精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
18.When does music in public places become noise pollution?
You may like at least some kind of music.But the problem is that,in lots of places,you're made to hear somebody else's choice in music.Say you've just landed at an airport.At the airport,the"background"(背景)music may be played loudly.
When you are on the way to your hotel,there may be another kind of music played by the taxi driver.Then you finally reach your hotel.But when you are taking the elevator(电梯),there is elevator music.
You go out to dinner and end up in a place where the owner of the restaurant thinks music will help make you eat more and spend more.Then a person playing the violin comes around.This is called the"music wallpaper".It is to make you buy more and eat a lot.Even the government thinks this is"noise pollution,"especially when the music is too loud.
Noise pollution may be bad for our hearing.It's also bad for some of our daily activities,such as sleeping,conversations and so on.
The fact that you can't see,taste or smell it may help explain why it has not received as much attention as other kinds of pollution,such as air pollution or water pollution.The air around us is always filled with sounds,but most of us would not think we are surrounded(包围) by noise.This can be bad for our health.So many people like soft and quiet music in their house.

58.In the restaurant,the music is to make youB.
A.have a nice meal        
B.eat more food and spend more money
C.enjoy some wonderful music   
D.have a great time in the restaurant
59.This passage doesn't talk aboutA.
A.food pollution   
B.water pollution  
C.air pollution 
D.noise pollution
60.Music in public places becomes noise pollution becauseD.
A.it's played at the airport
B.it's played by the taxi driver
C.it's played when you are taking the elevator
D.you are made to hear someone else's choice in music 
61.From the passage we know thatA.
A.music that is too loud is bad for our health
B.people pay as much attention to noise pollution as they do to air pollution
C.people like loud music in their house
D.most people think that there's lots of noise around us.

分析 【文章大意】文章讲述了什么时候音乐在公共场合成为了噪音了呢?在候机区、在旅馆、在电梯、在商场,人们都在被动地接受各种类型的音乐.我们的周围充满各种声音,但是我们大部分人不认为我们被噪音包围着,这对我们的健康不利,所以许多人喜欢在他们的房子里听轻柔安静的音乐.

解答 58  B 细节理解题.根据文章第四段:You go out to dinner and end up in a place where the owner of the restaurant thinks music will help make you eat more and spend more.可知句意:你出去吃饭的时候最终会在一个饭店老板认为音乐会让你吃的更多消费的更多的地方停留.故选B.
59  A 细节理解题.根据文章最后一段:such as air pollution or water pollution.可知句意:比如说空气污染或者水质污染.以及文章中提到的noise pollution噪音污染,并没有提到食物污染.故选A.
60  D 细节理解题.根据文章第二段:You may like at least some kind of music.But the problem is that,in lots of places,you're made to hear somebody else's choice in music.可知你可能喜欢某种类型的音乐,但是问题在于在许多场合你不得不被动地去听别人选择的音乐.故选D.
61  A 细节理解题.根据文章最后一段:The air around us is always filled with sounds,but most of us would not think we are surrounded(包围) by noise.This can be bad for our health.So many people like soft and quiet music in their house.可知我们的周围充满各种声音,但是我们大部分人不认为我们被噪音包围着,这对我们的健康不利.故选A.

点评 首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

14.There is a library at the school.(改为复数句)
Thereare somelibraries at the school.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.My grandfather oftentakes a walk/goes for a walkin the afternoon.(散步)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

