分析 文章大意:这是一篇人物生活类阅读,主要介绍汤姆和他妹妹的兴趣爱好.汤姆喜欢足球和篮球,他最喜欢的是少林足球,希望长大后能够成为最好的足球运动员.她妹妹喜欢唱歌,不喜欢运动.
解答 61.答案:A.细节理解题.根据第一行Tom is a student.He has a happy family.He only has a little sister,Lily.She is only five.She can't go to school now.Tom's parents love them very much.汤姆是一个学生.他有一个幸福的家庭.他只有一个妹妹,莉莉,她只有五岁.她现在不能上学.汤姆的父母非常爱他们.可知,有四口人.选A.
62.答案:C.细节理解题.根据第一行Tom is a student.He has a happy family.He only has a little sister,Lily.She is only five.She can't go to school now.Tom's parents love them very much.汤姆是一个学生.他有一个幸福的家庭.他只有一个妹妹,莉莉,她只有五岁.她现在不能上学.汤姆的父母非常爱他们.可知,可知,汤姆是莉莉的哥哥.选C.
63.答案:D.词语猜测题.根据上句Tom likes sports.And he plays soccer and basketball well.After school he often plays soccer with his classmates.汤姆喜欢运动.他踢足球和篮球.放学后他经常和同学踢足球.可知,应该"最喜欢的"电影是少林足球.选D.
64.答案:D.细节理解题.根据第二段Tom likes sports.And he plays soccer and basketball well.After school he often plays soccer with his classmates.汤姆喜欢运动.他踢足球和篮球很好.放学后他经常和同学踢足球.可知,汤姆踢足球和打篮球很好.选D.
65.答案:C.推理判断题.根据前面His favorite movie他最喜欢的电影,及第二段最后一句I want to be the best soccer player like Zhou Xingchi in the movie.我想成为最好的足球运动员,像电影里的周星驰.可知,Shaolin Soccer是一部电影.选C.
点评 阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.根据所给问题选择正确选项完成试题.
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| Alice | In my free time,I like cycling,watching TV,going for a walk with my friends,swimming and skating.I like the summer holiday.I have much free time in summer. |
| Anna | Hi!I'm 13.I like swimming,cycling,playing soccer,playing chess(象棋)and reading.My favorite book is Narnia by C.S.Lewis. |
| Jane | I have a lot of free time after I finish my homework every day.In my free time,I like drawing best.And I also like cycling,writing stories and listening to music.Sometimes I enjoy going shopping with my mother. |
| Kate | I do lots of sports during my free time.For example,cycling around the community playing basketball with my brother and jogging(慢跑)around the park.I also love reading.The book I like best is The Magic Faraway Tree. |
| Lucy | In my free time I dance ballet.It's my favorite.I go to a ballet school twice a week.I want to be a great ballet dancer like Galina. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com