.(67)C
A:She's in hospital.We sent her there this morning.
B:This morning?Why didn't you send her to hospital at once?
A:(68)ABut this morning her leg hurt a lot.She couldn't walk.
B:(69)GWhat about our picnic?
A:Rose asked us not to worry and wanted us to go for the picnic without her.
B:But I think we should go to the hospital and look after her.
A:(70)FLet's go now.

A.Because she said it was nothing serious.
B.How are you?
C.Where is she now?
D.What happened?
E.Thank you all the same.
F.Good idea!
G.That's too bad.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.-What are you going to be when you grow up?
-I want to be ________ policeman.(  )
A.aB.anC.the

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.在英国旅游时会经常看到一些标志,你知道下列哪个是表示"No Smoking"?(  )
A.B.C.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.-Let's make a banana milk shake.What do we need?
-We need some _______and two       (  )
A.bananas;cup of milkB.bananas;cups of milk
C.bananas;milks   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.Last week,Chicago became the first city in the US to join the"Lights Out Plan".People turned off the lights in the city's tallest buildings,so that thousands of birds could get to their winter homes.Every year in autumn,some birds fly over Chicago on their way to the south,and come back the next spring.
Lights mean danger to birds.Birds find their way by looking at the stars in the sky.Lights in tall buildings are so bright that birds may mistake them as stars.This means they can not find the right way to go home.
This month,about 300types of birds are flying over Chicago to go back to the south to live through the cold winter.Birds fly to warmer places for a few reasons.Many birds cannot live in the cold,so they fly to warmer places.But there are other reasons,too.Birds need to look for food in the south.Another reason is that they want to have baby birds.Many birds like to have their baby birds in the same"house"they lived in last year,so they fly back there.
There are about 9,000kinds of birds in the world,and about 600kinds of birds migrate(迁徙).Some birds can fly a very long way.Sometimes they fly to other countries.We have fewer birds today because there are fewer places for birds.

64.Why did people in Chicago turn off their last week?D
A.Because people wanted to save money.
B.Because people liked the dark night.
C.Because people were a afraid that birds would make much noise.
D.Because people were a afraid that birds would lose their way.
65.What does the underlined word"migrate"mean in Chinese?A
A.迁徙
B.定居
C.冬眠
D.重生
66.Today we have fewer birds becauseC.
A.lots of birds are often ill
B.people kill lots of birds
C.there are fewer places for birds
D.other animals eat them
67.Which of the following statements is NOT true?A
A.All birds fly to warmer places every year.
B.Some birds have to fly to warmer places in autumn.
C.Some birds can fly a long way to other countries.
D.About 600kinds of birds migrate in the world.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.I'm sure that you can make great progressas long as (只要) you work hard.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.有英国友人问你‘'How are you?",你应回答:"    ".(  )
A.I'm fine,thanks.B.I'm fifteen.
C.Nice to meet you.   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.-Did Miss Lee leave a message?
-Yes.She wanted to know       .(  )
A.why Sally missed the final practice
B.why did Sally miss the final practice
C.what Sally missed the final practice

查看答案和解析>>

同步练习册答案