精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
2.Height is just one of the features your genes (基因) decide.In fact,because you have two parents,your genes provide you a height that usually lands somewhere between the height of each parent.If both your parents are tall,then most probably you will be tall,too.But if you have questions about how tall you're going to be,ask your doctor if he or she can help you find them out.
But genes don't decide everything.For example,eating an unhealthy diet can keep you from growing to your full potential (潜力).Getting plenty of sleep and enough exercise will help you grow to the expected height.
It's natural that you're wondering how fast you should grow.There's no perfect or right answer.Generally speaking,kids grow about 6cm a year between age 3and the time when they start puberty.
Your doctor will know how your growth has been going over the years.2cm here and 3cm there make a little difference to the height you're at now.How have you been growing up to this height?What other changes may your body be going through?
Don't be amazed if you seem to have grown a lot in a very short time.Everyone has a growth spurt (高峰) during puberty.The age for starting puberty is about 10for girls and about 11for boys.But it can be earlier or later-between 7and 13for girls and 9and 15for boys.
You'll usually begin to notice that you're growing faster about a year after your body starts to show the first changes of puberty.
41.If you want to know how tall you should grow,B.
A.you should have enough exercise
B.you can ask doctors for help
C.you should take some special medicine
D.you can record your growth during puberty
42.The Chinese for the word"puberty"isD.
A.童年时期         B.婴幼儿时期
C.习惯养成期        D.生长发育期
43.This passage is mainly aboutD.
A.how the genes work in your body
B.how your parents'height influence you
C.how you look like your parents
D.how you grow to a certain height
44.After reading this passage,we can explainC.
A.how good it is to be a doctor
B.how much sleep time we need
C.why genes can't decide everything
D.what healthy diet is
45.Which is NOT mentioned in the passage?C
A.Your height most probably depends on how tall your parents are.
B.Girls'age for starting puberty is usually earlier than that for boys'.
C.The features showing the first changes of puberty between boys and girls are different.
D.You may be amazed sometimes when you grow too fast.

分析 这篇短文主要讲述了人的身高问题,通过短文我们可以知道,你的身高大部分依赖于你父母的身高,女孩的青春期一般比男孩子早,你可能有时对于自己长得过快感到惊讶.

解答 41.B 细节理解题.根据But if you have questions about how tall you're going to be,ask your doctor if he or she can help you find them out.描述,可知如果你想知道自己能长多高,可以去请教医生.故选B.
42.D 词义猜测题.联系前文kids grow about 6 cm a year between age 3 and the time描述,可知此处指的是,从三岁到…每年长6厘米的这段时期,三岁本来就是童年,故不能说三岁到童年期,排除A;选项B,三岁到婴幼儿时期,不符合常理;本文介绍的身体成长,和习惯没关系,故排除C,所以此处应该是从三岁到生长发育期,故选D.
43.D 主旨大意题.阅读短文内容可知,这篇短文主要谈到了人如何长高的问题,选项A基因是如何在你的体内工作的;选项B你父母的高度是如何影响你的; 选项C你如何看起来像你的父母的,描述都很片面,不能涵盖整篇文章的内容;选项D,你如何长到一定的高度符合文章的主要内容.故选D.
44.C 细节理解题.阅读短文第一句Height is just one of the features your genes (基因) decide及But genes don't decide everything.结合文章内容可知,这篇短文告诉我们基因只是影响你身高的一个因素,文章下面具体说明了原因,故C为什么基因不能决定一切是正确的;选项A作为一个医生多好啊;.选项B每天睡几个小时的觉; 选项D健康的饮食习惯是什么,选项A,B,C和文章的主题是没有关系的.故选C.
45.C 细节理解题.阅读短文可知,根据If both your parents are tall,then most probably you will be tall,too.可知选项A:你的身高大部分依赖于你父母的身高在文中提到了;根据The age for starting puberty is about 10for girls and about 11for boys可知选项B:女孩的青春期一般比男孩子早在文中提到了;根据Don't be amazed if you seem to have grown a lot in a very short time可知选项D:你可以有时对于自己长得过快感到惊讶在文中提到了,只有选项C男生和女生的青春期的第一变化是不同的,没有提到,故选C.

点评 本文是一篇健康保健类文章.做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.--My sister and I will go to the zoo tomorrow.
--_______.Shall we go together?(  )
A.So will I.B.So do I.C.So I am.D.So am I.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.There were four famousinventions(invent) in the history of China.Paper was one of them.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.A few weeks ago,a group of us decided (81)to go (go) abroad together for a holiday.When we (82)were waiting (wait) in the queue at passport control,I suddenly (83)realized (realize) that I had left my passport at home.So I (84)must/had to get (get) it back.I rang my parents,but they (85)were working (work) in the garden outside.Luckily,my mother finally heard the phone.My passport (86)was found (find) in my trousers pocket.My mother said,"If you take a taxi this minute you (87)will be (be) able to get on the plane in time."I (88)ran (run) all the way to the plane and when at last I (89)got (get) on it,the other passengers (90)started (start) clapping.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

4.Once upon a time,there was a lazy poor man living in a small house with spider webs(网) on the walls and mice running around.People(1)Ccoming into such a dirty place and the poor man was lonely and
(2)B every day.He thought he was unhappy(3)Dpoverty(贫穷).
One day,the poor man dropped in on (4)Awise old man and asked him for advice about(5)Dhis life.The old man gave him a vase and said,"This is a magic vase (6)Bwill bring you(7)D.
The poor man looked at the vase(8)A.He wondered (9)Ca vase in his poor house.(10)C he didn't want to throw away such a beautiful vase,so he brought it home and put it on the table.
"(11)Anot right for something (12)Dbeautiful to be empty."The poor old man looked at the vase and thought.Then some flowers (13)Binto it.That made the vase even (14)C."How can I have the vase next to a spider web?"he continued.At this,he started to clean the house and paint the walls.His house turned (15)B a comfortable place immediately.
The old man cheered up and he suddenly realized why he was unhappy.From then on,he worked hard and his life got better and better.
1.A.avoidB.avoidsC.avoidedD.have avoided
2.A.sadlyB.sadC.sadnessD.sadder
3.A.becauseB.asC.sinceD.because of
4.A.aB.anC.theD./
5.A.to changeB.changesC.changedD.changing
6.A./B.thatC.whatD.who
7.A.happyB.happierC.happilyD.happiness
8.A.in surpriseB.surprisingC.surprisedD.surprise
9.A.why would he needB.why will he needC.why he would needD.why he needs
10.A.ButB.OrC.HoweverD.So
11.A.It'sB.ItsC.ItD.It was
12.A.veryB.suchC.quiteD.so
13.A.were puttingB.were putC.have putD.had put
14.A.beautifullyB.beautifulC.more beautifulD.more beautifully
15.A.inB.intoC.onD.around.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.-Jenny,do you know        WeChat(微信)was created by?
-By Zhang Xiaolong,right?(  )
A.WhatB.WhoC.WhoseD.Which

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.Many cities in China are suffering from the haze.The form below is about the air quality data(空气质量数据) in 2012(366days)and in 2015(365days).So we have     more days with poor air in 2012 than 2015according to the form.(  )
Percentage (比例)In 2012In 2015
Numbers of days with good air:number of days aound the year40%40%
Numbers of days with poor air:Number of days with good air20%10%
A.elevenB.thirteenC.fifteen

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.They preferred ______ rather than ______ a bike.(  )
A.to walk; to rideB.walking; riding
C.to walk; rideD.walking; to ride

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.---Who is the woman in apurple(紫色的) dress?---Oh,she is my aunt.

查看答案和解析>>

同步练习册答案