精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
6.Once a circle lost a piece of its own.The circle wanted to be whole,so it went around looking for its missing piece.But because it was incomplete(不完整的),it could only roll(滚动) very slowly.It enjoyed the flowers and the sunshine along the way.It talked with worms(虫子).It found lots of different pieces,but none of them was fit.So it left them all by the side of the road and kept on looking for the missing piece.Then one day the circle found a piece that fit perfectly.It put the missing piece into itself.It could be whole,with noting missing.It was so happy and began to roll.Now that it was a perfect circle,it could roll very fast,too fast to see flowers or talk to worms.It realized how different the world was when it rolled so quickly.It felt so sad that it stopped,left its found piece by the side of the road and rolled away slowly.
Sometimes we are perfect when we lost something.A man who has everything is a poor man in some ways.He will never has hopes,dreams or something better.He will never know someone is loving him or someone is giving him something he has always wanted or never had.
We couldn't be perfect,but we must be brave enough to love,strong enough to forgive(原谅),kind enough to share happiness with others and clever enough to know there is enough love around us,and then we can always live a wonderful time in our lives.

76.The circle rolled very slowly because itD.
A.spent much time talking to worms
B.wanted to enjoy the sunshine
C.was looking for its missing piece
D.lost a piece of its own
77.After it was whole again and rolled fast,the circleA.
A.felt unhappy                
B.could see more beautiful flowers
C.could talk to any worm        
D.could go everywhere
78.Why did the circle stop when it rolled quickly?Because itC.
A.found a different world
B.wanted to look for another missing piece
C.wanted to enjoy the world
D.thought the world changed so quickly
79.If a man owns everything,he'll beBin some ways.
A.perfect      
B.poor     
C.happy     
D.strong enough
80.The story mainly tells us thatC.
A.nobody loves us if we give nothing
B.a man who has everything is the happiest
C.losing something may not be a bad thing sometimes
D.we are not whole when we lose something.

分析 从前,一个圆盘缺少了一块儿.它希望变得完整起来,因此滚来滚去,到处寻觅丢掉的那一块.但是由于很不完整,它只能慢慢地滚动.一路上,它欣赏着鲜花,享受着阳光.它与昆虫交谈.它发现了许多不同的东西,然而却没有一件是适合的修补物.于是它把它们丢弃在路旁,继续寻找自己缺少的那一块儿.它终于找到了.因此变得非常高兴,于是又开始滚动.此时,它已经是一个完整的圆盘,而且还能滚得很快.但是它却看不到鲜花了,也不能和昆虫交谈了.它感到是那样的沮丧因此停了下来.它又把找到的那一块扔到路旁慢慢地滚去.当它慢慢滚动的时候,他意识到世界是有多么的与众不同呀.
在失去某些东西的时候,我们有时候是完美的.虽然一个人一切都具备,但在某种意义上却很可怜.他从不会希望或梦想得到某些好东西,他从不会知道有人正爱着他或者有人正要给他某种他一直希望得到却从未拥有过的东西.我们不可能是完美的,但是我们应该所向披靡地去爱、坚定不移地放弃、友好地与他人分享幸福、聪明伶俐地领略我们周围存在着充分的爱,只有这样,我们的一生就总会拥有一个奇妙无比的时光.

解答 76:答案:D.细节理解题,根据第一段"Once a circle lost a piece of its own.The circle wanted to be whole,so it went around looking for its missing piece.But because it was incomplete(不完整的),it could only roll(滚) very slowly."描述.可知是因为这个圆丢了一部分.故选D.
77:答案:A.细节理解题,根据第一段"Now that it was a perfect circle,it could roll very fast,too fast to see flowers or talk to worms.It realized how different the world was when it rolled so quickly.It felt so sad that it stopped."终于找到了.变的完整了,能滚的很快,但看不到花草和小虫子了,因此它觉得不高兴,故选A.
78:答案:C.细节理解题,根据第一段Now that it was a perfect circle,it could roll very fast,too fast to see flowers or talk to worms.It realized how different the world was when it rolled so quickly.It felt so sad that it stopped,描述可知,如果转的太快了,就很难看见花草或者和小虫子说话了,故选C.想慢下来享受世界.
79:答案:B.细节理解题,根据第二段"A man who has everything is a poor man in some ways.He will never have hopes,dreams or something better."可知虽然一个人一切都具备,但在某种意义上却是贫穷的.故选B.
80:答案:C.文意理解归纳题,结合第二段Sometimes we are perfect when we lost something.Sometimes we are perfect when we lost something.A man who has everything is a poor man in some ways.短文中的这个圆因为少了一部分,使自己不能转的很快,结果却能享受到一些快乐,即当我们失去东西时,有时候我们是完美的,也就是告诉我们有时失去一些东西并不一定是坏事.故选C.

