精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
16.Earth Day is on April 22nd.People say thanks to the Earth and learn ways to keep the Earth safe and clean.But saving the Earth is not just for grow-ups.Kids are also taking an active part in it.
The American writer and filmmaker Lynne made a film called Young Voices for the Planet.It lists a lot of stories about different kids who help to keep our environment clean.
Team Marine,US  A group of students at Santa Monica High School started an organization called Team Marine.They tell people why plastic bags are bad for sea animals and environment.In 2011,they successfully made lawmakers (立法者) in their city stop people using plastic bags.
Felix,15,Germany  In 2007,a 9-year-old boy,Felix,started a club,Plant for the Planet.It encourages children around the world to plant trees in their own countries.Felix helped plant 25million trees in Germany and 120million trees worldwide.
Alec,17,US  When he was 12,Alec set up Kids VS Global (全球的) Warming.It teaches kids about weather change and ways to stop the world getting warmer and warmer.Alec travels widely to encourage people to help stop global warming.He has given more than 70talks across the country.
Olivia,13,US  When Olivia was 11,she heard about the 2010oil spill (漏油) in the Gulf of Mexico.She painted 500pictures of birds to raise money for the clean-up.She raised more than $200,000to protect (保护) birds and other wild animals.

51.What is the purpose of setting up the"Earth Day"and who can do something for the Earth?C
A.To keep the earth peaceful and beautiful by adults and kids
B.To keep the earth balanced by adults only
C.To keep the earth safe and clean by adults and kids
D.To keep the earth safe and clean by kids only
52.Young Voices for the Planet made by Lynne isC.
A.a book          
B.a TV play          
C.a film        
D.a club
53.According to the passage,we knowA doesn't agree to use plastic bags.
A.Team Marine   
B.Felix              
C.Alec           
D.Olivia
54.Alec travels widely to encourage people toD.
A.raise money             
B.plant trees
C.protect wild animals             
D.help stop global warming
55.The passage is mainly talk about howA.
A.kids are saving the Earth       
B.parents are planting trees
C.students are raising money      
D.grow-ups are using plastics bags.

分析 文章讲述了未成年人积极参与4月22日地球日活动,其中介绍一部关于孩子如何保护地球的电影,并举例了一些未成年人为保护地球而做出了重大贡献.

解答 答案:51-55 CCADA
51.C 细节理解题.文章中第一段的第三句及第四句But saving the Earth is not just for grow-ups.Kids are also taking an active part in it.成年人和孩子们共同积极参与保护地球活动.故选C.
52.C 细节理解题.文章中第二段第一句The American writer and filmmaker Lynne made a film called Young Voices for the Planet.Lynne 是电影制作人.故选C.
53.A  细节理解题.文章中第三段第二句In 2011,they successfully made lawmakers  in their city stop people using plastic bags.Team Marine这个组织呼吁人们停止使用塑料袋.故选A.
54.D 细节理解题.文章中倒数第二段第三句Alec travels widely to encourage people to help stop global warming.Alec 旅行的目的是鼓励人们重视全球变暖的问题.故选D.
55.A 主旨大意题.Team Marine是由美国高校学生成立的组织,他们呼吁停止使用塑料袋,为保护良好的地球环境.Felix,Alec,Olivia也都是一些未成年人,文中介绍了他们为保护地球所做的积极行为.由此可推断本文着重讲未成年人保护地球的行为.故选A.

点评 在做阅读理解题时,首先要迅速浏览全文,并掌握文章大意,然后注意题型,带着问题再次细读文章.细节题应该在适当范围内寻找,不要增添或者缺少内容.在做主旨大意题要选择具有概括性的答案,通常文章的首段或尾端会有相关的提示.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.
 forget,cut,do,think,give
Tom is twelve years old.His sister,Jenny,is three years younger than him.One day their mother asked them(56)to do the chores.Since they did well,their mother bought them a delicious cake and said to Tom,"Tom,(57)cut the cake into two pieces,and give one to your sister.Don't(58)forget that you must do it like a brother.""Like a brother?"Tom asked."What will a brother do?""He always(59)gives the bigger piece to his sister,"answered his mother.
"Oh,I see,"said Tom.He(60)thought about this for a while,and then took the cake to his sister and said,"Jenny,please cut the cake into two.Remember,be a good sister."

