精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
16.阅读短文,根据短文内容,从短文后的五个选项中选出能填入空白处的最佳选项.选项中有一项为多余选项.
When he was 16,his father seriously said to him,"I'll give you whatever you want before you are 18.(45)D,and you should give me whatever I want."When his 18th birthday was coming,the young man began thinking about looking for a job.So he sent his resume(简历)to many companies on the internet.But most got no reply.
By chance,one of his friends was looking for someone,who could carry eggs in the supermarket,for one Yuan a box.Facing lots of difficulties in getting a job,he said,"(46)A.At least I can make some money for the cost of my car."Then every day,he drove his car to work in the supermarket.He did that for three months.
Later,he heard that a newspaper was looking for a network technician.(47)B.But they were also worried about his school education.He practiced his skill right in front of the computer.(48)E.He started to work the next day,and became the leader of network office in a year.
And now,the 23-year-old man is a boss.In January 2005,he started a magazine for children.And the only writer was his father.

A.I'll take this job
B.So he asked for it
C.He liked his car very much
D.But after that,I won't care much about you
E.He showed the managers web pages he had planned.

分析 文章大意:短文介绍一名男孩的励志故事,他通过自己的努力取得了极大的成功.在男孩在16岁的时候,他的父亲对他说:"在你18岁之前,无论你想要什么我都会给你,但是之后,我将不会照顾你.并且我想要什么,你都要给我."在他18岁之后,他经过努力,终于找到一份好的工作,成为一名成功的人,他为儿童创办了一本杂志,唯一的作者是他的父亲.

解答 45.答案D.细节理解题.根据When he was 16,his father seriously said to him,"I'll give you whatever you want before you are 18.(45),and you should give me whatever I want可知,当他16岁的时候,他的父亲对他说:"在你18岁之前,无认你想要什么我都会给你…并且我想要什么,你都要给我."缺少的句子前后为转折之意.故应寻找有转折之意的选项与其对应,选项D以But转折,带入后可知,但之后我将不会照顾你并且我想要什么,你都要给我."符合语境,故选D
46.答案A.细节理解题.根据"At least I can make some money for the cost of my car."Then every day,he drove his car to work in the supermarket."可知至少他有钱支付汽车的费用并且从他开车去超市工作,可推断出他接受了这份工作.故选A
47.答案B.细节理解题.根据"But they were also worried about his school education"可知别人他们担心他的学业成绩,由此可推断出只有他申请了这份网络技术师的工作,才能使招聘者担忧他的学业成绩,因此应填他申请了这份工作.故选B
48.答案E.细节理解题.根据"they were also worried about his school education.He practiced his skill right in front of the computer"可知他们担心他的学业成绩,他便在电脑前练习操作能力,后文紧接着"He started to work the next day"他第二天就工作了,因此中间缺少招聘者从担忧到接受他的过渡,所以应为他向经理展示了他的网页设计计划才说服了他们成功得到了这个职位,同时这也是他在电脑前练习操作能力的成果,前后呼应.故选E

点评 快速阅读全文,掌握文章大意,并认真阅读题目,把握好相关文章细节,做出正确解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.---Have you been to Suning Plaza(苏宁购物中心)in our city?
---No.Although it____for more than a week,I'm far too busy to go there.(  )
A.has startedB.has been onC.has been openD.has opened

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.A man was looking for things of the old times.One day he came to a village and found a blue bowl.It looked very old.The bowl was on the ground and a cat was drinking milk from it.A farmer,the owner of the cat,was sitting beside the bowl.The man did not want the farmer to know that he was interested in the bowl.So he said to him in a soft voice,"What a nice cat you have!Will you sell it to me?"
"How much will you give me for the cat?"the farmer asked.
"Thirty dollars.Would that be enough?"Later,the farmer agreed.After he paid the farmer,the man said,"This cat is used to eating with his bowl.May I take this bowl with the cat?"But the farmer said,"I'm sorry I can't give you the bowl.Thanks to the bowl,I have sold thirty cats."

66.What does the sentence"A man was looking for things of the old times"mean?C
A.He lost things in the past and wanted to get them back.
B.He liked talking to old people.
C.He liked keeping old things.
67.Why did the man want to buy the cat?C
A.He liked it better than the bowl.
B.It was sold with the bowl.
C.He thought he could easily get the bowl after he bought the cat.
68.After he bought the cat,the man asked for the bowl,because he thoughtB.
A.the cat couldn't live without the bowl     
B.the farmer didn't know the value of the bowl
C.the bowl should go with the cat
69.The farmer kept the bowl so that he couldB.
A.let another cat use it            
B.sell more cats             
C.sell more bowls
70.From the story we can see that the farmerC.
A.had only one bowl              
B.didn't like cats             
C.was cleverer.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.一 I didn't see you at the meeting yesterday.Why?
一I ________ for an important telephone call at that moment.(  )
A.waitB.waitedC.am waitingD.was waiting

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.-Dear,what about going to the beaches for vacation?
-Great!_______we're lying on the beach in the sun,enjoying music.It must be great fun!(  )
A.PretendB.PromiseC.MentionD.Imagine

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.昨天他直到半夜才写完信.
Hedidn't finish the letteruntil midnight yesterday.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.Yang Jiangtranslated(翻译)many foreign books into Chinese in her life.Among them,Don Quijote(《堂吉诃德》)is the most famous one.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.      beautiful place Mount Lang is!Thousands of visitors come here to spend their holidays every year.(  )
A.what aB.whatC.how

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.He knows the story very well,for he _______ it again last week.(  )
A.readsB.readC.to readD.reading

查看答案和解析>>

同步练习册答案