精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
2.I went home one Saturday afternoon in the autumn of 1993to get some work done in the garden.While sweeping leaves on the ground,my five-year-old son Nick came over and asked me to write something on a piece of paper to make a sign for him.
"What for?"I asked.
"I'm going to sell some of my stones,"he answered.
Nick was fascinated with stones and had collected many stones from all over."I'm busy to do that for you.Go and ask your mum for help."I said.
A short time later,Nick returned with a sign,reading."Stones.One Dollar Each".He took the sign,a small chair and 4of his best stones and walked to the road in front of our garden.There he put the stones in a line and sat down on the chair.
After half an hour,nobody passed by.I walked to him and asked him to go back,but he didn't.
Another half hour later,a small car came down the road.I watched as Nick stood up,holding his sign up.A woman rolled down a window and read the sign.I couldn't hear their talk,but I saw the woman turn to the driver and the man reach for his pocket.
I sat in the yard,as Nick ran to me.Waving the dollar,he shouted."I told you I could sell one stone for a dollar-if you believe in yourself,you can do anything."

50.Why didn't the writer help his son?C
A.Because his wife is better at making a sign.
B.Because he didn't know what to write.
C.Because he was busy sweeping leaves.
D.Because he didn't want his son to sell the stones.
51.The underlined words"was fascinated with"mean"D".
A.was far from             
B.was afraid of
C.was famous for           
D.was interested in
52.Nick was a boyB.
A.who was kind            
B.who had a strong mind
C who was honest           
D.who had many hobbies
53.From the passage we knowD.
A.the story happened in spring
B.the car was driven by a woman
C.Nick spent half an hour selling one stone
D.the writer might be moved(感动)by his son.

分析 在1993年的秋天一个周六的下午,我从工作中回到家在花园里完成一些工作.当我清扫地面的落叶时,我五岁大的儿子Nick过来让我在一张纸上写些东西来为他做个标记.
"为什么?"我问到.
"我将去卖我的一些石头,"他回答道.
Nick对石头非常着迷,并且到处搜集了许多石头."我太忙了,没有空为你做那些.去让你的妈妈帮你吧."我说道.
一会儿过后,Nick带着一个标志回来了,上面写道."石头,一个一美元".他拿着这个标语,一把小椅子和他最好的四个石头,然后走到了我们花园前的路上.在那里,他把石头摆成一行,坐在椅子上.
半个小时后,没有人路过.我走到他身边让他回来,但是他没有.又过了半小时后,一个小汽车来到这里.我看到Nick站起来,举着他的标志.一个妇女降下车窗,看了下这个标语.我无法听到他们的交谈,但是我看到这个妇女转向司机,这个司机正在掏口袋.
当Nick跑向我的时候,我正坐在院子里.挥舞着手中的钱,他喊道,"我告诉你我能够一个石头卖一美元--如果你相信自己,你可以做任何事情."

解答 50.C 细节理解题 根据文章"While sweeping leaves on the ground,my five-year-old son Nick came over and asked me to write something on a piece of paper to make a sign for him."(当我清扫地面的落叶时,我五岁大的儿子Nick过来让我在一张纸上写些东西来为他做个标记.)及."I'm busy to do that for you.Go and ask your mum for help."I said.("我太忙了,没有空为你做那些.去让你的妈妈帮你吧.")故知他忙于扫叶子,故选C.
51.D 推测词意题 根据文章"Nick was fascinated with stones and had collected many stones from all over."(Nick对石头非常…,并且到处搜集了许多石头.)故可推测他对石头感兴趣,故选D.
52.B 推断题 根据文章"After half an hour,nobody passed by.I walked to him and asked him to go back,but he didn't."(半个小时后,没有人路过.我走到他身边让他回来,但是他没有.)及"if you believe in yourself,you can do anything"(如果你相信自己,你可以做任何事情),故知他有强烈的意志,故选B.
53.D 推断题 根据文章"I went home one Saturday afternoon in the autumn of 1993to get some work done in the garden."知故事发生在秋天,而不是春天,选项A错误,根据文章"the woman turn to the driver and the man reach for his pocket."(我看到这个妇女转向司机,这个司机正在掏口袋).故知司机是男的,并非女的,故选项B错误;根据文章"After half an hour,nobody passed by.I walked to him and asked him to go back,but he didn't.Another half hour later,a small car came down the road."(半个小时后,没有人路过.我走到他身边让他回来,但是他没有.又过了半小时后,一个小汽车来到这里.)故为一小时,而不是半小时;根据文章最后"if you believe in yourself,you can do anything"(如果你相信自己,你可以做任何事情.)及儿子执着的表现,可知作者可能被他的儿子感动,选项D正确.

点评 这是一篇逸闻趣事类的阅读理解题.题型有细节理解题、推测词意题及推断题.考生在做题的过程中针对不同的题型采用不同的方法.比如对于50小题考生需要从文章中找出对应的句子.51小题则需考生在正确文章语境中理解短语词意,并进行推测,52小题需结合文章进行推理判断,53小题考生需注意文章及选项的细节,可利用排除法做题.考生需根据具体问题采取不同的答题方法.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.-May I watch TV now,mum?
-No,you      .You must clean your room first.(  )
A.may notB.needn'tC.can'tD.mustn't

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.Lucy and Lily look the same.Are they twins?
--Yes,but Lucy is _____of them.(  )
A.the tallerB.the tallestC.tallerD.tallest

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.A.Her grandmother and grandfather.
B.Her mother and father.
C.Her sister and brother.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.A.For 4days.    B.For 3days.      C.For 2days.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

7.学校英语角将于本周末举行以"How to relax ourselves after the exam"为主题的
讨论会,请你用英语写一篇发言稿.内容包括以下要点:
1.去旅游,亲近大自然;
2.参加娱乐活动,比如:听音乐、看电影…;
3.进行体育锻炼;
4.你的建议.
要求:1、使用所给提示词,80~100词左右.
2、内容完整、通顺、连贯,可适当发挥.
3、不要出现你的真实姓名及校名.  4、注意卷面整洁、书写清晰.
How to relax ourselves after the exam
How to relax after the exams?We can go around and get close to nature,such as climbing mountains,going hiking,go boating and so on.We can take part in some entertainments,for example,going to the movies,listening to the music or watching street shows.We can aslo play sports like running,swimming or playing all kinds of balls.
In my opinon,we'd better go to the science museum with our parents.We can not only relax but also learn something that we couldn't learn from our textbooks..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.I couldn't open the door because I ________ the key inside the house.(  )
A.putB.1eftC.made

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.More than five __________ people went to the concert last night.(  )
A.thousandB.thousandsC.thousands of

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.请访问我们的网站,来购买特别的礼物.
Please visit our website tobuy special gifts..

查看答案和解析>>

同步练习册答案