The baby elephant, Sheila, was moved out of Belfast Zoo because of fears she might be hit by bombers during the Belfast Blitz (闪电战) of 1941.
She was one of the lucky ones. A lot of the animals were killed because of fears they might escape during the bombing and attack people. They included a tiger, a black bear, a wolf, a penguin, and two polar bears.
But Sheila was walked down the road by zoo-keepers to a nearby house where a woman took her in and kept her in her backyard for several months until the bombing was over.
The woman has never been identified (确认) and the zoo knows her only as “the elephant angel”. As the zoo celebrates its 75th birthday, people have decided to try to find the elephant’s saver. Mark Challis is the manager of Belfast Zoo. He explained a bit more about Sheila’s story.
“Well, we know that Sheila, the elephant that was in the zoo at that time spent some time living with a lady relatively near to the zoo and we have one sweet photo, you can see it on our zoo website.”
“In the photo you can see the elephant with the lady in her back garden and that’s almost all we know. So we’re just trying to find a little bit more information and we are not even sure if the lady is alive today, but maybe her relatives or somebody will recognize the back of that house and we can fill in some detail on this story.”
Once the bombing was over, Sheila went back to the zoo and lived for another quarter of a century. She died of a skin disease in 1966.
1. How many years has the zoo been open?
A. For 25 years. B. For 75 years.
C. For half a century. D. For several months.
2.Which of the following is right according to Paragraph Three?
A. The zoo-keepers walked her there.
B. The zoo-keepers used a big truck to get her there.
C. The elephant escaped and ran to the garden herself.
D. The zoo-keepers used bombers to frighten her away from the zoo.
3. What happened to the unlucky animals in the zoo before the bombing?
A. They were taken to a safe place.
B. They started to attack people.
C. They were killed.
D. They all escaped from the zoo.
4. What information do people have about “the elephant angel”?
A. She owned a zoo website.
B. She used to live close to the zoo.
C. She is still alive.
D. Her relatives live in her old house.
5. Why was the photo posted on the website?
A. To attract more visitors to the zoo.
B. To celebrate the zoo‘s birthday.
C. To find the elephant angel.
D. To explain the war to the public.
1.B
2.A
3.C
4.B
5.C
【解析】
试题分析:这篇短文讲述的是在二战的闪电战期间,因为爆炸和袭击,很多动物都死了。而一头大象在“大象天使”的保护下幸存了下来。在动物园庆祝75岁生日的时候,人们希望更多的了解关于“大象天使”的事情。
1.细节理解题。根据短文第四段中As the zoo celebrates its 75th birthday,可知,这个动物园庆祝它75岁的生日,由此可知,这个动物园已经开放75年了。故选B。
2.推理判断题。根据But Sheila was walked down the road by zoo-keepers to a nearby house可知,Sheila是在一个动物饲养员的带领下,走到了附近的一个房子,故A是正确的。
3.细节理解题。根据短文第二段中A lot of the animals were killed because of fears they might escape during the bombing and attack people.可知,在爆炸和袭击中很多动物都死了。故选C。
4.推理判断题。短文中提到的“大象天使”在二战的爆炸和袭击中救了一头大象,但是对于她人们了解的并不多,只知道她把大象藏在了自己的后院里。但是从短文第二段中But Sheila walked down the road…where a woman took her in and kept her in her backyard…可知,她住得应该离动物园不远。故选B。
5.细节理解题。根据短文第五段和第六段的内容we’re just trying to find a little bit more information可知,动物园的经理把“大象天使”和Sheila的照片放在了网站上,是为了找到更多关于“大象天使”的信息。故选C。
考点:日常生活类短文阅读。
科目:初中英语 来源:2014-2015学年山东省滨州地区九年级12月月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
He ________ an English club last year and has improved his English a lot.
A.protected B.produced
C.joined D. Received
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏新沂王楼中学九年级上第三次月考英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
任务型阅读 (每小题1分 满分10分)
Studying abroad is an amazing experience, especially when you come to Australia as an overseas high school student. You can have a lot of fun here, especially on holidays.
There are many festivals in Australia. The most important one is obviously Christmas. Each year, the summer holidays at every high school last about two months from the beginning of December to February, which covers the Christmas time. Since it is a long holiday, most overseas students love to fly back to their home countries to spend the time with their families and friends, but a few students still stay in Australia during the holiday to get part-time jobs. It is quite easy to find a part-time job at Christmas. Students often take part in another major social activity. They go to the beach to have fun in the sunshine. The summer in Australia is from December to February, so going to the beach in December is very popular among Australians.