点评 本文浅显易懂,各个小题都能在文中找到适当依据.只要认真阅读短文,注意前后联系,就能顺利完成阅读.文章所设试题主要考察细节查找,做题关键是找出原文的根据,认真核查小题和原文的异同.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

5.A:Hi,Ryan.I want to have a class party. (56)C
B:Sure.I can help you.So when shall we have the party?
A:(57)A
B:No,today is too early.If we have it today,half the class won't come.
A:Ok,let's have it tomorrow then.
B:Hmm…There's a test the day after tomorrow.Students will leave early to study for the test. (58)F
A:Ok,let's have it on Saturday afternoon,(59)D
B:No,I don't think we should watch a video.Some students will be bored.Let's play party games?
A:(60)E Can you organize the party games?
B:Sure,I can do that.And can you make some food for us?
A:Yes,no problem.
A:Let's have it today after class.
B.What can I do for you?
C.Will you help me?
D.We can all meet and watch a video.
E.Ok,good idea..
F.Why not have it on the weekend?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.--What did your parents think about your decision?
--They always let me do____ I think I should.(  )
A.whenB.thatC.howD.what

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.--_________ will Mr.Brown live in this city?
-Three years.(  )
A.How oftenB.How longC.How soon

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.Today is fine.The sky is blue,Now it's nine o'clock in the morning.There's a sports meeting in the forest(森林)on the big mountain.Look,a horse,a panda and a cat are running.Over there a dog and two tigers are jumping.Two monkeys are climbing the trees.Four birds are flying around and singing.There are some other animals there,too.The elephants are standing.A monkey is sitting on an old elephant.The monkey has a flag(旗)in his hand.Polly is sitting in the tree.A fox,a baby panda and some small animals are sitting under the tree.They are all watching.

41.-What colour is the sky today?-It'sD.
A.white    B.yellow    C.black  D.blue
42.Howmany animals are running and jumping?B
A.Fourteen   B.Six         C.Eleven     D.Five
43.Which animals are climbing the tress?A
A.The monkeys.B.The pandas and the foxes
B.The elephants and the cats.D.The horses and the pandas
44.There'reB at the sports meeting.
A.not any birds  B.a lot of animals  C.many people   D.many monkeys
45.Who're all watching at the meeting?C
A.A tiger,a baby horse and some cats   B.Polly,an elephant and some small fish
C.A fox,a baby panda and some animals  D.A monkey,a baby cat and some birds.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:改错

11.Could you tell me the different between the two books.differentdifferences.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

18.
1.What's Julie's purpose in complaining about the robot?(根据短文内容回答问题)She wants to return the robot and get her money back.
2.Please list two problems that the robot has given to Julie with two sentences (no more than 10 words per sentence )(请列举顾客投诉机器人的两个问题,每句不多于10词)(1)Sometimes it refuses to do the housework.(2)It has put me in several very embarrassing situations.
3.Please translate the underline sentence into Chinese (请将文中画线句子翻译成汉语)问题是这个机器人很有主见/会自己拿主意/能自己作决定/有自己的想法.
4.Complete the statement using a word from the text according to K3's reply (请从回信中找出一个适当的词,填入下句空白处)
Therelationshipbetween Julie and Robot Z4 is so important that K3would like to send someone to help if necessary
5.What will you do to get on well with him if you have a robot like Z4?(请写出两个英语句子,不得重复文中内容)(1)I will play chess with him.(2)I will say thank you to him when he does the housework..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.Now students'English handwriting gets worse and worse.That makes their teachers feel worried.Is your English handwriting beautiful?If not,here are four steps that really work!
◆Use paper that has lines
Using paper that has lines can keep you writing straight when you write English words or sentences.(52)E.Be sure to fill the lined space completely.And make sure those capital letters(大写字母) are written properly.
◆Slow down
If your writing is hard to read,try slowing down a little.(53)DIf you write too fast,it's hard for you to stop where you should,and even worse,you may make more mistakes.
◆(54)A
When you hold your pencil the correct way,writing is much easier.Some kids press(按,压) down really hard when they write.That makes the handwriting not nice.Try to relax yourself and don't hold the pencil so hard.Let your writing appear nice and clean.If you do so,people will guess you are a student with a good habit.
◆Draw more pictures
Drawing can improve your handwriting.You need to use the skills to control your pencil better when you are drawing pictures.Even though you have no chance to draw at school,you can practice by yourself at home.
(55)CImagine you are a world-famous movie star or a well-known sports player,what do you do went fans run up to you?Give them your autographs (亲笔签名),of course!

根据短文内容,从下列选项中选出能填入文中空白处的最佳选项,选项中有一项为多余选项.
A.Hold your pencil right
B.Sit on the seat straight
C.Handwriting is very important
D.For some kids,going slower makes the handwriting clear
E.Those lines on the paper can help you write words in the right size.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14./?/(  )
A.sockB.moveC.loveD.who

查看答案和解析>>

同步练习册答案