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

7.使用所给的词语,编写一个意义相对完整的语段.提示词:difficult,try,by,help,fun要求:
1.使用全部提示词,并在语段中用下划波浪线"----"标出提示词;
2.语段具有一个相对合理的主题意义;
3.词数为50词左右,最多不超过80词.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.Water is the most common substance(物质) found on the earth,but less than 1% of the earth's water is suitable for drinking.More than 1,000,000,000people around the world survive on just over 1galon of water a day.Probebly more than 3,000,000,000people may suffer from not having enough water by the year 2025.You are considered lucky if you live in a country where you can drink water out of your kitchen tap or bathroom tap.People in some countries have to pay for drinking water at home.So clean water is one of our most valuabe natural resources(资源).
In fact,people waste(浪费) so much clean water today.In factories lots of water is wasted.At home many people are not taking showers but still baths,and many are brushing their teeth with the tap turned on.Children are no longer taught how to save water….
You can save clean water in many ways.For example,if you keep gold fish,the tank water excellent for graden plants.And when you wash a milk bottle,pour the water on your house plants.Putting a brick or a water into your toilet tank many help use less water,saving many gallons over a long time.
Using rainwater is another simple way to save clean water.You can use rainwater to wash your hands after gardening,flush the toilet,and wash your car,your pet,your driveway when they are dirty.
For the same reason,people in Malaysia are encourageed to use rainwater.If one has a house with a small garden,he would buy a huge plastic tank to keep rainwater for their daily life.

34.We can learn from the passageD.
A.when man can't live without water
B.where there is no water resource
C.why there is less water on the earth
D.how important it is to save water
35.According to the passage,one of the ways to save water isC.
A.to stop keeping gold fish
B.to pay much for drinking water
C.to use it in a clever way
D.to educate those who waste water
36.The underlined word"flush"in Paragraph 4 means"A".
A.clean something with water
B.pour water over something
C.make somehting wet with water
D.get water out of something
37.People are ecouraged to use rainwaterB.
A.so that is can make our life easier
B.so that clean water can be kept for other uses
C.because is it free and easy to get
D.because there is no claen water left for them.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.WWF's Earth Hour aims to draw the world's attention to our amazing planet and the need to protect it.Indeed,the Earth Hour movement has grown into the world's largest voluntary action for the environment in the eight years since it was first held in Sydney in 2007,with 2.2million participants.Only a year later Earth Hour had grown into a global event and 279cities and towns in 35countries took part.The year 2012saw 6,950towns and cities in more than 152countries took part in Earth Hour movement.Last year 7,000towns and cities in more than 154countries took part in Earth Hour.This year,WWF is calling for people across the world to take part in HYPERLINK"http://earthhour.wwf.org.uk/about-wwfs-earth-hour"Earth Hour 2014-the biggest switch-off in history.
For the eighth year,people are being asked to turn off their lights for one hour to call attention to the issue of climate change.The WWF's organizers say climate change is one of the greatest threats(威胁) facing wildlife and nature.They also say when it comes to save energy and money,big changes start with small steps like turning out the lights.
Earth Hour supporter Jamie Oliver has some great ideas of his own for helping the environment:"We can all make simple changes to help,like always choosing higher-welfare(规模化养殖的) meat,and even trying to have a couple of meat-free days a week.More little steps,such as taking a shower instead of a bath,leaving the car behind and walking to work,not leaving electrical appliances on standby(备用的) and so on are the beginning of a low carbon lifestyle and a healthier world.
This year,Earth Hour is asking people to take the movement"beyond the hour".Earth Hour is a call to stand up and get involved.We hope everyone will join us in turning off for a brighter future.

