精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
8.Dear Julie,
Last weekend was a busy time for our family.
On Saturday my parents went shopping for clothes at the mall.My brother Gray played basketball with his friends.My sister Gina stayed at home in the morning and played the piano.I stayed at home,too.I studied for a math test.In the afternoon I went to the beach.On Saturday night,my family and I had dinner at home.Then we went to the movies.
On Sunday morning,my family stayed at home.My sister and I cleaned our room,and my brother played computer games.In the afternoon my grandparents visited us.We were happy to see them.They stayed at our house for dinner.After dinner,we watched TV.I was tired on Sunday night.I went to bed early.
David

阅读短文,判断正(T)误(F):
31.David stayed at home on Saturday morning.T
32.Julie is Gary's sister.F
33.On Saturday evening David and his family went to the movies.T
34.Gary cleaned his room on Sunday morning.F
35.David went to visit his grandparents on Sunday evening.F.

分析 文章大意:
我的妹妹Gina周六早上在家,我在周六的上午也是待在家里.
在周六晚上,我们一家人吃晚饭,之后去看电影.
周日上午我和妹妹在收拾房间,哥哥Gray在打电脑游戏.周日中午爷爷奶奶来拜访我们.

解答 31.T,推理判断题,文中提到"I stayed at home,too"我在周六的上午也是待在家里,所以此题正确.
32.F,推理判断题,文中提到"My sister Gina stayed at home in the morning"我的妹妹Gina周六早上在家,所以我妹妹是Gina,不是Julie,所以此题错误.
33.T,推理判断题,文中提到"On Saturday night,my family and I had dinner at home.Then we went to the movies"在周六晚上,我们一家人吃晚饭,之后去看电影,所以此题正确.
34.F,推理判断题,文中提到"My sister and I cleaned our room,and my brother played computer games"周日上午我和妹妹在收拾房间,哥哥Gray在打电脑游戏,所以此题错误.
35.F,推理判断题,文中提到"In the afternoon my grandparents visited us"周日中午爷爷奶奶来拜访我们,并不是我们拜访爷爷奶奶,所以此题错误.

点评 对于判断对错题,一定要记得首先通读全文,了解文章大意,然后再根据文章关键词,关键句,掌握细节问题,并进行推理判断,再去回答具体的问题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.-What does a secretary usually do?
-A secretary ________.(  )
A.takes notes and answers phones
B.sells things to people in a shop
C.makes things in a factory
D.cooks food for people

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.Tea is ________ drink in the world besides water.(  )
A.popularB.more popular
C.most popularD.the most popular

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.My parents often tell me we should look after small creatures.(保持句意基本不变)
My parents often tell me we shouldtake care of small creatures.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.Where is Gina?She             .(  )
A.likes footballB.often plays soccer
C.is a good playerD.is playing soccer

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.In fact,thereismuch drink in the glass.(be)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.Look!Jim and Mary       the classroom.(  )
A.is cleaningB.are cleaningC.clean

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.I can seemyself (I)when I look into the river.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.A:________ do you go to visit your grandparents?
B:Less than three times a month.(  )
A.How longB.How oftenC.How muchD.How many

查看答案和解析>>

同步练习册答案