精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
10.A lift is wonderful.It is really only a small room.Rooms usually stay in one place.Lifts travel up all day long.Sometimes a worker stands in the lift.He operates it up and down.In modern lifts there is no worker.The people walk in.They push a button and the lift goes.It is very fast and easy.Lifts are very important to us.Why?Think about a tall building.Maybe it has twenty floors.Maybe it has fifty or more.Who can walk up all the stairs?Maybe people can climb them one time.Can someone climb thirty floors to an office every day?Can small children walk up to their room on the twenty-fourth floor?Can their mother and father carry food up all those stairs?Of course not.We could not have all the beautiful tall buildings in the world without lifts.They are really wonderful.
A lift is a small (86)room that can help you travel up to tall buildings.Sometimes a (87)workerin the lift helps to operate it.In fact,there is no worker in the modern (88)lift.Lifts are (89)wonderful.We wouldn't have so many beautiful tall buildings if there (90)was no lift.

分析 这篇短文主要介绍了电梯的重要性.电梯是个神奇的东西,只要一按按钮,它就可以让我们方便地到达任何一层楼.我们生活中不能没有电梯.

解答 86.room.细节理解题.根据短文中"A lift is wonderful.It is really only a small room"所说,电梯实际上是个小房间.故填room.
87.worker.细节理解题.根据短文中"Sometimes a worker stands in the lift.He operates it up and down"所说,有时电梯里有人在操作它的运行.worker工人.故填worker.
88.lift.细节理解题.根据短文中"In modern lifts there is no worker"可知,现代电梯不用人工操作.modern lifts 现代电梯.the modern lift现代电梯.【注意:可数名词类"某类事物"的表达方法,共三种:1.可数名词复数形式;2.the+可数名词单数形式;3.a+可数名词单数形式.】故填lift.
89.wonderful.细节理解题.短文首句就说"A lift is wonderful"(电梯很奇妙),结尾句又说"They are really wonderful"(它们真的很奇妙).wonderful  美妙; 极好的,精彩的,绝妙的; 胜; 神妙.故填wonderful.
90.was.细节理解题.根据倒数第二句"We could not have all the beautiful tall buildings in the world without lifts"所说,如果没有电梯,就没有所有美丽的高楼大厦.without lifts(如果)没有电梯.本题用虚拟语气,表示与现在情况相反的假设,故主从句都用一般过去时;并且lift用单数形式(no lift=not a lift),故从句中系动词用was.if there was no lift如果(现在)没有电梯的话.故填was.

点评 首先要掌握短文的意思,然后结合具体的题目再读短文从中找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.die(形容词)dead.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.选择表中单词并用适当形式填空
Make   write   save    easy   many
E-books first appeared the1990s and have (81)made great improvements in their technology.
Notes can be (82)written on an e-books.It's much (83)easier and quicker to search for passages.What's (84)more,a lot of paper will be (85)saved.It is said that there will be more e-books in the near future.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

18.As a teenager,I felt I was always letting people(31)A.I was rebellious (叛逆)outside,but I wanted to be liked(32)B.Once I left home to California with my friend Penelope.The trip wasn't(33)C,and there were many times I didn't feel safe.One situation particular kept thankful to still be(34)A.When I (35)Ahome,I was different.
I was happy to be home,(36)Bthen I noticed that Penelope,who was staying with us,was(37)Amy clothes.And my family seemed to like her better than me.I wondered if I would be(38)Cif I weren't there.I told my mom and she explained that though Penelope was a lovely girl,no one could (39)Ame.I pointed out,"She is more patient and cleaner than I have ever been."My mom said these were wonderful qualities(品质),but I was the only person who could fill my role.She(40)Dme to realize that even with my faults-and there were many-I was a loved member of the family who couldn't be replaced.
I became a searcher,wanting to find out who I was and (41)Amade me unique(独一无二).My (42)Bof myself was changing.I wanted a strong base to start from.I started to resist pressure to act in(43)Cthat I didn't like any more,and I was delighted by who I really was..I came to feel much more sure that no one can ever (44)Bmy place.
Each of us (45)A a unique place in the world.You are special,no matter what others say or what you may think.So forget about being replaced.You can't be replaced for ever.So we should believe that each of us can be your own role well.

