精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
3.Susan had long blonde hair and big blue eyes.So did most of the other girls in her school class,which troubled her a lot."I look like everyone else!I'm not special!I'm boring!"Susan complained(抱怨) to her mother.
She decided to try to make herself look different.She painted big pink spots on her neck and when she didn't get attention,she stuck a long plastic nose on top of her real nose.Nobody noticed that,either.She took ink and poured it all over her hair.She wore clown(小丑)clothes to school and stuck leaves in her ears.But no matter what she did,she still didn't get any attention and nobody thought she was special.
One morning her mother went to wake her up as usual and told her to get ready for school.She made Susan wash the ink out of her hair and clean her neck."I'm not going to school today!I'm boring!"She buried(埋藏) her head under the quilt and cried.
"Susan,"her mother said,"you are different.You are unique( 独一无二) and special.Nobody in the world looks just like you.Some people have blonde hair like you and some have blue eyes like you,but none of them has your smile or the twinkle(闪烁) in your eyes or your pink face.Nobody laughs like you,either.Now get up and get ready for school."
Susan went to school that day and looked at all the other kids in her class."Mom was right.Nobody looks just like me."Susan smiled."I am special.I am unique and I am not boring any longer!"

根据短文内容判断正、误.正确的填"A",错误的填"B"
56.Everyone in Susan's class has long blonde hair and big blue eyesB
57.No one thought Susan was different,no matter what Susan did.A
58.Susan's smile looked more beautiful than the others'B
59  Susan's father woke her up every morningB
60.From the story,we know just be yourself,you are the unique one in the worldA.

分析 Susan长着金黄色的头发和一双蓝色的大眼睛,和她班里其他小孩一样."我和其他人看起来一个样子,一点也不特别,惹人烦!",她对母亲抱怨道.
她决定尝试使自己看起来更与众不同.于是她在脖子上涂了一大块粉红色的斑点,结果也没得到别人的注意,于是她又在鼻子上戴了一个长长的塑料鼻子,还是没有人发现.然后她又拿起墨水涂满了头发,穿了小丑的衣服,把叶子塞进耳朵.但是不管她怎样做,始终不能让别人注意到.没有人认为她是与众不同的.
一天早上,Susan的母亲像往常叫她起床,告诉Susan准备去上学,而且让Susan把头发上的墨水和脖子上的斑迹都洗掉了.Susan把头埋到被子下面,哭着说"我今天不去上学了!我长得一般!"
Susan",她的母亲说道,"你是不同的,你是独一无二的,也是特别的.世上没有人和你长得一模一样,一些人金黄色的头发像你,一些人蓝色的眼睛像你,但 是没有人有你这般的笑容,也没有你亮晶晶的眼睛,也没有你这红扑扑的脸蛋.也没有人像你这样笑.现在起床准备去上学吧!"
Susan那天上学去了,看着班里的其他小孩,笑着说道"妈妈说的对,没有人看起来和我一样,我是特别的,我是独一无二的,我并不惹人烦!"

解答 BABBA
56:B.细节理解题.根据"Susan had long blonde hair and big blue eyes.So did most of the other girls in her school class"可知,和班上的其他绝大部分女孩一样,苏珊有着长长的金发和蓝色的大眼睛,这里是说most,而不是everyone,故本句描述错误.故选B.
57:A. 细节理解题  根据But no matter what she did,she still didn't get any attention and nobody thought she was special.可知但是不管她怎样做,始终不能让别人注意到.没有人认为她是与众不同的.故本句描述正确.故选A.
58:B.  推理判断题   根据"Some people have blonde hair like you and some have blue eyes like you,but none of them has your smile or the twinkle(闪烁) in your eyes or your pink face.可知一些人金黄色的头发像你,一些人蓝色的眼睛像你,但 是没有人有你这般的笑容,也没有你亮晶晶的眼睛,这里没有说她的微笑比别人更好看,故本句描述是错误的,故选B.
59:B.细节理解题. 根据"One morning her mother went to wake her up as usual,"可知Susan的母亲像往常叫她起床,故本句描述错误.故选B.
60:A. 推理判断题. 根据短文"you are different.You are unique( 独一无二) and special.Nobody in the world looks just like you."可知你是不同的,你是独一无二的,也是特别的.世上没有人和你长得一模一样.故是本句描述正确.故选A.

点评 这是一篇阅读判断题,做这道题时要先通读短文,弄清楚短文大意,然后在文中找出相关句子,根据句子判断所做小题描述是否正确.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.All the people should befriendly(friend) to the animals.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.The doctor doesn't allow my father to drink wine any more.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.I think you need time to_______/r?'vju:/before the exam.(  )
A.relaxB.reportC.reviewD.riddle

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

18.语言运用(共5小题,每小题2分,满分l0分) 根据A句完成B句,使其意思相同或相近,每空填写一词.
A:He joined the soccer club three years ago.
B:He hasbeen in the soccer clubsince three years ago.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.We use an online bill-paying service,and we buy almost everything ____ credit card.(  )
A.onB.byC.forD.at

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.Jim with his brother ________ in the garden when the rainstorm came.(  )
A.is playingB.are playingC.were playingD.was playing

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.Come and see the Indian(印度) elephants and new tigers from America.The bears are waiting to meet you,and the monkeys from china are waiting to throw(扔) things at you.The lovely dogs from Australia are waiting to laugh at(嘲笑) you.The giraffes from Zambia(赞比亚) are waiting to look down on you.
Tickets
Adults(成年人):2.00Children:Over12:1.00
Under12:Free
Opening time
9:00am-4:00pm(from Saturday to Thursday)
10:00am-3:00pm (Friday)
Keep the zoo clean!Don′t touch(触摸),give food or go near the animals.
41.How many kinds of animals are mentioned(被提到) in the passage?C
A.Four      
B.Five        
C.Six       
D.Seven
42.Now Mr Smith is in the zoo with his two sons,one aged 14and the other 10.How much are the tickets together?C
A.4.00         
B.2.00        
C.3.00       
D.1.00
43.Which of the following is the visiting time?A
A. 3:00pm,Sunday            
B.9:30am,Friday
C.8:00am,Monday           
D.5:00pm,Tuesday
44.From the passage we can guess the animal"giraffe"must be veryB
A.fat      
B.tall      
C.long      
D.ugly
45.We canD in the zoo.
A.give some food to the fish           
B.touch the monkeys
C.throw things everywhere            
D.take a few nice photos.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.Thank you for helping me.

查看答案和解析>>

同步练习册答案