42.What's the main idea of Paragraph 1?B
A.The first Earth Hour movement      
B.History of Earth Hour and its tasks.
C.Earth Hour has changed our lives.
D.Everyone can make a difference.
43.Which of the following is Wrong?C
A.The first Earth Hour started in 2007in Australia.
B.This year people are expected to turn off their lights for over one hour.
C.For seven years,Earth Hour calls for action on climate change.
D.7,000towns and cities in over 154countries took part in Earth Hour 2013.
44.According to the passage,all the following are small steps we can take ExceptB.
A.Turning off our lights in Earth Hour.
B.Taking a bath instead of a shower
C.Going to work on foot instead of by car  
D.Choosing higher-welfare meat
45.The best title of the passage isC.
A.Climate Change:the greatest threat      
B.WWF:a global charity
C.Earth Hour:small steps big difference.
D.Climate Action:a global call.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.Swimming and English Learning
Can you swim?Do you like swimming?Yes?Well,how can you learn to swim?I think the best way is to go into the water and learn.I'm afraid you'll never learn to swim just by reading books about swimming or looking at others swimming.It's the same with the English study.We must practice,practice and practice.
Listening and speaking are very important for beginners.The children in English-speaking countries first listen to others.Then they try to imitate and speak.We can listen to English programs on radio.You may just understand a few words.It doesn't matter.Just be relaxed,try to catch every word.
Somebody may be a good listener.But he dares not speak.He's afraid of making mistakes.You know we sometimes make mistakes when we speak Chinese.Don't be afraid.We must be brave.If you really want to learn English well,you must try to speak with everyone so long as he knows English.Whether you know him or not is not important when there's nobody to talk with,you can talk to yourself in English.It's interesting and also a good way to practice your spoken English.Remember,the more you speak,the fewer mistakes you'll make.
Reading and writing are more important for senior school students.First we must choose the books we're interested in.A lot of reading will improve your language sense.This is the most important.
Keep writing English diaries.We can also write English articles.You may even post them to English magazines.Don't be afraid of failure.Failure is the mother of success.
Easier said than done.Well,let's do more practice from now on.I'm sure you'll learn English well in this way.

36.You can learn to swim byD.
A.reading books about it
B.looking at others swimming
C.having lessons on it
D.going into the river and learning
37.We should learn English byC.
A.listening and speaking         
B.reading and writing
C.A and B                     
D.swimming
38.What will you do with mistakes when you speak?D
A.Don't make mistakes.
B.Study hard.
C.Try not to speak English.
D.Don't be afraid.
39.What's more important for senior school students?C
A.listening                     
B.speaking
C.reading and writing           
D.learning
40.We can listen to EnglishB,according to the passage.
A.by train                     
B.on the radio
C.every minute                 
D.now and then.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.阅读短文,然后根据要求完成任务.
Do you carry too much on the way to school or home?Don't worry.Try e-readers (电子阅读器) and say goodbye to your heavy schoolbag.
An e-reader has the memory spaceto hold hundreds of books.So people want to (A)扔掉沉书包and read withsmall,light e-readers.For example,Cushing Academy,a high school in Massachusetts,USA,replaced (替换)most of the 20,000 books in(B) itslibrary last summer.Teachers and students will usee-readers instead.
     Most e-readers are thin and weigh less than500g.They can download (下载) an e-book in 60 seconds."It's (C) so easy.You can have a lot of books right at yourfingers!"said Meghan Chensusky.
       Chinese schoolchildren are also tryinge-readers.At the Shanghai World Expo (世博会),ane-schoolbag is now on show.Itis a special e-reader.Students can use it to downloadtextbooks from the school servers (服务器).(D)It can also send and receive homework.Some Schools in Beijing and Shanghai havetried this e-schoolbag for a few years."It'sexcellent.I (E)don't have tocarry a heavy schoolbag anymore,"saidXiao Qi,15,Beijing.
New e-readers are not just for reading.They have Wi-Fi and multimedia (无线电视和多媒体).Parents worry that these may hurt their children's study habits."I think Wi-Fi is not necessary for kids,"said Zeng Wenwen,43,Beijing.

71.将文中划线部分(A)译成英语:throwaway heavy schoolbags
72.文中划线部分(B)指代的是:Cushing Academy's/(the)high school's
73.写出文中划线部分(C)和(E)的同义词或近义词:very;needn't
74.将文中划线部分(D)改写为:Homework can alsobe sentand received through it.
75.从文中找出两个修饰或描写e-reader的形容词:small,thin,light,excellent,new,special (中的任意两个).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

5.After discussing for two hours,one of the most importantdecisions (decide) was made.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.Children arecrazy  (着迷的) about computer games.

查看答案和解析>>

同步练习册答案