Easter in March is another important holiday in the year. It actually combines(使结合) “Good Friday” and “Easter Monday”. Almost every shop closes on Good Friday. And people usually go to see Easter Show.
The Chinese New year is not a public holiday in Australia, so every Chinese student still has to go to school to study and do his or her normal duties.
1.__________ in Australia | |
When does summer begin in Australia? | In 2.__________. |
Which season is Christmas in in Australia? | In 3._________ . |
What’s 4._______ activity in December in Australia? | 5. to the beach and 6. sunshine. |
What do people do on Good Friday and Easter? | People7. go shopping, but 8. go to see Easter show. |
What do Chinese students do during the spring festival in Australia? | They 9. to do their 10. things. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏新沂王楼中学九年级上第三次月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
Andy is interested in documentaries. Which of the following TV programmes may he watch?
A. B C. D.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏南京钟英中学九年级上1月阶段性测试英语试卷(解析版) 题型:单词拼写
根据短文内容及首字母提示,填写所缺单词。 (共10题,每题1分,共10分)
As teenagers, you have many dreams. These dreams can be very big, such as becoming successful
s 1. in physics or chemistry, or they can be small. You may just want to get high marks in your tests.
Once you find a dream, what do you do with it? Do you ever try to make your dream real?
Follow Your Heart by Australian writer Andrew Matthews tells us that making our dreams real is life’s biggest c 2. .
You may think you’re not very good at some school subjects, or that it is i 3. for you to become a writer. These kinds of thoughts p 4. you from making your dream real, the book says.
In fact, everyone can make his dream come t 5. . The first thing you must do is to remember the dream in your mind.
Don’t let it l 6. your heart. Keep telling yourself what you want. Do this step by step and your dream will be realized faster b 7. a big dream is made up of many small ones. Please never give them up.
There will be many d 8. on the road to your dreams. But the biggest comes from yourself. You need to decide what is the most important. Studying instead of watching TV will l 9. to better exam results, while saving five yuan instead of buying an ice cream means you can buy a new book. As you get closer to your dream, it may change a little. This is good as you will have the c 10. to learn more skills and find new interests.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏南京钟英中学九年级上1月阶段性测试英语试卷(解析版) 题型:单项填空
----- I’m going to visit my aunt this weekend. She was very kind to us when we were at her home last time, remember?
-----Of course I do. _______.
A. That sounds fun
B. It’s very kind of you
C. I hope it won’t last long.
D. Give my regards to her,please.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏南京钟英中学九年级上1月阶段性测试英语试卷(解析版) 题型:单项填空
-----Jack, could you help me _______ more information about the bad effects of the hazy weather on the Internet?
-----With pleasure
A. put up B. make up
C. take up D. look up
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏江阴初级中学九年级上期中英语试卷(解析版) 题型:完形填空
、完形填空(本大题共10分,每小题1分)
Imagine a life without arms or legs! You can’t hold anyone in your . You can’t walk anywhere with your feet. How would you last a day like that? Would you at yourself in the mirror like Nick Vujicic, the 29-year-old Australian?
Nick was born without limbs(四肢),so life was not for him. At school many students played jokes on him because he looked different from everyone else. He was refused to be their friends, so he always felt . However, he faced that bravely. He to type and write with two toes (脚趾) at the age of six, and he could surf and play golf. In college, he achieved great success and was among the students in the studies. And he decided on to do later in his life—to encourage others to work hard for their dreams.
Now Nick is one of the most popular speakers in the world. He travels to many countries and gives speeches about his story against difficulties. “Living life fully is about looking at what you , not what you don’t have.” He said. His story encourages millions of people.
“I tell people to keep on getting up when they and to always love themselves,” he said. “If I can encourage just one person, then my job in this life is done.”
1.A. arms B. ears C. eyes D. teeth
2.A. laugh B. cry C. smile D. shout
3.A. old B. easy C. modern D. difficult
4.A. happy B. alone C. lonely D. surprised
5.A. failed B. forgot C. helped D. learned
6.A. even B. ever C. never D. hardly
7.A. tall B. lazy C. sleepy D. excellent
8.A. how B. who C. what D. where
9.A. make B. have C. want D. win
10.A. fall B. exercise C. hear D. play
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏东台头灶镇曹丿中学九年级上月考2英语试卷(解析版) 题型:单项填空
I watched ____ action film with my friends from ________London yesterday afternoon.
A. a, the B. the, the
C. an, / D. the, /
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com