精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

阅读短文,选择正确答案(每题2分)

A) LiYugang dresses like a woman and sings like a bird. He won the third prize in CCTV’s Star Road in 2006. He sings folk songs. However, he seems to have the spirit of Mei Lanfang. In fact, the young man had learnt something from Mei Lanfang’s students. People in China usually don’t like cross-dressing(反串). But people are really surprised at Li’s beauty and grace when he sings and dances.

B) Do you know who invented QQ? It was Ma Huateng. He was born in Guangdong in 1971. He chose computer science when he entered Shenzhen University in 1989. He worked as a computer programmer for a company in Shenzhen for five years after he graduated in 1993. Later he left the company and started his own company in 1998.

C) Yue Fei was a famous hero of Southern Song Dynasty. He was born in a poor family in Henan Province. He was very brave and won many battles with his soldiers. But Qin Hui killed Yue Fei for Mo Xuyou. Later a temple about Yue Fei was built in memory of him at the foot of Qixia Ling by the West Lake, in Hangzhou.

1.Who did Li Yugang once learn from according to the passage?

A. Mei Lanfang. B. Mei Lanfang’s students.

C.Mei Yanfang’s students. D.Mei Lanfang’s friends.

2.The underlined word “grace” means____________ in Chinese.

A. 粗犷 B. 做作 C. 傲慢 D. 优雅

3.From the passage, we know Yue Fei_____________.

A.was not born in a rich family

B. was not brave

C.killed Qin Hui

D. built a temple

4.Ma Huateng set up his own company when he was____________.

A. 18 B.22 C. 27 D. 42

5. Which of the following is TRUE?

A. Li Yugang invented QQ.

B.Ma Huateng used to work as a computer programmer for a company.

C. Li Yugang won the first prize in CCTV’s Star Road.

D. Yue Fei seldom won battles with his soldiers.

 

1.B

2.D

3.A

4.C

5.B

【解析】

试题分析:这篇文章主要讲了李玉刚,马化腾和岳飞的个人情况。

1.细节理解题。根据he young man had learnt something from Mei Lanfang’s students.可知选B。

2.细节理解题。根据But people are really surprised at Li’s beauty and grace when he sings and dances.

但是当他唱歌和舞蹈时,人们很惊讶他的美丽和优雅。可知应选D。

3.细节理解题。根据He was born in a poor family in Henan Province. 故选A。

4.细节理解题。根据Later he left the company and started his own company in 1998.He was born in Guangdong in 1971. 可知故选C。

5.归纳理解题。通过He worked as a computer programmer for a company in Shenzhen for five years after he graduated in 1993. 故选B。

考点:故事类阅读。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:2014-2015学年辽宁丹东第七中学八年级上期中英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

Last Sunday evening, I went to town with my mother. After we bought lots of things, we went out the supermarket and found it was raining hard. But we had no umbrella. Just when we were trying to get into a taxi, a strange old man came up to us. He was carrying a nice umbrella and he said he would give the umbrella to us for one dollar. He said he lost his wallet and needed some money to take a taxi to go back home.

My mother didn’t believe what he said at first, and asked him a lot of questions and then gave him a dollar. But the man didn’t get into a taxi. We followed him and found he went into a club and bought himself a glass of whiskey with the dollar. After he drank it, he put on his hat and took one of the many wet umbrellas there and went off with the new one. Soon after that, he sold it again.

1.What’s the weather like that day?

A. It was windy. B. It was sunny. C. It was rainy.

2.In fact, the old man wanted to get money to ______.

A. buy a wallet

B. buy some whiskey

C. buy an umbrella

3.The old man got ______ from the writer’s mother.

A. one yuan

B. one dollar

C. two dollars

4.From the passage, we can know that the old man was ______.

A. not honest B. friendly C. helpful

5.The underlined word “strange” means ______ in Chinese.

A. 可怜的 B. 喝醉的 C. 陌生的

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年辽宁丹东第七中学九年级上月考1英语试卷(解析版) 题型:单项填空

----How do you learn English, Toby?

---I often practice English _____ talking _____ my American friends.

A. in; to B. by; of

C. by; with D. by; about

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年辽宁丹东第七中学七年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空

—Your pen is very nice.—________________.

A. OK B. No, it isn’t

C. Thank you D. Yes, it is.

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年辽宁丹东第七中学七年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空

There is a pen ______some pencils on the desk.

A. are B. and C. but D. to

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年贵州黔西沙窝中学九年级上第一次月考英语试卷(解析版) 题型:句型转换

根据要求进行句型转换。(每空一词)

1.Tea is produced in many different areas in China.(对划线部分提问)

______________is tea___________________ in China?

2.The sun is bigger than the moon. The teacher told us.(合并为一句)

The teacher told us______________the sun_____________bigger than the moon.

3.He speaks so quickly that I can’t understand him.(改为同义句)

He speaks ______________quickly for me ________________understand him.

4.My life has changed a lot in the last three years..(改为一般疑问句)

________________your life_______________a lot in the last three years?

5.Her son used to play the piano..(改为否定句)

Her son _______________ _________________to play the piano.

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年贵州黔西沙窝中学九年级上第一次月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空

He does not talk or laugh loudly ______ public.

A. on B. in C.at D.during

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年贵州黔西沙窝中学九年级上第一次月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空

He wasn’t able to arrive on time__________the heavy snow.

A. because B. because of

C. if D. so

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年福建龙岩第二中学八年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空

Excuse me, may I ask you some questions, Jane? OK, _______.

A. go out B. come up

C. go ahead D. come out

 

查看答案和解析>>

同步练习册答案