6.I was cute,active,happy…until that day when I was 15 months old.I had a bad fall.I(16)      on a glass rabbit and it cut my eye badly enough to blind it.The doctor said that if the eye was taken out,my face would become out of(17)C,so my scarred (有疤痕的),blind and grey eye lived on with me.
People often asked uncomfortable questions about my eye or(18)B played jokes on me.When the kids played games,I was always the"(19)A guy".I(20)Cimagining that everyone looked down on me.
Yet every time Mom noticed I was unhappy,she would say to me,"Hold your head up high and face the world."It helped me move on in life.
As a child,I thought Mom meant,"Be careful or you will fall down or knock into something (21)C you are not looking."As a teenager,I always looked down to hide my shame(自卑),but I found that people (22)B me when sometimes I held my head up high.
In high school I was even made monitor,but(23)CI still felt like a freak (怪物).All I really wanted was to look like (24)D.When things got really bad,I would cry to my mom and she(25)Alook at me with loving eyes and say,"Hold your head up high and face the world.Let them see the(26)A that is inside."That is (27)D Mom taught me pride.
Mom's love and encouragement gave me the confidence to remove my own doubt.(28)C I was able to look people in the eye.I learned not only to appreciate (欣赏)myself but to have deep love for others.
"Hold your head up high"has been(29)B many times in my home.Each of my children has felt its (30)A.The gift she gave me lives on in my children.

16.A.movedB.triedC.appearedD.landed
17.A.placeB.orderC.shapeD.sight 
18.A.stillB.evenC.almostD.hardly
19.A.badB.goodC.kindD.rude 
20.A.dressed upB.stood upC.grew upD.brought up 
21.A.thoughB.butC.becauseD.so
22.A.helpedB.likedC.enjoyedD.hated
23.A.indoorsB.outdoorsC.insideD.outside
24.A.someoneB.everyoneC.someone elseD.everyone else 
25.A.wouldB.shouldC.couldD.might
26.A.beautyB.heartC.mindD.love
27.A.thenB.whyC.whereD.how
28.A.NormallyB.ImmediatelyC.FinallyD.Suddenly
29.A.shoutedB.heardC.broadcastD.discussed
30.A.powerB.promiseC.energyD.secret.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

13.
Problems
ABC
My problem is my parents.They never stop going on about how I should keep my room tidy,keep my hair tidy and wear smart clothes.They even make me do the washing-up after dinner every night!None of my friends have got such terrible parents.What should I do?
Helen
My best friend has suddenly turned her back on me and I don't know why!Last week we phoned each other every day and e-mailed too,and over the weekend we went shopping together and she was fine.But at school on Monday morning she didn't look at me or speak to me.I don't know what I've done.She now spends all her time with another group of friends.
Jane
I have a really bad habit of chewing(嚼)the ends of my hair.I try to stop,but I can't!My mom is starting to get really angry about it.Have you got any ideas?
Gina
Advice
①HiHelen,
Why should your parents do all the washing-up?You should help around the house-it's only fair.I don't think you should change your looks though.Young people should look like young people.
②HiGina,
Wearing your hair pulled back in a ponytail(马尾辫)will help keep it out of your mouth.When you feel like chewing something,try bubble gum(泡泡糖).Give yourself time and you should be able to break this habit.The first few days are usually the hardest.Good luck!
③HiJane,
Don't worry about it so much!Phone your friend up as usual and she won't be able to refuse you.I am sure you will get along well with each other.Everything will be fine.
81.根据所读内容将Helen,Jane,Gina 三个名字分别填入相应的横线上.
①Helen  ②Gina ③Jane
82.The three girls wrote to ask forhelp/advice/suggestions/ideas.
83.The underlined words"turned her back on me"means"不理睬我了"in Chinese.
84.It is clear that Helen is nothappy/pleased/satisfied with her parents.
85.According to the advice,Jane shouldphone/call/ring (up) her friend as usual.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读表达

3.DNA is the whole"map"of the human body.It is something that all humans have,and it tells the body what to do.DNA is the reason that we look like our parents,because we get some of their DNA to make our own.
People have been trying to understand the human body for a long time.In I860,Mr Mendel discovered why we look the same as other people in our family.It is because of small things called"genes"(基因) in our body.In 1953,two scientists,Watson and Crick,found out that those small parts are really messages.They're written in the DNA with a special language.
In 1961,another two scientists found the first"word"that they could understand in that language.It shows how DNA tells the cell (细胞)to build its parts,Scientists have now found all  the words in the DNA map,but we still do not understand what they all do.By understanding what just one"word"means,we can help to save people from several illnesses.So the more we understand,the more doctors will be able to do.
Most people hope that this will help to make better medicine and help sick people:Other people worry that when we learn more"words"and find out more information,we will use it in the wrong way,just to make people more attractive (有吸引力的),or stop sick people getting jobs.

