分析 本文以马克吐温的名著《哈克贝利•费恩历险记》中的伟大人物哈克贝利•费恩为开始,讲述了为什么一代又一代的学生爱读这部著作.即他们像哈克贝利•费恩感觉一样,与其被强迫坐在教室里学习自己不感兴趣的东西,不如放弃学业而寻找冒险的东西.下文具体介绍了学校教育体系及改变课程设置的建议等.
解答 52 B 细节理解题:根据第一段Huckleberry Finn,the great character from the Mark Twain book哈克贝利•费恩,马克吐温的名著《哈克贝利•费恩历险记》中的伟大人物.故答案是B.
53 C 细节理解题:根据第二段There are endless hours of boredom spent learning things they have no interest in.That's why many boys do poorly in school and many give up on education altogether.在学习他们不感兴趣的事情上有无尽的无聊时间,这就是为什么许多男孩在学校表现不佳,许多人干脆放弃教育的原因.故答案是C.
54 D 句意理解题:根据第四段Some also say that the school system and the curriculum(课程) have changed to encourage girls but the needs of boys have been overlooked.也有些人说,学校制度和课程已经改变以鼓励女孩,但男孩的需求已被忽视.意思与D项吻合,故答案是D.
55 D 语义理解题:根据第五段There are also suggestions to change the curriculum to make it more interesting for boys.也有一些改变课程的建议,以让它对男孩更有趣.意思与D项不符合,故D项错误,其余三项均符合文章的意思.
点评 首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意.因为阅读理解题一般没有标题,所以,速读全文,抓住中心主旨很有必要,在速读的过程中,应尽可能多地捕获信息材料. 其次,细读题材,各个击破.掌握全文的大意之后,细细阅读每篇材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息. 要善于抓住每段的主题句,阅读时,要有较强的针对性.对于捕获到的信息,要做认真分析,仔细推敲,理解透彻,只有这样,针对题目要求,才能做到稳、准.
科目:初中英语 来源:2017届浙江杭州萧山区城区五校九年级12月考英语试卷(解析版) 题型:单词拼写
单词拼写
根据下列句子及所给单词首字母,在答题纸上按题号写出各单词的完全形式(每空限填一词)
1.The little poor girl wondered w_______ her family would celebrate the coming new year.
2.My cousin has a sense of h_____. His funny stories always make others laugh to tears
3.I’m very glad to tell you something about the Spring Festival. It’s a t_______ festival in China
4.“E_________ what do you want from me, Mrs. White?”
5.Nothing r__________ the same for long. We either keep moving forward or we get left behind.
6.If you want to get there quickly, you should a______ driving the center of the city.
7.I’m afraid of speaking English because my p_________ is poor.
8.Although the customer is rude,you should speak to him p_______
9.Bob couldn’t find his wallet. It was s________ on the bus.
10.They m________to reach the top of the mountain before the sun rose.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2017届江苏仪征市九年级上期第二次英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
CCTV-1 18:30 TV Classroom: Computer 18:30 China Music TV 19:00 News 19:30 Weather Report 19:40 Today’s Focus(焦点) 20:05 TV Serial(连续剧): The Story of Liu Laogen 21:25 Stories on the Map 22:30 China Sports Report 23:00 On the Screen(荧屏)Next Week | CCTV-2 17:30 Foreign Light music 18:10Children’sProgramme: Cartoon City 19:05World-FamousCities:Toronto 20:55 The story of Earth 21:30 Economy(经济)30 Minutes 22:00 News in English 22:30 Special Sports: Football Match (China- Indonesia) 00:20 On the Screen Nest Week |
1. If an Englishman wants to know about what’s happening in China, but he doesn’t know any Chinese, he may watch TV at_________.
A.19:00 on CCTV-1
B.20:05 on CCTV-1
C.22:00 on CCTV-2
D.21:30 on CCTV-2
2. If you are interested in football games, which of the following programmes will you choose first?
A. China Sports Report.
B. Special Sports.
C. Today’s Focus.
D. China Music TV.
3.If you’d like to know the TV programmes on both channels in the coming week, please watch TV at_________.
A. 23:00 on CCTV-1
B. 00:20 on CCTV-2
C. 21:30 on CCTV-2
D. both A and B
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| Monday | Tuesday | Wednesday | Thursday | Friday | |
| 9:00-9:30 | Math | English | Free period | French | History |
| 9:45-10:15 | Math | English | French | French | History |
| 10:20-10:50 | Biology | Free period | French | Biology | Biology |
| 10:50-11:20 | Break | Break | Break | Break | Break |
| 11:20-11:50 | History | Physics | Biology | Chemistry | Physics |
| 11:55-12:25 | History | Physics | Biology | Math | Music |
| 12:30-13:00 | English | Math | History | Math | Music |
| 13:00-14:00 | Lunch | Lunch | Lunch | Lunch | Lunch |
| 14:00-14:30 | PE | Chemistry | Chemistry | Free period | PE |
| 14:35-15:05 | PE | Chemistry | English | English | PE |
| 15:10-15:40 | PE | Music | Physics | English | PE |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| A.Learning from the past B.Meals at home C.The lizard house D.Houses in the future E.The tree house F.The history of the houses |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com