分析 【文章大意】这篇文章主要讲述了Mr.Black 每次上班的时候都会坐火车,然后走路去办公室,并且都走相同的路线,每次都会路过一个卖火柴的穷人,他的身边还有一条狗,狗脖子上面有一块木头,上面写着:我是盲人.Mr.Black 是一个善良的人,每次都会给他一点钱,而且从不会要他的火柴.直到有一次,Mr.Black 有太多的工作,即使晚了,他还是想着去给穷人一点钱.他很快的向地铁站走去,而穷人见到他很快站起来说:今天你没有给我任何东西,你对我这么友好,今天也给我一点钱吧!然后Mr.Black 说:你是个盲人,你是怎么跟着我的?穷人说:我不是盲人,我的狗才是.
解答 36 B 细节理解题.根据文章:he lived in the country and came to work by train every day.The station was not very far from his office,and Mr.Black always went on foot,and he always went along the same street.可知Mr.Black 每次上班的时候都会坐火车,然后走路去办公室.故选B.
37 A 细节理解题.根据文章:The man sat at the side of the road and sold matches可知这个男人坐在路边上卖火柴.故选A.
38 A 细节理解题.根据文章:My train always leaves at five minutes past six,可知Mr.Black 的火车总是在6:05的时候发车.故选A.
39 D 细节理解题.根据文章:Mr.Black stopped and looked at the man.Then he said,"You are a blind man.How did you follow me?"The poor man said,"No,I'm not blind.My old dog is."可知这个穷人让人们以为他是个盲人,所以博得同情来让人们帮助他,所以可看出他不善良.所以D选项错误.故选D.
40 B 细节理解题.根据文章:The man sat at the side of the road and sold matches,and there was always an old dog near him.A piece of wood was around the dog's neck,and the words"I'm blind"were written on the piece of wood.Mr.Black was a kind man.He gave him a little money,but he did not take any of his matches.可知Mr.Black 是一个善良的人,他认为这个穷人是个盲人,所以想要帮助他.故选B.
点评 首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案.
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | six thousand and six hundred and seventy-one | |
| B. | six thousand,six hundred and seventy-one | |
| C. | six thousand,six hundred seventy-one | |
| D. | six thousands,six hundreds and seventy-one |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读表达
| Here is what to do if a storm comes your way! Hurricanes (飓风) and typhoons are big storms.They can be up to 600miles across and have strong winds at speeds up to 300kph.The storms can last for over a week.When they come onto land,the heavy rain,strong winds and large waves can damage buildings,trees and cars.Storms can also cause injury and death. If a hurricane or typhoon is likely in your area,you should: ●Listen to the radio or watch TV for information. ●Make your house safe by closing your doors and windows. ●Make sure you have plenty of water for drinking and cleaning-fill your bath with water to use. Leave your home under the following conditions: ●If you are told to leave by the authorities (官方)-be sure to follow their instructions. ●If you live in a high building. ●If you live near the sea or a river. ●If you feel you are in danger. If you are unable to get out,follow these advice: ●Stay indoors during the hurricane and keep away from windows and glass doors. ●Close all inside doors and outside doors. ●If the storm dies down,do not go outside; it could be the eye of the storm-the winds will pick up again. ●Stay in a room on the ground floor. ●Lie on the floor under a table. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com