31.A.downB.inC.outD.on
32.A.inB.insideC.besideD.myself
33.A.difficultB.normalC.easyD.special
34.A.aliveB.liveC.livingD.awake
35.A.returnedB.reachedC.got toD.arrived
36.A.howeverB.butC.whenD.just
37.A.wearingB.inC.puttingD.having
38.A.missingB.missC.missedD.lost
39.A.replaceB.hateC.likeD.take
40.A.madeB.hadC.letD.got
41.A.whatB.thatC.whoD.which
42.A.thoughtB.viewC.bodyD.knowledge
43.A.methodsB.meansC.waysD.actions
44.A.bringB.takeC.heldD.holding
45.A.holdsB.holdC.heldD.holding.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.从方框中所给的选项中选出能填入空白处的最佳选项,补全短文,其中有一项为多余选项.
There is a strange train which can not move on the railway.It has no seats,no tables,no windows,even no wheels,(68)E.
It is very strange-it can take a great many people to go to different places at the same time.(69)C To my surprise,it is free for everyone.(70)D
,and it can also take you to failure(失败).It even can cause you death.
Its speed is strange,too.The speed changes all the time.(71)A If you think it's fast,so it is.If you think it's slow,so it is.At differently time you may think the speed is different.And at the same time different people may think differently,too.
You can't wait to know what this train is.(72)B.We are all on this train now.It's"time".I think it is going fast now.
A.And the change depends on you.
B.Let me tell you.
C.But there is not any stop along the way.
D.It can lead you to success.
E.but it is still moving.
F.Its speed is always too fast.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.Many of us don't pay much attention to the importance of eye care.It is said that if you take care of your body,then you can surely be healthy.That is why our eyes should be given a lot of care.Natural eye care should be put in a number one place.
There are several causes leading to poor eyesight like not enough food,genes(基因) and aging(变老).Televisions,computers and reading are also the causes of having poor eyesight.If you work in front of the computer,it is best to take a break every once in a while.Something dirty can cause redness and they will make you feel uncomfortable.It is bad for your eyes,too.If this happens,you'd better clean your eyes with cold water.You must also try your best to protect your eyes from harmful things.For example,sunglasses are not just for fashion but they can also serve as a great way to protect your eyesight from UV rays.
Eating healthy foods will do good to your eyesight.Remember that vitamins A,C and E are good for eyes.Try to eat food groups that have these vitamins.And you should do eye exercises because exercise protects your eyesight,too.If a person exercises regularly and eats the right kind of food,his eyes will stay in good condition for a long time.
All above are natural ways of eye care that help us keep healthy eyes.In a word,eye care is very important,no matter how old a person is.
ProblemsMany of us have poor eyesight because of paying(56)little attention to eye care.
CausesSolutions
◆Not enough food,genes and aging can(57)lead topoor eyesight.◆Eating healthy foods which are
(58)rich in vitamins A,C and E will do good to our eyesight.
◆Televisions and computers are the causes of poor eyesight as (59)well as reading.◆It's best to take a break now and then.
◆Do eye exercises (60)regularly.
◆Something dirty can make your eyes (61)red
and they will make you feel uncomfortable.
◆Clean your eyes by(62)using cold water.
◆UV rays can do(63)harm to our eyes.◆You'd better wear(64)sunglassesto protect your eyesight from UV rays.
ConclusionsAll in all,it's very important for us to (65)
care for our eyes.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

2.(76)CWell,Chengdu is at the top of the 2015rankings (排名) for China's Happiest Cities released by Xinhua News Agency and the China Association of Mayors.This is the second year in a row that the capital city of Sichuan was chosen.
(77)EAs People's Daily said,"part of the reason is the relaxing  and slow-paced (慢节奏的) lifestyle that many people in Chengdu live."
To find the pleasures of the Chengdu lifestyle,(78)AChengdu cuisine is famous for the use of the tongue-numbing (使舌头发麻的),Sichuanese peppercorn (花椒) and hot chillies (辣椒)."Nothing is more important to Chengdu people than food,"said Du Li,a professor at the Sichuan Higher Institute of Cuisine.(79)FThere are around 40,000restaurants in Chengdu.
Another important part of Chengdu life is the teahouses.Found everywhere in the city,(80)DTeahouses are also a place to do business,meet with friends,show off pet birds,listen to Chuanju (Sichuan opera),and most importantly,play mahjong.As a local saying goes,"If you cannot find someone,he or she is either playing mahjong,or on their way to play mahjong."
A.the first thing you should try is the food.
B.I like Chengdu food very much.
C.Which Chinese city do you think people live a very happy life?
D.the teahouses are much more than just a place to drink tea.
E.What has made Chengdu such a happy place to live?
F.They love to find small restaurants that have great tastes.
G.People like playing mahjong in the teahouses.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

19.阅读下面短文并用英语回答问题(请注意每小题后面的词数要求).
Mr.Dawson was an old man with a bad temper(脾气).And everyone in town knew it.Kids were afraid to go into his yard to pick apples.
One Friday,12-year-old Janet and her friend Amy had to walk past Mr.Dawson's house.When Janet saw him,she suggested crossing the street to the other side.But Amy said they needn't.
When Mr.Dawson saw Amy,he smiled and said,"Hello,Amy!I see you have a new friend with you today."Amy smiled back and told him that Janet would stay with her that night.Mr.Dawson looked friendly and gave them each a fresh apple.The girls were glad to get them.
Later Janet asked Amy,"Everyone says he is the most unwelcome person in town.Why was he so kind to us?"Amy explained that when she first walked past his house,she was also afraid of him.But she pretended(假装) there was an invisible (看不见的) smile on his face and so she always smiled back at him.It took a long time,but one day he half-smiled back at her,and then started talking to her.
"An invisible smile?"Janet was puzzled."Yes,"answered Amy,"My grandma told me to think so.She says smiles can run around.If we keep smiling at someone,sooner or later he will really smile back."
Remember what Amy's grandma said,and we will find that most people can't refuse our smile.

88.What did people feel about Mr.Dawson?(不超过10个词)He was an old man with a bad temper
89.Who did Amy learn"an invisible smile"from?(不超过10个词)She learned it fromher grandma./From her grandma
90.What does the writer want to tell us?(不超过20个词)Smiles can run around./If we keep smiling at someone,sooner or later he will really smile back.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.-What's the date today?
-It's March 8th.______Day.(  )
A.WomanB.WomenC.Woman'sD.Women's

查看答案和解析>>

同步练习册答案