2.The tradition of"suspended coffee"(待用咖啡) begun in Italy increased in popularity after the Second World War.The idea of suspended coffee has become a hit with coffee shops in Europe and North America on the Internet.The Facebook page alone has more than 28,000"likes."
How about buying a cup of coffee for someone you'll never meet?A customer-in-need can then later ask if there is a"suspended coffee"and have a hot drink without having to pay for it.
Inspired by the success of"suspended coffee"as an act of kindness to a stranger,a restaurant in Xi'an,Shaanxi province has started to offer"suspended lunch".
Gao Wenqi's restaurant allows customers to buy up to 30portions (份) of free lunches each day.Each free lunch costs 20yuan (3.2$)."If nobody comes to take the prepaid lunch,we will stop the program and donate them to those in need in the community".
An old man came to have the free lunches on Sunday,April 14."I am worried that some people may take advantage of the opportunity,but I believe it is worthwhile (值得的) if we can help only one person."GaoWenqi said.
Sociology scholar Chen Li spoke highly of"suspended fast food"on his Weibo on April 12.A famous reporter from CCTV also gave support to the charity program on Weibo.This story will warm you better than a coffee or a meal in a cold winter day.
38."Suspended coffee"was first begun inB.
A.China
B.Italy
C.North America
D.Europe
39.The underlined word"them"refers toD.
A.the customers
B.3.2dollars
C.the prepaid coffee
D.the prepaid lunches
40.From the passage,we know thatA.
A.the prepaid lunches are offered for free
B.if nobody comes,they will throw away the prepaid lunches
C.no one came to take the prepaid lunches,so the owner stopped the program
D.the idea of suspended lunches has more than 28000"likes"on the facebook page
41.The passage mainly tells us to offer othersC.
A.free coffee
B.only free fast food
C.different helps
D.warm clothes.
分析 文章大意:这是一篇社会文化阅读.主要介绍"待用咖啡"的情况,待用咖啡是人们在咖啡馆消费时额外购买的咖啡,留待其他可能比较贫困的人士享用.这个传统起源于意大利,并从二战开始慢慢流行起来.国内高文琪的餐厅发起了类似待用咖啡的待用快餐公益活动.让人感到温暖.
解答 38.答案:B.细节理解题.根据The tradition of"suspended coffee"(待用咖啡) begun in Italy increased in popularity after the Second World War第二次世界大战后,在意大利开始的"待用咖啡"的传统越来越受欢迎.答案是B.
39.答案:D.细节理解题.根据If nobody comes to take the prepaid lunch,we will stop the program and donate them to those in need in the community"如果没有人来参加预付午餐,我们将停止这个计划,并将其捐赠给需要帮助的人.可知,them指代的是the prepaid lunch预付费的午餐.答案是D.
40.答案:A.细节理解题.根据Gao Wenqi's restaurant allows customers to buy up to 30 portions of free lunches each day高文琪的餐厅每一天让顾客购买到30份的免费午餐.可知预付午餐免费提供.答案是A.
41.答案:C.主旨大意题.根据but I believe it is worthwhile (值得的) if we can help only one person.但我相信如果我们能帮助一个人是值得的.可知应该是提供给其他人不同的帮助.答案是C.
点评 阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.根据所给问题选择正确选项完成试题.