精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

B(2015 •河南安阳二模) 

Shopping for clothes is not the same experience for a man as it is for a woman.A man goes shopping because he needs something. All men simply walk into a shop and ask for what they want. If the shop has it,the salesman quickly finds it,and the business of trying it on continues at once. All being well,the deal can be and often is completed in less than five minutes.

For a man,small problems may begin when the shop does not have what he wants. Then,the salesman tries to sell the customer something else. “I know this jacket is not the style (款式) you want,sir,but would you like to try it for size? It happens to be the colour you mentioned. ?,Few men have patience with this treatment,and the usual reply is,uThis is the right colour and maybe the right size,but I should be wasting my time and yours by trying it on. ”

However,a woman does so in the opposite way. Her shopping is not often based on (以......为基础) need,and she is only“having a look around”. She is always open to persuasion;really she believes in what the saleswoman tells her. She will try on any number of things. Most women have an excellent sense of value when they buy clothes. They are always on the lookout for the unexpected sale. Faced with a roomful of dresses,a woman may easily spend an hour going from one room to another,often going back over again,before choosing the dresses she wants to try on. It is always tiring,but obviously (明显地) enjoyable. Most dress shops provide chairs .for the waiting husbands.

4. The shopping deal for a man is completed in less than five minutes because .

   A. he can try it on quickly   B. the shop sells very cheaply

   C. the salesman quickly finds it   D. he can buy what he really wants

5. What does a man usually do when there is no jacket he wants in a shop?

   A. He does not buy anything. B. He tries on something else.

   C. He buys another he doesn’t like. D. He follows the salesman's advice.

6. What does the underlined word “persuasion” mean in the passage?

   A. 答复   B. 劝说   C. 请求   D. 逼迫

7. What does the passage tell us about women shoppers for clothes?

   A. They know what they want to buy. B. They listen to advice but never take it.

   C. They welcome suggestions from others. D. They hardly consider buying cheap clothes.

8. According to the passage,we can learn that .

   A. a man often buys what he doesn’t need   

   B. a man's shopping is often based on need

   C. a woman's shopping is never based on need   

   D. a woman goes shopping to look for cheap things

4. D解析:通读第一段可知,一个男人能够在不到五分钟的时间里完 成购物,是因为他会买他真正想要的东西,故答案为D.

5. A解析:通读第二段可知,如果商店里没有他想要的夹克,他不会买任何其他东西,故答案为A.

6. B解析:画线的词是persuasion , 结合卞文中的“...she believes in what the saleswoman tells her” 可推断,她总是乐于接受“劝说”,相信售货员对她说的话,故答案为B

7. C 解析:由第三段中的“She is always open to persuasion;really she believes in what the saleswoman tells her."可推断答案为C.

8. B 解析:由第一段中的“A man goes shopping because he needs something. ”可知答案为B.

题目来源:2016年周测月考直通中考周内课时练九年级英语下册外延衔接版 > 周测月考卷3 Module 3阶段性测试

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

9. (2015 •四川南充) We don't know when next week. Please call me when he arrives.

   A. will he arrive   B. does he arrive

   C. he will arrive   D. he arrives

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

9. (2014 •福建漳州) Since Project Hope started,it millions of children to come back to school.

   A. has helped   B. helped   C. is helping

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

6. (2015 •湖北宜昌)

Internet business traditional business in the past few years?

—-Not really.

   A. Does;beat   B. Will;beat   C. Has;beaten   D. Is;beating

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

13. (2015 •湖南长沙) There will be cars in the city because people will prefer the subway.

   A. fewer   B. less   C. more

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

I .单项选择(15小题,共15分)

1. (2015 •浙江杭州) Ben was helping his mother when the rain began to beat heavily the windows.

   A. below   B. across   C. behind   D. against

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

9. (2014 .重庆 A 卷) Children sit in the front seat of a car. It's too dangerous.

   A. need   B. needn’t   C. must   D. mustn't

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

6. (2014 •江苏苏州) The park is far away from here indeed. It's about walk.

   A. a three hour   B. a three hour's   C. a three-hours   D. a three-hour

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

6. (2014 •湖北十堰) We are glad to hear that the terrorists by the brave policemen several days ago.

   A. are caught   B. were caught   C. have been caught   D. are going to be caught

查看答案和解析>>

同步练习册答案