精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
1.One Sunday,Jim went to town to buy new clothes.First he tried on a sweater.He didn't like it,so he returned it to the storekeeper.Then he tried on a T-shirt that had the same price as the sweater.Jim was satisfied(满意)with the T-shirt,and he left the store with it Before he climbed on his horse to go home,the storekeeper and the assistant ran out at the same time.
"You didn't pay for the T-shirt!"said the storekeeper."But I gave the sweater in exchange for the T-shirt,didn't I?"replied Jim."Yes,but you didn't pay for the sweater!"said the storekeeper."But I didn't buy the sweater."said Jim,"I am hot so stupid to pay for something that I have never bought."

36.How did Jim get to the storeC?
A.On foot
B.By bus.
C.On a horse.
D.The story doesn't tell us.
37.How many people were working in the storeA?
A.Two.
B.Three.
C.Four.
D.Five.
38.How much was the T-shirtB?
A.$ 35.
B.It had the same price as the sweater.
C.It was higher than the sweater.
D.We don't know.
39.What did Jim actually(实际上)pay forC?
A.The sweater.
B.The T-shirt
C.Nothing.
D.The sweater and the T-shirt
40.What do you think of Jim from the passageB?
A.He was stupid.
B.He was greedy(贪婪的)
C.He was honest
D.He was kind.

分析 一天,吉姆去镇上买新衣服.他先试了一个毛衣.他不喜欢,所以他又把它还给店主.然后他又试了一件价格和毛衣一样的T恤,吉姆很喜欢这件T恤,然后带着它离开了商店.当他骑上马正要回家的时候,店主和店员同时跑了出来
店主说:"你没有付T恤的钱."
吉姆回答说:"但是我把毛衣给你了,用它来换T恤.不是吗?"
店主说:"是,但是你也没有付毛衣的钱."
吉姆答道:"但是我也没买毛衣.""我不会蠢到为我没有买的东西付费."

解答 36.答案C 细节理解题 由文中 Before he climbed on his horse to go home可知 当他骑上马正要回家的时候,故选C
37.答案A 细节理解题 由文中 the storekeeper and the assistant ran out at the same time可知 店主和店员同时跑了出来,店里从始至终就出现了这两个人,故选A
38.答案B 细节理解题 由文中 Then he tried on a T-shirt that had the same price as the sweater可知 然后他又试了一件价格和毛衣一样的T恤,故选B
39.答案C 理解判断题 由文中"You didn't pay for the T-shirt!"said the storekeeper."But I gave the sweater in exchange for the T-shirt,didn't I?"replied Jim."Yes,but you didn't pay for the sweater!"said the storekeeper.可知"你没有付T恤的钱."店主说."但是我把毛衣给你了,用它来换T恤.不是吗?,"吉姆回答说."是,但是你也没有付毛衣的钱."店主说,他什么钱也没付,故选C
40.答案B 理解判断题 由文章可知,他不付钱就想拿走商店的东西,可见他很贪婪,故选B

点评 本文较为简单,大部分题目都是细节理解题,只要理解文章意思,仔细阅读,从文中寻找答案,即可轻松解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.As we all know,the earth moves _______ the sun.(  )
A.aroundB.overC.intoD.for

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.Jack was a carpenter(木匠).He was living in a village.His mother died a long time ago.His aged father,Ken,lived with him.Ken could not even walk well.He was so weak.It was because Jack did not give him enough food.He only gave his father a small bowl made from earth.Even a little rice in the bowl appeared to be much.
Jack had a son.His name is Mike.He was a very good boy.He loved his grandfather.He had great respect for the old man.He did not like his father's attitude to his grandfather.
One day Ken was eating his food out of the earthen(土制的) bowl.The bowl fell down and broke into pieces.The food also fell on the floor.Jack saw the broken bowl.He was very angry with his father.The old man felt bad about what happened.He was sorry for his mistake.
Mike saw this.He did not like what his father did,but he was afraid to speak against his father.The next day,Mike took some of his father's tools and a piece of wood.He worked with the tools to make a wooden bowl.His father saw him working.
"What are you making,Mike?"he asked.
"I am making a wooden bowl!"replied Mike."I am making it for you,father.When you grow old,like my grandfather,you will need a bowl for food.A bowl made from earth may break very easily.So I want to give you a wooden bowl"
After hearing this,Jack felt sorry and regretted having treated his father badly.

36.What kind of bowl did Jack's father own?B
A.A wooden bowl.
B.An earthen bowl.
C.A golden bowl.
D.A plastic bowl.
37.Why did Jack give his father a small bowl to have dinner?D
A.Because it was expensive.
B.Because it wasn't easy to break.
C.Because his father liked the bowl.
D.Because the food in it appeared to be much.
38.What's the Chinese meaning of the underlined word"attitude"?C
A.策略
B.思想
C.态度
D.好心
39.What's the true reason of Mike's making a wooden bowl?D
A.To make a better bowl for his grandfather.
B.To learn the skills of a carpenter.
C.To prepare a bowl for his father.
D.To teach his father a lesson.
40.What's the title of the passage?B
A.Two broken bowls 
B.A wooden bowl  
C.A little grandson   
D.A poor old man.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.This is my favorite House ofDumplings (水饺).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.Mr Zhang is 70 years old.Mr Li is 70,too.(将两句合并为一句,意思不变)
 Mr Zhang isas oldas Mr Li.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.It was very surprised that her brother found his wallet.(改为感叹句)
Howsurprisedher brother found his wallet!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.-Would you mind helping us take a photo?
-_____.Please give me your camera.(  )
A.Of CourseB.Certainly notC.Yes,I wouldD.No,I don't

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.A:My aunt said she called you yesterday morning,bt there was no answer.
B:Oh,we were at home.Maybe my husband and I ______ my car in the garden.(  )
A.have washedB.had washedC.were washingD.washed

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.-Wbat's the weather like today?
-_____(  )
A.I'm sorry to hear thatB.Sure,I'd love to
C.It's sunnyD.You're welcome

查看答案和解析>>

同步练习册答案