Sharon has been a serious runner for six years. She has completed three marathons and several shorter races. Each week she runs about 20 miles.
Her favorite shoes? A $25 pair of Champion shoes she bought at Target. “I like running in simple shoes,” she said, “The more you pay, the more trouble you get.” She is right. Money often buys higher-quality goods, but not when it comes to running shoes.
Over the last forty years, running has been popular as a leisure (闲暇的) sport. In 2009, 476,000 runners took part in a marathon. In 1976, the number was just 25,000. Sales of running shoes reached a record $ 2.36 billion in 2009, 60 percent more than ten years earlier.
But some of those dollars may not have been well spent. In 2007, Scottish researchers tested running shoes at three price levels, ranging from $80 to $150, and found that low-cost and mid-cost shoes within the same brand protected runners’ feet just as well as high-cost ones, sometimes even better.
“The common idea is that if you pay more, you will get better shoes,” said Abboud, director of the Institute of Motion Analysis and Research at the University of Dundee in Scotland, “Our research did not show that.” Professor Abboud and his colleagues have just completed a similar study, as not yet published, with nearly the same results.
If you want to run well and run safely, consider fit first and price last. “You want a shoe that helps you keep a balanced position,” said Mark Montgomery, manager of the JackRabbit Sports store in Union Square in New York, “A more expensive shoe is not always the solution.”
“The less you think about a shoe, the better,” said Ms Bakoul, a marathoner.
1.According to Sharon, ________.
A. expensive shoes will give you more trouble
B. higher-quality shoes will protect your feet better
C. takin
g part in marathons is very important for runners
D. running about 20 miles a week is the best for your health
2.From the passage the reason why much money is not well spent is that ________.
A. it was spent on running
B. it was spent on high- cost shoes
C. running needs the cheapest shoes
D. money often buys higher-quality goods
3.From the passage we can infer __________.
A. running as a leisure sport will be no longer popular
B. Professor Abboud thinks the common idea is right
C. Ms Bakoul is against the research results
D. Mark Montgomery agrees with Sharon
4.What’s the best title for the passage?
A. The More, the Better B. Run Well and Run Safely
C. The Less, the Better D. Fit First and Price Last
1.A
2.B
3.D
4.D
【解析】
1.】细节理解题。根据“The more you pay, the more trouble you get.” 描述,可知选A。
2.】细节理解题。根据文中所说“有些钱没有花费好。经研究发现同一个品牌的中、低档跑鞋的效果和高档的一样好,甚至更好”可知花费在高档鞋上的钱没有话费好,故选B。
3.】细节理解题。根据倒数第二段文中Mark Montgomery说的“你想要帮你保持平衡的鞋,贵一点的鞋并不能总是解决问题。”和第二段中Sharon “你花的越多,你得到的麻烦越多”,都说明跑鞋不是越贵越好。故选D。
4.】主旨大意题。根据全文提到“合适些才是最好的鞋”和文中“If you want to run well and run safely, consider fit first and price last.”可知选D。
考点:考查人生百味类阅读。
科目:初中英语 来源:2014年北京市延庆县中考一模(初中毕业考试)英语试卷(解析版) 题型:书面表达
根据中文和英文提示,写一封意思连贯、符合逻辑、不少于50词的回信。
信的开头和结尾已给出,其词数不计入所要完成的回信内。所给英文提示词语仅供选用。请不要写出你的校名和姓名。
假如你叫张华,最近和美国朋友Jim通过邮件谈论各自老师的情况,他想了解你最喜欢的老师。请你根据他的问题回复邮件。
提示词语:tall, big, friendly, be strict with, encourage
1)Which teacher do you like best in your school? English teacher? History teacher? Music teacher?Or…?
2)What does she/he look like?
3)Why do you like her/him?
Hi! Jim,
I’m glad to hear from you.______________________________________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
Yours,
Zhang Hua
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年北京市平谷区中考二模英语试卷(解析版) 题型:单项填空
—Would you like to go to the park with me?
—I’d love to, ________ I’m afraid I have no time.
A. so B. or C. and D. but
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年北京市密云县中考二模英语试卷(解析版) 题型:单项填空
—Oh, you look tired. Why?
—I ________ to the Great Wall yesterday. It was really wonderful.
A. went B. will go C. goes D. go
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年北京市密云县中考二模英语试卷(解析版) 题型:单项填空
Kate and Alice are good friends. ________ often help each other.
A. They B. Them C. Their D. Theirs
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年北京市密云县中考一模英语试卷(解析版) 题型:单项填空
—Could you tell me _______, Mary?
—Of course. Go straight, and you’ll see it on your right.
A. where is the cinema B. where the cinema is
C. where was the cinema D. where the cinema was
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年北京市密云县中考一模英语试卷(解析版) 题型:单项填空
—What will you do after school this afternoon?
—I ____
__ basketball with my friends.
A. play B. am playing C. will play D. played
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年北京市大兴区中考一模英语试卷(解析版) 题型:单项填空
—Would you like ______for a walk with me after school?
—Sure, I’d love to.
A. goB. goneC. goingD. to go
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年北京市东城区中考一模英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
Christmas Love
Each December, I promised to make Christmas a relaxed and peaceful experience. I didn’t spend too much time on card writing, endless cooking and decorating. Yet still, I found myself tired, unable to enjoy the valuable family moments, and of course, to understand the true meaning of .
Christmas came again. My son, Nicholas, was in primary school that year. It was a very season for a six-year-old. For weeks, he’d been memorizing songs for his school’s “Winter Celebration.” All the parents were invited to be present at their show.
I didn’t have the heart to tell him I’d be working. Unwilling to his shining moment, I spoke with his teacher. She told me there’d be a dress rehearsal(彩排) the morning of the presentation. All unable to be present that evening were welcome to come then.
So, on the of the dress rehearsal, I arrived ten minutes early. Around the room, I saw several other parents. Because the public school system had long stopped referring to the holiday as “Christmas”, I didn’t anything other than fun. So, when my son’s class rose to sing “Christmas Love”, I was a little bit surprised by its title.
Nicholas was excited, as were all of his classmates. Those in the front row held up large letters, one by one, to out the title of the song. As the class would sing “C is for Christmas,” a child would hold up the letter C. Then, “H is for Happy,” and on and on all the children presented the complete message “Christmas Love”.
The show was going smoothly, until suddenly, a small, quiet, girl in the front row held the letter “M” upside down — totally not knowing her letter “M” appeared as a “W”. The audience(观众) laughed at this little girl’s . But she had no idea why they were laughing at her, so she stood tall, holding her “W”. The laughter continued until the last letter was raised, and we all saw it together. A sudden came over the audience and eyes began to widen. At that moment, we understood why we were there and why we the holiday.
For when the last letter was held high, the message read loud and clear: “CHRIST WAS LOVE”.
1.A. familyB. loveC. ChristmasD. school
2.A. freshB. excitingC. successful D. golden
3.A. missB. wasteC. forget D. change
4.A. officersB. childrenC. teachersD. parents
5.A. morningB. noonC. afternoonD. evening
6.A. enjoyB. expect C. findD. have
7.A. spell B. pick C. checkD. carry
8.A. sinceB. before C. untilD. when
9.A. letterB. mistakeC. appearance D. gesture
10.A. politelyB. honestlyC. quietly D. proudly
11.A. cryB. angerC. silence D. sadness
12.A. celebratedB. rememberedC. inventedD. recorded
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com