精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
20.Mr.Black worked in an office in London,but he lived in the country and came to work by train every day.The station was not very far from his office,and Mr.Black always went on foot,and he always went along the same street.Every evening he passed a poor man near a bridge.The man sat at the side of the road and sold matches,and there was always an old dog near him.A piece of wood was around the dog's neck,and the words"I'm blind"were written on the piece of wood.Mr.Black was a kind man.He gave him a little money,but he did not take any of his matches.
Then yesterday Mr.Black had a lot of work in his office and was very late.He said,"My train always leaves at five minutes past six,and it is ten minutes to six now.I'm not going to talk to the poor man today,and I'm not going to give him anything.I've given him a lot of money,and I've never taken any of his matches."He came to the man and his dog,but he did not stop.He walked quickly towards the railway station.But the poor man stood up quickly,ran after him and said,"You haven't given me anything today.You're always very kind to me.Give me a little money today,too."Mr.Black stopped and looked at the man.Then he said,"You are a blind man.How did you follow me?"The poor man said,"No,I'm not blind.My old dog is."
根据短文内容,选择最佳答案.
36.How did Mr.Black go to work every day?B
A.By train.
B.First by train and then on foot.
C.On foot.
D.First on foot and then by train.
37.The old man sat at the side of the road toA.
A.sell matches
B.have a rest
C.get food for his dog
D.show his blind dog
38.When does Mr.Black's train always leave?A
A.6:05          
B.6:10       
C.5:50                
D.5:30
39.Which of these following sentences is WRONG?D
A.Mr.Black never took anything from the man.
B.The poor man's dog was blind.
C.Mr.Black usually talked to the man.
D.The poor man was really kind.
40.Why did Mr.Black always give the man some money?B
A.Because he thought the man was ill.
B.Because he thought the man was blind.
C.Because he thought the man was lazy.
D.Because he thought the man was too old.

分析 【文章大意】这篇文章主要讲述了Mr.Black 每次上班的时候都会坐火车,然后走路去办公室,并且都走相同的路线,每次都会路过一个卖火柴的穷人,他的身边还有一条狗,狗脖子上面有一块木头,上面写着:我是盲人.Mr.Black 是一个善良的人,每次都会给他一点钱,而且从不会要他的火柴.直到有一次,Mr.Black 有太多的工作,即使晚了,他还是想着去给穷人一点钱.他很快的向地铁站走去,而穷人见到他很快站起来说:今天你没有给我任何东西,你对我这么友好,今天也给我一点钱吧!然后Mr.Black 说:你是个盲人,你是怎么跟着我的?穷人说:我不是盲人,我的狗才是.

解答 36  B 细节理解题.根据文章:he lived in the country and came to work by train every day.The station was not very far from his office,and Mr.Black always went on foot,and he always went along the same street.可知Mr.Black 每次上班的时候都会坐火车,然后走路去办公室.故选B.
37  A 细节理解题.根据文章:The man sat at the side of the road and sold matches可知这个男人坐在路边上卖火柴.故选A.
38  A 细节理解题.根据文章:My train always leaves at five minutes past six,可知Mr.Black 的火车总是在6:05的时候发车.故选A.
39  D 细节理解题.根据文章:Mr.Black stopped and looked at the man.Then he said,"You are a blind man.How did you follow me?"The poor man said,"No,I'm not blind.My old dog is."可知这个穷人让人们以为他是个盲人,所以博得同情来让人们帮助他,所以可看出他不善良.所以D选项错误.故选D.
40  B 细节理解题.根据文章:The man sat at the side of the road and sold matches,and there was always an old dog near him.A piece of wood was around the dog's neck,and the words"I'm blind"were written on the piece of wood.Mr.Black was a kind man.He gave him a little money,but he did not take any of his matches.可知Mr.Black 是一个善良的人,他认为这个穷人是个盲人,所以想要帮助他.故选B.

点评 首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.Let's go to surf the Internet and find out when the train to Beijing will leave.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.Smith is an old teacher with thirty years'experience(经验)of teaching.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

8.Each different part of China has its own special forms oftraditional(传统的)art.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.The Nile is 6,671kilometers long.How do you read 6,671in English?(  )
A.six thousand and six hundred and seventy-one
B.six thousand,six hundred and seventy-one
C.six thousand,six hundred seventy-one
D.six thousands,six hundreds and seventy-one

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.Yesterday,we watched the great movie Zootopia《疯狂动物城》withexcitement (excite).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读表达

12.
Here is what to do if a storm comes your way!
Hurricanes (飓风) and typhoons are big storms.They can be up to 600miles across and have strong winds at speeds up to 300kph.The storms can last for over a week.When they come onto land,the heavy rain,strong winds and large waves can damage buildings,trees and cars.Storms can also cause injury and death.
If a hurricane or typhoon is likely in your area,you should:
●Listen to the radio or watch TV for information.
●Make your house safe by closing your doors and windows.
●Make sure you have plenty of water for drinking and cleaning-fill your bath with water to use.
Leave your home under the following conditions:
●If you are told to leave by the authorities (官方)-be sure to follow their instructions.
●If you live in a high building.
●If you live near the sea or a river.
●If you feel you are in danger.
If you are unable to get out,follow these advice:
●Stay indoors during the hurricane and keep away from windows and glass doors.
●Close all inside doors and outside doors.
●If the storm dies down,do not go outside; it could be the eye of the storm-the winds will pick up again.
●Stay in a room on the ground floor.
●Lie on the floor under a table.
(选自《初中英语读本8A》)
56.How many types of big storms does the passage tell us?
Two./Two types of big storms.
57.What can huge storms bring when they come onto land?
Heavy rain and strong winds.
58.How long can the storms last?(in no more than five words)
For over a week.
59.What should you do if you live near the sea when a huge typhoon comes?
We should leave our home.
60.Why can't we go outside immediately if the storm dies down?
Because it may be the eye of the storm-the winds will pick up again..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.He was very excited to buy aticket  to that basketball game.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

10.The Smiths,together with the policemen,are worried about theirmissing child.(miss)

查看答案和解析>>

同步练习册答案