64.Do all humans have DNA?Yes,they do.
65.When did Mr.Mendel discover why we look like our other family members?In 1860
66.What did the two scientists find in 1961?They found the first"word"that they could understand in that language
67.Why do some people worry about learning more"words"in the DNA map?Because some people will use it in the wrong way.
68.What is the passage mainly about?How was DNA discoveredand the different views on DNA.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.You may never heard of Ladislao Biro,but you have certainly heard of the pen he invented-the ballpoint pen,or biro.Before Biro invented his pen,people wrote with fountain pens(钢笔).The ink sometimes went out.In the 1930s,Biro was a magazine editor in Budapest in Hungary.He noticed that the inks which the magazine's printers used dried very quickly.Biro wondered if quick-drying inks could be used in pens.He came up with the idea of a tube of ink with a free-moving ball on the end.As a person wrote,the ball collected ink from the tube(管子) and rolled(滚动)it on to the paper.The pen would be cheap and could be thrown away when the ink was used up.
Biro began to work on his invention but he soon left Europe for Buenos Aires in Argentina,a country in South America,because of the Second World War.Biro and his brother George,who was a chemist,began to improve(改进)the pen.In the early 1940s,Biro began to produce(生产)his new pen,the biro.In 1944,he sold his invention to another company,which began to produce the pen for Britain and America.
Biro was pleased that his pen was popular,but he did not get much from his invention.The biro was later sold to the French company,Bic,which now sells twelve million pens a day.Biro sank into obscurity in South America.His name,however,has become famous around the world.

51.Biro is the name ofD.
A.a chemist     
B.a fountain pen    
C.a company      
D.a ballpoint pen
52.According to the passage,Biro's new pen was first produced inC.
A.Hungary     
B.France           
C.Argentina       
D.Britain and America
53.Which of the following can be filled in the box to show how Biro invented his new pen?
produced his pen?A

A.improved his pen  
B.sold his invention
C.worked as an editor 
D.left for South America
54.The underlined part"sank into obscurity"is the closest in meaning to"D"
A.was very popular           
B.lost a lot of money
C.lost interest in business      
D.was unknown to many people
55.What does the passage mainly tell us about Biro?B
A.He was a popular writer.
B.He was an important inventor.
C.He was a famous magazine editor.
D.He was a successful businessman.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

7.Today it is found that most middle school students pay little attention to sports.It's because they have no interest in sports?It may not be the fact.
They often say they have other more important things to do.What are these important things?Exams!They usually spend over ten hours a day revising for exams.So many of them almost become bookworms.In the summer holidays they could hardly do anything they like.Books ①stop them from going in for sports.②因为来自父母和老师的压力,他们不得不更加努力学习.
As for the students themselves,they want to get good results so that they can go further for their studies.③因为来自父母和老师的压力,他们不得不更加努力学习.In fact,education cannot go without physical exercise,because a quick mind hardly goes along a week body.
All the students should remember:If you don't have a strong body,you can never achieve anything,let alone a great success in your life.

71、在①句的空白处填入适当的词使句意完整,上下文通顺.stop
72、将②句译成英文.Because of the stress from their parents and teachers,they have to work harder
73、将③句译成中文他们不必全身心投入学习而放弃所有的运动和爱好.
74、写出与下列句子意思相近的句子:
It usually takes them more than ten hours to revise for exams.They usually spend over ten hours a day revising for exams.
75、找出文中或写出最能表达该短文主题的句子.If you don't have a strong body,you can never achieve anything,let alone a great success in your life..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

8.The number of the workers is 200  in the factory.(划线部分提问)
What's thenumber of the workers in the factory?

查看答案和解析>>

同步练习册答案